|
Share

Едно от всеки 88 деца към момента е с аутизъм. Това стана ясно на първата Международна обучителна конференция засягаща заболяването, която се проведе в София .Според експерти аутизмът расте като епидемия, тъй като преди 20 години децата с подобен проблем са били 1 на
2000.

По думите на българския омбудсмам Константин Пенчев у нас явлението аутизъм до съвсем скоро не е било познато затова било крайно време българите да се информират повече за проблемите на този деца.

Според обществения защитник трябва да бъде намерен пътят, който да осигури на аутистите пълноценен  живот, тъй като държавата и институциите в нея отдавна били длъжници на лицата от аутистичния спектър.

Според Мина Ламбовски председател на сдружението  "Тацитус", в момента броят на децата с аутизъм в системата на държавното образование нараства непрекъснато, а учителите и специалистите не разбират естеството на техните проблеми и не могат да им помогнат и да ти овладеят.

Това неминуемо се отразява, като понижава качество го на образоватепната ни система. Ето защо не само за децата с аутизъм но и за цялото ни общество е от изключително значение да се предприемат незабавни мерки за обучаване на специалистите от детските градини, училищата и
помощните училища.

На конфоренцията стана ясно, че от Столична община що отпуснат сграда. която да се превърне в национален  център, в които да бъдат извършвани обученията.

от ежедневния печат

Още...

СПЕЦИАЛИСТИ?! ЕКСПЕРТИ?! ИЛИ ПРОСТО ПРАЗНОГЛАВИ ДЪРДОРКОВЦИ, КОИТО СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ ЗНАЯТ ПОВЕЧЕ, ДОКАТО ОКОЛО ТЯХ ВОНИ НА ПОТРЕСНО НЕВЕЖЕСТВО?

Обществото трябвало да е информирано, но никъде в пълния текст на статията не е уточнено, че сред водещите причини за възникването на аутизма са тежките метали във ваксините. Това едва ли се казва и в проведеното обучение за учители.

Значи, ще обучаваме учители и ще правим училища за болни от аутизъм, но няма да разгледаме отношението си към ваксините и най-вече тяхното качество и съдържание. Значи, няма проблем, че си има конкретна причина за бума на аутизма, която може да се ограничи или направо да се изкорени. Важното е да приемаме аутизма като „нормална“ част от пейзажа и да „информираме“ учителите за… симптомите, а не за жилото, което ги причинява.

Благодаря, драги експерти и специалисти, за тази „подкрепа на децата“ и на този подход за „информиране на обществото“.

http://www.otizvora.com

Още...

ПРИ ДЕЦАТА С АУТИЗЪМ ИМА НАЛИЧИЕ НА ЖИВАК И АЛУМИНИЙ В КРЪВТА, КОЕТО Е И ПРИЧИНА ЗА ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ СИМПТОМИ И СЪСТОЯНИЯ.

При децата с аутизъм има наличие на живак и алуминий в кръвта, което е и причина за всички останали симптоми и състояния.

Ранната ваксинация и броя ваксини /13/ от 0 до 6 месечното развитие на бебетата-период, в който при тях няма формиран черен дроб  и жлъчка, отговорни за детоксикацията на организма  води до натрупване на живака в депа в мозъка, които действат дегенериращо на нервните клетки и структури.

Терапията при такива деца е свързана на първо място с извеждането на количествата живак и алуминий от организма за да се даде възможност за възстановяване на нарушения био-химичен баланс и процеса на регенерация на засегнатите структури.

http://www.holista-clinics.com/

Още...

ОКОЛО 67 МИЛИОНА ДУШИ ПО СВЕТА СА ЗАСЕГНАТИ ОТ АУТИЗЪМ.

Тази година с аутизъм специалистите очакват да бъдат диагностицирани повече деца, отколкото с диабет, рак и спин взети заедно.
При момчетата вероятността да бъдат диагностицирани с аутизъм е 4 пъти по-голяма от колкото при момичетата.

http://news.ibox.bg

Още...

ПРИВИВКИ И БОЛЕЗНИ

В предисловии к своей "Отравленной игле" (1959) д-р Элеанор Мак-Бин писала:
"Наихудшие эпидемии сегодня — это эпидемии прививок, в которых от 'прививочных' болезней погибает больше людей, чем от болезней, бороться с которыми прививки предназначены".

Конец 1940–х — 1950–е годы ознаменовались появлением новых смертоносных (нет, не для возбудителей болезней, а для самих прививаемых!) вакцин. К этому времени, кроме прививок против натуральной оспы, уже имелись показавшие себя в равной степени опасными и малоэффективными прививки против чумы, холеры, тифа и дифтерии.

Особенно широко распространилась в конце 1950–х гг. прививка АКДС (DPT). Стоит ли удивляться. что именно в период от конца 1940–х до начала 1960–х гг. заболеваемость ювенильным сахарным диабетом в США возросла в 3 раза, а в начале 1960–х в США дети-аутисты, впервые обнаруженные двадцать лет назад, стали уже вполне рядовым явлением? С этого времени с пугающей регулярностью появляются все новые прививки, немедленно становящиеся обязательными — неважно, что болезнь, от которой прививают, абсолютно безобидна или редка.
Всегда можно найти казуистику осложнений в медицинской литературе и на этом основании потребовать "защитить детей". Мы живем в алчном и аморальном мире. Деньги делаются на всем, никто и ничто не исключение.

У вас есть ребенок? Дети? Превосходно, их необходимо привить. О, разумеется, исключительно для их же блага. Начать следует с самого рождения. Вакцины должны быть произведены и реализованы, прибыль должна быть получена и поделена.

Между тем, население "цивилизованных" стран продолжает страдать от эпидемий. Это в первую очередь эпидемия аутизма, скачок заболеваемости которым в западных странах и США последовал точно за введением прививки вакциной MMR (против кори, свинки и краснухи) в середине 1980-х гг., и стал особенно наглядным в США после добавления в начале 1990-х гг. двух новых ртутьсодержащих вакцин, от гепатита В и гемофильной инфекции. Это демиелинизирущие болезни нервной системы (рассеянный склероз, боковой амиотрофический склероз). Это детские онкологические заболевания, первое среди которых лейкоз. Это и бесчисленные аутоиммунные болезни (ювенильный ревматоидный артрит, системная красная волчанка, узелковый периартериит и пр.). А ведь это лишь самые страшные недуги. О таких "мелочах" как астма, хроническое воспаление среднего уха (отит), аллергии, диатезы, экземы и пр. я вообще не говорю. Как если бы слова "ребенок" и "больной" были бы синонимами.

Нам объясняют: да это просто плата за нашу цивилизованность. За кока-колу и гамбургеры, малоподвижность и загубленную экологию.

ВИНОВАТО ВСЕ ВОКРУГ, КРОМЕ ПРИВИВОК.

Последние, если верить докторам, выше всяких подозрений, как жена Цезаря. Еще 50 лет назад ребенок-аллергик или ребенок-астматик были почти в диковинку, а астма полагалась относительно доброкачественной детской болезнью, которая "перерастается" в пубертатном возрасте и на этом неприятности заканчиваются.
Ныне все по-другому. Немалому количеству детей, увы, уже не удается "перерасти" астму и они от нее погибают. Скоро мы будем удивляться, увидев ребенка, не имеющего никакой болезни.

Все это плата за разрушаемую с самого рождения прививками иммунную систему…

http://www.1796kotok.com

Още...

США БЬЕТ РЕКОРДЫ ПО ДЕТСКОМУ АУТИЗМУ

В США, согласно данным Центра по контролю за заболеваниями, показатели детского аутизма выросли на 23% за последние два года.

В настоящее время от этого расстройства страдает один американский ребенок из каждых 88.

При этом в пять раз чаще заболевание встречается у мальчиков, среди которых аутизм имеет один из каждых 54, тогда как для девочек данный показатель равен одному больному ребенку на 252 здоровых.

Также отмечено значительное увеличение количества детей-аутистов среди афроамериканцев и латиноамериканцев.

Как сообщил глава Центра по контролю за заболеваниями доктор Томас Фриден, на статистику оказало влияние усовершенствование методов диагностики. Однако не исключено, что есть и другая причина беспрецедентного роста числа заболевших детей, так как всего 50% из всех недавно выявленных случаев аутизма можно отнести на хорошую диагностику.

http://www.medkrug.ru/

eXTReMe Tracker