|
Share

Преди да вземем по-сериозни мерки – като оперативното им премахване например, нека опитаме нещо далеч по-безболезнено, но с добър ефект, каквито са народните методи.

С КОПРИВА

* Смесват се и се разбъркват по 150 г корени и стръкове от коприва и стръкове от зайча сянка. Вземат се 2 с. л. от сместа, заливат се с половин литър топла вода и се оставят да поврят 10 минути на тих огън. След като изстине, отварата се прецежда. От нея се пие по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди хранене.

* Внимателно се смесват по 50 г листа от коприва и от мечо грозде и по 40 г корени от гръмотрън и плодове от див кестен. 2 с. л. от сместа се заливат с 400 мл вряща вода, оставят се да покиснат 2 часа, след което запарката се прецежда. Пие се по 1 винена чаша 4 пъти дневно преди хранене.

С ХВОЩ

* Вземат се по 20 г стръкове от хвощ и от червено подъбиче, листа от живовляк, цвят от невен, плодове от копър и по 50 г корени от коприва и кори от бреза. 2 с. л. от сместа се варят на тих огън в продължение на 5 минути в половин литър вода. Отварата се оставя да покисне за половин час, след което се прецежда. Пие се 4 пъти на ден по 1 винена чаша преди хранене.

* Смесват се внимателно 50 г стръкове от хвощ и 250 г коренища от къпина, като предварително билките трябва да са ситно нарязани. След това 2 с. л. от сместа се заливат с половин литър вода и се варят 15 минути на тих огън. Отварата се прецежда и от нея се приема по 1 винена чаша отново 4 пъти на ден преди хранене.

* Болните места се налагат със счукан пресен хвощ.

С БЯЛ РАВНЕЦ

* Разбъркват се по 50 г стръкове от бял равнец, стръкове от пача трева, корени от черен оман и цвят от арника. 1 ч. л. от сместа/ се залива с 200 мл вряща вода. Запарката се оставя да изстине, прецежда се и се пие два пъти на ден – сутрин и вечер по 100 мл.

* Смесват се 20 г стръкове от бял равнец, 50 г корени от къпина, 30 г кори от бяла върба, 10 г кори от див кестен. От така приготвената смес се взема 1 с. л. и се залива с 200 мл вряща вода. Това всъщност е дозата за един прием. После отварата се оставя да поври за 5 минути на тих огън и да покисне за 3 минути. След това се прецежда. Дневно се приготвят и се пият по 3 топли чая преди хранене.

И още с…

КРОМИД ЛУК

Той се счуква, поръсва се с натрошена морска сол и се налага на болното място. Превързва се и се държи, докато започне да дразни.

КАРТОФИ.

Правят се компреси с настъргани картофи, размесени със сода бикарбонат (за 2 картофа със средна големина е необходима 1 ч.л. сода бикарбонат).

ПЧЕЛЕН МЕД

Смесва се с екстракт от слънчогледов цвят, който се приготвя по следния начин: слънчогледов цвят се слага в 1 литър вода и се държи така едно денонощие. След това се вари на тих огън, докато течността остане наполовина. Смесва се с равно количество ракия и едва тогава се прибавя 200 г пчелен мед. Сместа се разбърква добре и се маже на болните места.

ЯБЪЛКОВ ОЦЕТ

Вените се прибират, ако сутрин и вечер се мажат с ябълков оцет. Паралелно с това се изпива по 1 кафена чашка вода с разтворена в нея 1 с. л. ябълков оцет.

http://www.chudesa.net/

eXTReMe Tracker