|
Share

Eye Moles - Черни точки по очите

/ Вижте: Очи и техните проблеми /

Exhaustion, Weariness - Изтощение, умора (отпадналост )

(Вижте: Хронична умора)

Feet, Feet, Feet -  Стъпала на краката

 

A. Athlete`s Foot (Fungus)  - Микоза (гъбички)

Б. Fungus on Nails - Гъбички по ноктите

B. Callous and Hardened skin - Загрубяла и втвърдена кожа

Микоза: микроскопични гъбички във и около пръстите на краката (mycosis).
–Изразява се във възпаление, подуване, треска и силен сърбеж в пръстите на краката.

Това заболяване е заразно, затова се препоръчва да се вземат предпазни мерки.
–Причини: Контакт със заразена вода или с друго лице.
–Препоръчвано лечение, освен ежедневна хигиена:
Подсушавайте стъпалата добре и ги мажете с крем, съдържащ салицилова киселина и Алое Вера или Алое Вера крем с прополис. Пригответе си крем като стриете на прах няколко аспирина (аспиринът, както и кората на “ плачещата върба “, съдържат салицилова киселина) и ги смесете със същото количество Алое Вера Джели, гел или Алое Активатор.
Намажете инфектираното място с тази смес и покрийте с парче марля или бинт. Обуйте чорапи. Комбинацията от тези 2 елемента е идеална за борба с това заболяване. Правете го няколко дни, докато възпалението изчезне.
Друго лечение на микозата е втриването на смес, приготвена от равни количества хлебна сода и Алое Вера Джели (гел).
Попивайте добре влагата в стъпалата след баня и пръскайте пръстите на краката и обувките с хлебна сода или талк. Това ще помогне за абсорбирането на влагата и срещу неприятна миризма.
Б / Гъбички по ноктите
Това е разпространено болестно състояние, но трудно се лекува. Една от причините е, че фунгицидите трудно проникват през ноктите до кожата, където се крие коренът на проблема.
Алое Вера има способността да прониква в дълбочина, служи като средство за транспортиране на други съставки и за унищожаване на гъбичките. Обикновено се комбинира с други активни съставки, за получаване на оптимални резултати.
Алое Активатор в комбинация със салицилова киселина, приложен върху инфектираното място след баня, помага в лечението на гъбички по ноктите.
–Препоръчвано лечение: Пригответе си крем, като стриете на прах няколко аспирина (аспиринът, както и кората на върбата, съдържат салицилова киселина) и смесете със същото количество Алое Активатор. Добавете няколко капки ацетон, което прави сместа по-течна и помага за по-доброто й проникване. Намажете инфектираното място, превържете с бинт (ивица плат) и сложете ръкавица, ако е на ръката. Лечението е продължително. Използвайте крема в продължение на минимум 1 месец.
Препоръчва се консумацията на кисело мляко всеки ден Lactic bacillus или  acidophylus унищожават гъбичката “Candida albicans” , която може би е отговорна за появата на това заболяване.
В / Загрубяла и втвърдена кожа:
Загрубялата и втвърдена кожа (мазоли) на петите и други части на стъпалото се дължи на hyperkeratosis (кератинът е твърд материал, от който са изградени ноктите и космите) локализиран в дадено място, където кожата постоянно се травматизира. Kато пример можем да посочим мястото, където обувките трият дадената част от стъпалото.
Мазолите обикновено се появяват по пръстите или петите; може да се образува дълбок корен (калус). Мястото, където се натрупва един вид твърд кератинов материал, е лесно забележимо и силно болезнено.
- Препоръчвано лечение: Отстранява се от педикюрист, но можете и сами да облекчите дискомфорта, като се опитате да размекнете кожата на петите или пръстите. За размекване на мазола, мажете със същия крем, описан в предишния случай. Салициловата киселина има способността да размеква кератина. След няколко дена редовно третиране, калусът или кожата ще омекне.
Салициловата киселина е органичен агент, който притежава кератоличен ефект / отстранява кератина /, при което втвърдените слоеве кожа падат.
След намазване със сместа, превържете мястото, обуйте чорап и я оставете да действа през нощта. Тя ще проникне в дълбочина и ще размекне мазола, след което се опитайте да го отстраните.
Същото може да се приложи и за отстраняване на калуси по ръцете и други части на тялото. Кремът размеква и нокти, които са много твърди, трудни за изрязване или изпилване.
Друг размекващ агент е маслото от сладък бадем, което смесено с Алое Вера джели, прониква в дълбочина и размеква втвърдената кожа.
Салициловата киселина можете да закупите в аптеките. В чисто състояние тя е много силна и може да предизвика изгаряния. Използвайте я внимателно ! Първо я разтворете със смес от вода и алкохол, а после с 10 % разтвор на Алое Вера.
–Лоша миризма на стъпалата на краката / Вижте: Лоша миризма на стъпалата в тази книга /.
Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:
1. Алое Вера крем с прополис, природен антибиотик, убива бактериите, вирусите и паразитите: всеки ден.
2. Крем с Алое Вера джели или Алое Активатор и салицилова киселина: всеки ден.
3. Консумирайте всеки ден кисело мляко.
Допълнителна помощ
4. Мехлем от Алое Вера джели или Алое Активатор и хлебна сода: всеки ден.
5. Пчелен прополис, природен антибиотик, укрепва имунната система: 3 до 6 таблетки на ден, после 4 таблетки (по 2 таблетки с храната).
6. Aloe First, срещу възпаления и гъбички по пръстите: всеки ден след баня до изчезване на симптомите.
7. Натривайте пръстите с чесън всеки ден (убива гъбичките).
8. Мехлем от Алое Вера, прополис и хлорофил срещу лоша миризма: всеки ден.

Female sterility – Стерилитет при жените

(Вижте: Сексуалност)
Fever, Rheumatic – Ревматична треска
(Вижте: Ревматична треска)
Flu and Cold – Грип и настинки

Грипът се причинява от вирус, който най-често се намира в дихателните тръби, но може да е локализиран и в други части на тялото, например в мускулите, предизвиквайки болки и спазми (ревматична треска).
Проявява се с чувство на дискомфорт, главоболие, затруднено дишане, температура, сълзящи очи, запушен нос, кихане, болки в тялото и желание да си легнем и да почиваме.
Най-честата причина е контакт със заразата, въпреки че стресът отслабва имунната система и човек лесно бива нападнат от вируса на грипа.
Препоръчвано лечение: Организмът се опитва да се бори с вируса на грипа чрез имунната система, ето защо е особено важно да я поддържаме в добро състояние. Един от начините за стимулиране на имунната система е вземането на Прополис и Чесън и/или Echinaceа, както и витамините А и С.
Важно: Пийте много вода !
Предупреждение! Грипът обикновено се разпространява в горната част на респираторния тракт. Ако обаче се пренесе в белите дробове, става опасен. В тези случаи се консултирайте с вашия лекар.
Препоръчвана дневна дозировка за възрастни:
1.Пчелен прополис (Рropoleo), природен антибиотик, ако започне да се взема още с първите симптоми, може да спре развитието на грипа: 4 до 6 таблетки на ден от по 50 мг. в продължение на 5-7 дни, след това 4 таблетки (по 2 таблетки с храната).
2.Чесън, великолепна превантивна мярка срещу настинка и грип, укрепва имунната система: 6, а след това 3 капсули на ден (по 2 капсули преди хранене).
3.Licorice, против възпаления, стимулира образуването на антитела, укрепва имунната система, много ефикасен в борбата с кашлицата: 2 до 3 капсули на ден / по 1 капсула преди хранене /.
4.Витамин – С, мощен антиоксидант, укрепва имунната система: 4 таблетки на ден / по 1 таблетка с храната /.
Допълнителна помощ
5.Мултиминерали, цинк, селен, необходими за правилния строеж и функциониране на тялото: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
6.Бета – каротин, мощен антиоксидант, помага в борбата с инфекциите, съхранява и възстановява телесната тъкан: 2 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).
7.Пчелно млечице, съдържа витамини В – комплекс; за по-добър ефект, слагайте таблетката под езика, докато се разтопи: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка, 20 минути преди хранене).
8.Топъл билков чай с мед за изпотяване.

Препоръчвани витамини и минерали:
(Дневен прием с храната)
Дозировка за деца: Вижте приложението в Раздел ІІІ
Витамини
А – 15,000 ІU или Бета – каротин – 9 мг., В – комплекс – 350 мг., В12 – 100 микрограма, В1, В5 и В6 – по 100 мг всеки, В2 – 20мг, С – 360 до 1000 мг.

Минерали
Цинк – 50 мг. - Селен – 200 микрограма, Мед – 2 мг.


Frigidity - Фригидност
(Вижте: Сексуалност)

Gall Bladder Stones - Камъни в жлъчката

Камъните или калкули в жлъчния мехур са образования от токсични продукти, главно съставени от кристали холестерол, калциева сол, фосфолипиди и лецитин. Тези продукти с времето се филтрират през черния дроб и се натрупват в Жлъчния мехур.
Жлъчният мехур представлява малка торбичка, свързана с с черния дроб, която събира жлъчните секрети.
–Симптоми: Когато едно от малките камъчета запуши жлъчните канали, които водят към червата, човек усеща силна колика, която започва в горната част  на коремната кухина и
се разпростира към гърба.
–Препоръчвано лечение: За облекчаване на болката се препоръчва редуването на обливане със студена, а след това с топла вода до талията още щом коликите започнат.
Това се прави с цел намаляване на възпалениетo.
–В същото време пийте големи количества вода с Алое Вера нектар и сок от червена боровинка, за намаляване на възпалението и за изхвърляне на камъните към червата.
Лецитинът е един незаменим елемент за емулгиране на мастите и холестерола. Той е нещо като “органичен сапун”, който организмът използва за разтваряне на мастните съставки в черния дроб. Лецитинът възпрепятства образуването на камъни в жлъчния мехур, благодарение на способността си да разтваря и превръща мазнините в емулсия. Ето защо той е един от най-добрите продукти за отстраняване на камъни в жлъчния мехур.
–Растителни влакна.
Растителните влакна стимулират функциите на храносмилателната система и производството на повече жлъчни сокове, което помага за изхвърляне на камъните в червата.
–Ниацин.
Ниацинът или Никотиновата киселина е друг елемент, за който се знае, че стимулира образуването на жлъчни сокове.
Растителните влакна и ниацинът помагат за понижаване на кръвния холестерол, тъй като представляват един вид сурови материали на жлъчните сокове.
Dr. Carlson Wade в книгата си “ Вътрешно прочистване “ предлага следното лечение: Поръсете 1 маруля с 2 – 3 ч. л. Гранулиран лецитин и я добавете към супа, някакъв сок или друга храна. Правете го няколко дни или докато изхвърлите камъните, когато ходите на тоалетна (лецитинът ще започне постепенно да разтваря холестеролните камъни). Можете да продължите да прилагате тази мярка, колкото сметнете, че е необходимо. Пийте много вода.
Като алтернативно лечение се препоръчва:
Постене и консумация на зехтин:
В случай на камъни в жлъчката д–р Джулиан Наваро от Гуадалахара, Мексико, автор на книгата “Домът на здравословния живот”, препоръчва 4 -дневен пост със сок от моркови, ананас или грейпфрут. С добавянето на Алое Вера ползата се увеличава, тъй като тя съдържа големи количества ензими, които подпомагат храносмилателните функции, нещо, което обикновено вършат жлъчните сокове.
На четвъртия ден от постенето, около 7 часа вечерта, изпийте 1 кафеена чашка зехтин, към която сте добавили и лимонов сок. На следващия ден вземете 4 суп. л. Рициново масло. След това започнете да консумирате плодове и зеленчуци в продължение на няколко дни, като увеличавате количеството им постепенно.
Пиенето на Алое Вера в комбинация с големи количества чай, също се препоръчва. Тъй като болките наистина са много силни, вземайте аналгетик.
Предупреждение! Ако болките продължават повече от 4 часа, консултирайте се с лекар, тъй като може да ства дума за друг проблем.
Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:
1. Лецитин и / или витамин В3 / Ниацин /, разтваря и емулгира мазнините: всеки ден.
2. Чесън и мащерка, укрепват имунната ситема, мащерката е полезна при спазми: 4 до 6 капсули на ден / по 2 капсули с храната /.
3. Алое Вера нектар, против възпаления, хранителен, облекчава болката: 3 до 6 унции на ден (по 2 унции преди хранене с много вода: 1 у = 28,3 или 31,1 мл).
4. Зехтин с лимонов сок: разтваря мазнините, съдържа НDL:
всеки ден преди закуска.
Допълнителна помощ:
5. Лечебен билков чай, стимулира храносмилането, облекчава болката: да се пие през целия ден с много вода.

Gastritis, Colitis, Ulecer - Гастрит, колит, язва
(Вижте: Kиселини в стомаха)

Гастритът е подуване и възпаление на лигавицата на стомаха, колитът – на дебелото черво. Язвата представлява възпаление на стомашната стена, рана в стената на стомаха или червата.
–Симптоми за гастрит: диспесия (лошо храносмиланe), повръщане, главоболие, парещо чувство и дискомфорт. В случаите на язва дискомфортът и болката са под лъжичката. Ако сте пили алкохол или сте яли люти чушки, болката ще се усили 2 - 3 часа по-късно.
Тежките случаи на язва се придружават от повръщане и кървене. Фекалиите може да са с тъмен цвят от намиращата се в тях кръв.

–Основните причини са: консумация на големи количества алкохол и кафе, пържени и пикантни храни, както и силен стрес. Гастритът може да се превърне в стомашна язва. Друга причина е инфекция, пренасяна от бактерията helicobacter pylori, която засяга главно дванадесетопръстника.
–Препоръчвано лечение: Избягвайте подправките, лютите чушки, алкохола и кафето, пържените и други дразнещи храни, както и аспирина.
Препоръчват се следните храни: прясно мляко, сметана, сирене, овесени храни, банани, някои леки храни като твърдо сварени яйца, варени картофи, супи с фиде и натрошени бисквити. Яжте по-често, но по-малки количества. Взимайте често Алое Вера гел, Желязо и витамините А, Е, В6 и В12. Храната ви трябва да е богата на растителни влакна, овесени трици и др.
Изяждайте големи количества, приготвени на пара зеленчуци.
Предупреждение: Ако изпражненията ви са примесени с кръв, това може да е много опасно. Консултирайте се с вашия лекар.
Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:
1. Алое Вера гел, алкален, хранителен, помага при възпаления, облекчава болката, регенерира клетките, съдържа растителни влакна, подпомага храносмилането: 3 до 6 унции на ден с много вода (по 2 унции преди хранене: 1 у = 28,3 или 31,1 мл).
2.Licorice (ако имате високо кръвно, консултирайте се с вашия лекар), много е ефикасен, предпазва от язва на стомаха и дванадесетопръстника: 3 капсули на ден / по 1 капсула преди хранене /.
3. Пчелен прополис и / или Чесън, природен антибиотик, убива бактериите и вирусите, укрепва имунната система: 4 таблетки на ден (по 1 – 2 таблетки с храната).
4. Бета – каротин с витамин Е, мощен антиоксидант, помага в борбата с инфкциите, съхранява и възстановява телесната тъкан: 2 капсули на ден / по 1 капсула преди хранене /.
5. Люцерна (има я в “Зелени поля”), с високо алкално съдържание, растителни влакна, хранителна, с високо рН, неутрализира киселинността: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка преди хранене).
Допълнителна помощ:
6. Мултиминерали, необходими за правилния строеж и функциониране на тялото: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
Препоръчвани витамини и минерали:
(Дневен прием с хранта):
Дозировка за деца: Вижте приложението в Раздел ІІІ
Витамини
А – 20,000 ІU или Бета – каротин – 12 мг.,   В комплекс – 150 мг.,
В5 – 100 мг.,  В6 – 50 мг.,  В12 – 100 микрограма,  С – 100 мг.,
Д – 400 ІU,  Е – 800 ІU,  К – 100 микрограма
Минерали
Калций – 1,000 мг., Mагнезий – 300 мг., Желязо – 30 мг.
Други: Белтъчни и храносмилателни ензими.

German Measeles - Морбили

Морбилите са вид лека шарка, която не е опасна, освен ако става дума за бременни жени. Внимание: Особено ако заразата е станала през първите 3 месеца от бременността.

Симптоми: Продължават 3–4 дни с появата на червеникав обрив. Лимфните жлези могат да се подуят и да станат болезнени, а няколко дни преди да се появи обривът по кожата, можете да почувствате слаб дискомфорт и да вдигнете  температура.
Бременните да избягват контакт с лица, болни от морбили, през първите 3 месеца от бременността.
–Причини: Заразен вирус, пренасян чрез вдишване на въздух, който съдържа заразени водни капки или чрез слюнка.
–Препоръчвано лечение: Ваксиниранe в детска възраст. Възрастният или детето трябва да останат на легло и да пият чай от кората на върба, която съдържа аналгетик, подобен на аспирина. Препоръчва се стимулиране на имунната система с прием на Прополис.
Жените да се ваксинират срещу морбили не по-късно от 6 месеца преди сключване на брак.
Предупреждение! Ако бременната се зарази с морбили през първите 3 месеца от бременността, това може да е много опасно за бебето. Трябва да сте много предпазливи. Консултирайте се с лекар.
Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
За деца дозите трябва да се разделят пропорционално в зависимост от теглото им.
Важни добавки:
1.Пчелен прополис, природен антибиотик, убива бактериите и вирусите: 4 до 6 таблетки на ден от по 500 мг. (по 2 таблетки с храната).
2.Алое Вера сок, гел или нектар, антибиотик; против възпаления, облекчава болката; регенерира клетките: 4 до 6 унции на ден (по 2 унции преди хранене).
3.Останeте на легло.
Допълнителна помощ
4.Витамин – С, мощен антибиотик, укрепва имунната система: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
5.Бета – каротин, мощен антиоксидант, помага при инфекции, съхранява и възстановява телесната тъкан: 2 капсули на ден (1 капсула преди хранене).
Препоръчвани витамини и минерали
(Дневен прием с храната)
Дозировка за деца: Вижте приложението в Раздел III.
Витамини
–А – 20 000 IU или Бета-каротин – 12 мг.
–С – 180 до 500 мг.
–Е – 600 IU
Минерали
–Калций – 1 000 мг.
–Магнезий – 500 мг.
–Цинк – 50 мг.

German Pox – Лека шарка като Варицелата
(Вижте: Варицела)
Glaucoma – Глаукома
(Вижте: Очи и техните проблеми)
Gout – Подагра


Подаграта е вид артрит, дължащ се на натрупването на кристали пикочна киселина в ставите на ръцете и краката; 95% от случаите на подагра са при мъжете.
Проявява се със силна болка в пръстите на краката (главно в палците) и на ръцете. Във бъбреците може да има камъчета пикочна киселина.
–Причината е проблем с обмяната на веществата, който се изразява в наличието на големи количества пикочна киселина в кръвта.
Солните депа на тази киселина дразнят тъканите около ставите, главно
в пръстите на ръцете и краката и предизвикват възпаление и силна болка.
Неправилното хранене, консумацията на червени меса, наднорменото тегло и наследствените фактори, както и стреса, са главните причини за това заболяване.
Най-често препоръчваното лечение се състои в:
–Пиене на големи количества течности;
–Ако сте с наднормено тегло, подложете се на диета за сваляне на килограми. Прекратете консумацията на червени меса, мазнини, бира и червено вино;
–Изяждайте големи количества ягоди, череши и червени боровинки.
Взимайте също витамините А, Е, В1, В6 и В12, минералите калций, желязо, магнезий, фосфор и калий.
Д-р Лудвиг Блау (The Texas Report on Biology and Medicine) описва отличните резултати след даване на пациенти, страдащи от подагра, по 50 – 60 череши, ягоди или червени боровинки на ден, които се изразявали в намаляване на болката и подуването на крайниците. Тези продукти са богати на флавоноиди, на които се дължи и тъмносиньо – червеният им цвят и които служат за спиране разрушаването на колагена, основен градивен материал на хрущялите и сухожилията.
Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:
1. Алое Вера нектар, срещу възпаления, облекчава болката, регенерира клетките: 3 до 6 унции на ден (по 2 унции преди хранене) – 1у=28,3 или 31,1мл.
2. Бета-каротин и витамин Е, мощен антиоксидант, подобрява кръвообращението, съхранява и възстановява телесната тъкан: 2 капсули на ден по 1 капсула преди хранене).
3. Алое Вера загряващ крем с евкалиптово масло, облекчава болката: втривайте в съответното място.
Допълнителна помощ
4. Омега-3, ЕРА обезболяват възпалените простагландини: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки преди хранене).
5. Пчелно млечице, съдържа витамини В-комлекс, предпазва от нервност и стрес: 3 до 4 таблетки на ден (по 1 таблетка, 20 мин. преди хранене).
6. Мултиминерали (цинк), необходими за правилното функциониране и строеж на тялото: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
Помощни елементи: Флавоноиди

Препоръчвани витамини и минерали
(Дневен прием с храната)
Дозировка за деца: Вижте приложението в Раздел III
Витамини
–А – 15 000 IU или Бета-каротин – 9 мг.
–В-комплекс – 300 мг.
–В1 – 100 мг.
–В5 – 200 мг.
–В6 – 50 мг.
–С – 200 до 600 мг.
–Е – 400 IU
Минерали
–Калций – 1 000 мг.
–Магнезий – 500 мг.
–Желязо – 20 мг.
–Фосфор – 600 мг.
–Калий – 2 000 мг.
–Цинк – 50 мг.

Gray Nair – Побеляла коса

Побеляване на косата у повечето хора се наблюдава, когато достигнат определена възраст. Побелялата коса прави човек да изглежда по-възрастен, отколкото е в действителност.

Любопитна бележка: Косъмът може да ни каже много за човека, на когото е принадлежал. Например с какво се е хранил и какво е пил, даже и стотици години след неговата смърт.
С използването на нови технологии, съдебните лекари подлагат косъма на анализ, за да докажат дали човекът е починал от отравяне.
Симптоми; Бели косми по тялото и главата, чийто брой се увеличава постепенно с възрастта.
Причини: Косъмът се състои главно от протеини. Вътре в тези протеини има една съставка, която отговаря за цвета на косата. Нарича се меланин.
Меланинът е един и същ и при тъмни и при руси коси. Различният цвят се дължи на количеството меланин. Тъмната коса съдържа повече меланин, отколкото светлата.
С възрастта количеството на меланина намалява и косата побелява. Ако липсва меланин, косата изцяло побелява.
Препоръчвано лечение: Съществуват някои субстанции, които в комбинация с протеините в косъма, могат да доведат до същите резултати, както меланина (според The Combe Labaratories International, Ltd.).
Организмът може да забави този процес на побеляване и опадане на косата с подходящите хранителни вещества. Тези хранителни вещества могат да се абсорбират директно от косъма или с прием на хранителни добавки. Препоръчва се вземането на мултивитамини, като Пчелен полен, както и на милтиминерали и витамини.
Хранителните вещества, от които се нуждае косата ви, за да блести и да расте здрава са:
–Калциев пантотенат, Пантотенова киселина или витамин В5: Тези елементи помагат на косъма да асимилира и оползотвори медта.
–Мед – Недостигът на мед прави косъма сух и “чуплив”.
–Инозитол и Холин. Тези елементи подпомагат растежа на косата според специалиста по хранене Аделе Дейвис.
–Витамин В12. Подпомага растежа на косата.
–РАВА: Парааминобензоена киселина, за съхраняване на цвета и мекотата на косъма.
–Йод: Предпазва от опадане (окапване) на косата.
–Желязо и Манган. Подпомагат растежа на косата и правилното й подхранване, като осигуряват добро кръвообращение.
–Ниацин: Никотиновата киселина подпомага кръвообращението.
–Протеини и Аминокиселини: Косъмът се състои от 98% протеини, въпреки че ако на организма му липсват споменатите витамини и минерали, той няма да може да оползотвори тези протеини.
–Цинк: за здравина на косъма
–Цистеин и Глицин. Алоето съдържа Глицин в пропорция от 28,0 РРМ.
Вземайте бирена мая и пийте Алое Вера сок, за да изглежда косата ви здрава и естествена. Масажирайте я със смес от Алое Вера гел и вода.
За потъмняване на побеляла коса;
Подготовка: Пригответе си смес от градински чай (chia) по следния начин: сипете 2 суп. л. градински чай в ½ л. вряща вода, оставете да се охлади и прецедете през цедка. Всеки ден изплаквайте косата си с тази смес и тя постепенно ще потъмнее. Полезно е да добавите малко розмарин към градинския чай.
За блясък на светли коси: Побелялата или руса коса ще блести, ако я изплаквате със смес, приготвена по описания по-горе начин, като използвате венчелистчета лайка или ружа на мястото на градинския чай.
Препоръчва се след като сте измили косата си с шампоан и сте я подсушили, да я масажирате с Алое Вера гел, който ще я ревитализира и подхрани и ще я оформи.
Прочетете темата “Оплешевяване”, където ще намерите подробно описание на всички хранителни вещства, от които се нуждае вашата коса.
Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:
1. Пчелен полен, съдържа всички необходими витамини и минерали: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
2. Мултиминерали: Необходими за правлния строеж и функциониране на тялото: 4 до 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
3. Алое Вера джели, подхранващ: мажете косата всеки ден
4. Fo-Ti, срещу побеляване на косата: 2 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
Допълнителна помощ
5. Хранителен шейк, съдържа мултивитамини, мултиминерали, растителни протеини, аминокиселини, растителни влакна и др.: 25 гр. 1 път на ден.
6. Алое Вера сок, гел или нектар, хранителен, антибиотик, регенерира клетките: 4 унции на ден (по 2 унции с храната – 1у=28,3 или 31,1мл).
Полезни елементи: Протеини и Аминокиселини

Препоръчвани витамини и минерали
(Дневен прием с храната)
Дозировка за деца: Вижте приложението в Раздел III
Витамини
- Мултивитамини
Минерали
- Мултиминерали

Growth – Подутина, израстък
(Вижте: Очи и техните проблеми)

Halitosis – Лош дъх

Лошият дъх е неприятна миризма на дъха и на устата.

- Причини: Може да се дължи на лоша хигиена, неправилно хранене, инфекция в гърлото, носа, венците, на тютюнопушене или консумация на алкохол. В някои случаи диабетът води до появата на този проблем, както и наличието на отрови в организма, като арсен, олово и метан.
В повечето случаи лошият дъх се дължи на лошо храносмилане, при което разложеният материал се задържа в стомаха. Това на свой ред води до образуване на газове, които се освобождават чрез дъха.
- Препоръчвано лечение: Освен ежедневната хигиена на устата се препоръчва: Постете 1-3 дни като пиете портокалов сок с добавка на сок Алое Вера, а едновременно с това вземайте и някакво леко разхлабително (слабително) средство – консумацията на кисело мляко подобрява чревната флора. Ако усетите силна миризма, която излиза от устата ви, консултирайте се с вашия зъболекар. Мащерката и хлорофилът са чудесни за храносмилането и за приятен дъх.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:
1. Паста за зъби с Алое Вера и прополис, убива бактериите: всеки ден.
2. Алое Вера сок, гел или нектар, антибиотик, почиства стомаха: 3 до 6 унции на ден (по 2 унции преди хранене – 1у=28,3 или 31,1мл)
3. Капсули Чесън и Мащерка, действа като антибиотик, унищожавайки бактериите в устата и дебелото черво: 3 капсули на ден (по 1 капсула с храната).

Допълнителна помощ
4. Бета-каротин, мощен антиоксидант, помага в борбата с инфекциите, съхранява и възстановява телесната тъкан: 2 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).
5. Витамин – С, мощен антиоксидант, укрепва имунната система: 2 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната)

Препоръчвани витамини и минерали
(Дневен прием с храната)
Дозировка за деца: Вижте приложението в Раздел III
–А – 10 000 IU или Бета-каротин – 6 мг.
–С – 180 мг.Hardening of Arteries
Втърдяване на Артериите
(Вижте: Артериосклероза и Атеросклероза)

Headaches – Болки в главата

(Мигрена, главоболие от пренапрежение)
- Симптоми: Различните видове главоболие имат различни симптоми:
1. Мигрена с болка в едната половина на главата
2. При главоболие, дължащо се на напрежение, болката е съсредоточена в областта около очите, челото и врата.
3. Главоболие в предната част на главата (челото), предизвикано от синузит (Вижте: Синузит).
4. Главоболие при висока температура (над 1000 по Фаренхайт, 380 С), с болки в цялата глава.
5. Главоболие, дължащо се на възпаление на темпоралните (слепоочните) артерии (Вижте: Атеросклероза и Аневризъм).
Болката е локализирана в едната половина на главата, около слепоочието.
6. Главоболие, дължащо се на алергична реакция, която засяга областите около лигавиците отвън и отвътре, като онези около очите. Болката се усеща в областта около очите и челото.

- Причини: Причините са много и разнообразни, но основните са:
Емоционални: стрес, безпокойство, депресия, страх, угриженост, вина, яд, омраза.
Физически: изтощтение, неправилна поза, замърсен въздух, слънчев удар, четене при слабо осветление, силна заслепяваща светлина, физическо напрягане, удар по главата.
Органични: синузит, настинка, лошо храносмилане, интоксикация, високо кръвно налягане, алергия, проблеми със зъбите, ушни инфекции, недостатъчен сън, артрит, хипогликемия, температура.
В тази книга ще анализираме само първите 2 вида:
Мигрена и главоболие от напрежение.

- Причините за тях са две:
а) Стрес и неправилна поза и б) Неправилно хранене

а) Стресът и неправилната поза напрягат мускулите на врата и гърба, измествайки гръбначния стълб от мястото му и водят до минимална дислокация на ставите.
1. Мигрена: Гръбначният стълб се измества от хоризонталната си проекция и притиска вените на врата, които снабдяват с кръв. Това на свой ред възпалява нервите, разположени около вените, причинявайки болка, главно само в едната половина на главата.
2. Главоболие от напрежение (напрягане).
Гръбначният стълб “изпада” от хоризонталната си проекция поради напрягането на мускулите. Това дразни нервите на врата, предизвиква мускулна контракция, която на свой ред също дразни нервите, контролиращи тези мускули и предизвиква болка.
- Препоръчвано лечение: За контрол над стреса, който е основната причина за гловоболие, вижте темата “Стрес” в тази книга; 80% от болките в главата се дължат на нервно напрежение и стрес.
За да я контролирате, трябва да се научите да разпознавате първите симптоми на болката. Тя се появява обикновено след емоционален изблик на яд, когато се разстроите за нещо и т.н.
Веднага щом болката се появи, спрете да вършите онова, което вършите в момента и се отпуснете напълно. За да го постигнете, направете следното: Поемете дълбоко дъх и го задръжте; напрегнете всички мускули, след това ги отпуснете докато издишате. Повторете 3 пъти, представяйки си, че се намирате на някое приятно място, например близо до океана.
Продължете да дишате дълбоко и отпуснете тялото си, докато се почувствате напълно спокойни. Още щом болката започне, вземете и някакъв аналгетик и тя скоро ще отшуми.
Трябва да се наспите добре на легло с твърд дюшек. Мислете позитивно и не се тревожете, за да избегнете стреса и нервното напрежение.
б) Неправилно хранене
Съществуват храни, които водят до реакция на тялото с главоболие. Такива храни разширяват артериите в мозъка и причиняват болка. Избягвайте консумацията им, но първо пробвайте всяка една от тях, за да определите коя ви влияе зле.
Ще изброим най-разпространените: шоколад, свинска наденица (колбаси), брашно (бял хляб) и рафинирана захар (бяла), отлежало сирене, трапезни вина (червени), кисели плодове, консервирани супи, газирана вода и кафе.
Освен споменатото дотук:
1. Съставете си редовен режим на хранене.
2. Не прескачайте нито едно от 3-те хранения за деня.
3. Претоварването и напрягането могат да предизвикат мигрена, както и констипация (запек).
4. Не се противете на идеята, да се обърнете към специалист по акупресура, защото проблемът ви може да се дължи на изместване на гръбначния стълб във врата.
Предупреждение! Ако често получавате пристъпи на главоболие, например 1 или 2 пъти седмично, и те не се облекчават и след като сте следвали по-горе описаните препоръки, болката може да е сигнал за сериозен проблем. Консултирайте се незабавно с вашия лекар.


Препоръчвана дневна дозировка за възрастни
Важни добавки:
1. Алое Вера нектар, намалява болката, облекчава възпалението: 4 до 6 унции на ден (по 2 унции преди хранене – 1у=28,3 или 31,1мл).
2. Пчелно млечице, съдържа витамини В-комплекс, предпазва от нервност и стрес: 2 таблетки на ден от по 250 мг. (по 1 таблетка, 20 минути преди хранене).
3. Алое Вера загряващ лосион с Евкалиптово масло, против възпаления, облекчава болката: втривайте го докато попие.
4. Практикувайте дълбоко дишане и релаксация: йогата може да ви помогне в това отношение.
Допълнителна помощ
5. Мултиминерали (калций, магнезий), необходими за правилния строеж и функциониране на тялото: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
6. Витамин-С, мощен антиоксидант, подобрява кръвообращението: 2 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
7. Витамин Е, подобрява кръвообращението: 2 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).

Препоръчвани витамини и минерали
(Дневен прием с храната)
Дозировка за деца: Вижте приложението в Раздел III

Витамини
–В-комплекс – общо 350 мг.
–В1 – 200 мг.
–В3 – 100 мг.
–В6 – 100 мг.
–С – 180 до 600мг
–Е – 200 IU
Минерали
–Калций – 1,000 мг.
–Магнезий – 500 мг.
–Калий – 2,000 мг.

Health Maintenance
Поддържане на здравето

Абсолютното здраве (holistic health) трябва да се разглежда само от гледна точка на няколко аспекта, като:
1. Хранене
2. Психологичен аспект (отношение, вътрешен мир)
3. Костна структура, скелет и гръбначен стълб
4. Физически упражнения (спортуване)
5. Хигиена
6. Отговорност за собствения ни живот

1. Хранене
За правилно хранене е необходима балансирана комбинация от следните елементи:
1.Минерали,
2.Витамини,
3.Протеини,
4.Въглехидрати и
5.Мазнини, освен това
6.Растителни влакна,
7.Чиста вода,
8.Кислород и
9.Слънчева светлина
Комбинацията на тези елементи осигурява правилно хранене, от което се нуждае човешкият организъм. Голям брой автори сочат растителните влакна като важна хранителна добавка.

2. Позитивно мислене и отношение
Много е важно да поддържате ниско ниво на стрес, което помага за доброто състояние на имунната ви система и ви осигурява добре здраве. Стресът напряга мускулите на врата и на гърба, което води до дислокация на някои прешлени на гръбначния стълб, провокирайки серия нарушения.
3. Структура
Поддържането на гръбначния стълб в добро състояние е важно за постигане на оптимално здраве. Правилната поза, спането на удобен дюшек, ниски нива на стрес плюс правилно хранене са необходими фактори за доброто състояние на цялата скелетна система.
4. Физически упражения
Ежедневните физически упражения са също важен фактор за добро здраве. Те стимулират сърцето и ставите и общо казано цялото тяло, като съживяват и най-отдалечената клетка.
5. Хигиена
Хигиената на тялото е толкова важна за здравето, колкото и останалите елементи. Ежедневното вземане на душ или вана, миенето на зъбите, периодичното прочистване на дебелото черво, както и постенето, което помага за отстраняване на токсините от организма, са важни фактори за постигане на добро здраве.
6. Няма по-добро здраве от онова, за което полагате грижи.

Препоръчвана дневна дозировка за възрастни за постигане на правилно хранене:
Важни добавки:

1. Алое Вера сок, природен антибиотик, регенерира клетките, осигурява енергия, подпомага храносмилането, хранителен: 3 унции на ден (по 1 унция преди хранене – 1у=28,3 или 31,1мл).
2. Пчелен полен, съдържа мултивитамини и мултиминерали, осигурява енергия: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
3.Мултиминерали, нобходими за правилния строеж и функциониране на тялото: 6 таблетки на ден (по 2 таблетки с храната).
4.Хранителен шейк, съдържа мултивитамини, мултиминерали, растителни протеини, аминокиселини, растителни влакна и др: всеки ден.
Допълнитела помощ
5. Витамин-С, мощен антиоксидант, укрепва имунната система: 3 таблетки на ден (по 1 таблетка с храната).
6. Чесън, мощен антиоксидант: 3 капсули на ден (по 1 капсула с храната).
7. Пчелен прополис, стимулира имунната система и предпазва от инфекции: 3 таблетки на ден от по 500 мг. (по 1 таблетка с храната).
8. Бета-каротин, витамин – Е и Селен, мощен антиоксидант подпомага съпротивата срещу инфекциите, съхранява и възстановява телесната тъкан. Витамин Е подобрява кръвообращението, засилва стените на капилярите, предпазва мускулите и нервната система: 2 капсули на ден (по 1 капсула преди хранене).
9. 8 до 10 чаши чиста вода, хидратира, прочиства, детоксицира: всеки ден.
10. Слънчеви бани, осигуряват енергия, необходима за производството на витамин D: 10 до 30 мин. на ден.
11. Чист въздух; кислородът ни дава жизнена енергия.
12.Физически упражения: осигуряват енергия, подобряват кръвообращението, произвеждат ендорфини (активни субстанции, необходими на човека за жизненост и психическа устойчивост).
13.Позитивно мислене и отношение, помагат срещу стрес, за оптимизъм и ентусиазъм, както и за динамичен начин на живот.


eXTReMe Tracker