|

Петър Димков

Share

Лечението чрез временно гладуване означава периодично въздържане от всякаква храна с изключение на водата, която може да се употребява според нуждата на организма, или частично гладуване чрез въвеждане на 1 или 2 дни седмично на т. нар. дни на разтоварване.

продължава>

Share

Под суровоядство се разбира хранене изключително със сурови плодове, сурови салати и зеленчуци. Тази храна участвува в модерното диетолечение при много болести. Тя обаче не може да се отрече и като един добър хранителен режим за продължително време.

продължава>

Share

Притъмняваме пред очите при изправяне след лежане

Това явление може да не бъде винаги признак на някаква болест, но е доста неприятно.
Причини.
Може да се дължи на по-бавно разпределение на кръвта по органите и специално в главния мозък, особено при бързо изправяне или изобщо при бърза промяна на дадено положение - внезапно понижение на кръвното налягане при бързо ставане от леглото.

продължава>

Share

Какво да правим при големи горещини,за да запазим здравето си

1. Обличайте се леко, не носете тесни, плътно прилягащи дрехи,предпочитайте светлото облекло. Със светли дрехи е наполовина по-малко топло, отколкото с тъмни дрехи от същия плат. Ленените блузи са по-добри от вълнените трика и други вълнени материи. Да се носят леки обувки, най-добре леки сандали без чорапи. Долните дрехи по-често да се сменят. Който се поти много, нека носи фланелка от мрежа.

продължава>

Share

ДИШАНЕ И ЧИСТ ВЪЗДУХ

Дишането е една от най-важните функции на организма. Човек може да прекара известно време без храна, без вода, но без да диша - само няколко минути.
Животът и здравето на човека зависят не само от дишането, а и от правилното дишане.

продължава>

eXTReMe Tracker