|

Знаете ли че

Share

Целта на тази книга, както вече писах, представлява един опит да се помогне на родителите да се научат да различават болестите, изискващи лекарска помощ от тези, с които може да се справят и сами. Също така, да предупреди за

продължава>

Share

Най-голямата заплаха от детски болести се крие в опасните и безплодни опити те да бъдат предотвратени чрез масови ваксинации.

продължава>

Share

Когато едно дете проходи, родителите му може да открият, че то е по-енергично, по-подвижно, но и по-палаво и по-непослушно от своите връстници. Радостта, че малчуганът не е отпуснат и сънлив, се изпарява скоро, а запасът от сили и търпение свършва бързо след като започнат ежедневните поразии и катастрофи.

продължава>

Share

Във времената на Шекспир не е имало дума „алергия", такава не е срещана дори в английската литература от миналия век. Медицинската хипотеза за алергичния произход на много болести е относително нова. Но не толкова, че да извини неспособността на много лекари да открият алергията като причина за дадено заболяване.

продължава>

Share

Винаги ми се е струвало парадоксално, че болести, които са обичайни и безобидни, се възприемат от родителите като реална заплаха за здравето на детето им, а в същото време не се плашат от нещастните случаи и травми, от които умират много повече деца, отколкото от всички детски болести взети заедно.

продължава>

eXTReMe Tracker