|
Share

"Храната нека ви бъде лекарство, а лекарството - храна!"

С тези думи преди близо 2500 години бащата на европейската медицина Хипократ предава на бъдещето своя завет. Едва днес неговите последователи откриваме отново тайнствения смисъл и могъщата сила, скрити в тях.

ХРАНАТА МОЖЕ ДА ЛЕКУВА - ТОВА Е ДОБРАТА НОВИНА!
Храната има силата да ни трансформира по невероятен начин така, както никое друго средство не може да направи това. И наистина - елементарна е връзката, че храната изгражда тялото и то се превръща в това, което е тя. Ние ставаме по-здрави или по-болни в зависимост от това с какво се храним. Всичко друго е прекрасно, но ако ние не сменим храната, си оставаме все същите.

Днес науката открива, че всеки биологичен вид в природата се храни с точно определена храна, която съответства на неговата анатомия и физиология. Установява се, че човешкият вид Homo sapiens не прави изключение - той също е свързан с определена хранителна формула.

 

С ДРУГИ ДУМИ, ЧОВЕКЪТ ИМА ВИДОВО ХРАНЕНЕ .

По този начин ние се „вписваме" точно в екосистемата, в която живеем и това е гаранцията за нейния баланс, т.е. за нашето здраве. В нашата съвременност специален клон на медицината, наречен Натурална хигиена, изучава връзките и закономерностите на човешката система с екосистемата, в която живее и по- специално влиянието на храната, която я изгражда и определя. Има ли формула, която гарантира живот без болести и лекарства? Това е основното предизвикателство на тази наука. Защото, известно е, че човекът днес се е превърнал в единственият биологичен вид, развил до невероятна степен толкова многобройни заболявания.

ОТГОВОРЪТ НА МЕЖДУНАРОДНИЯ, КАКТО И НА БЪЛГАРСКИЯ ОПИТ Е - ДА, ТАКАВА ФОРМУЛА СЪЩЕСТВУВА!
Досегашните постижения ни дават правото да твърдим, че разполагаме с такава храна, която гарантира изграждането на едно здраво тяло и която има силата да коригира заболявания, които вече са настъпили в него.

Стига да не е надскочен критичен праг, в който органите са разрушени необратимо, преминаването на „човешка храна" бавно и постепенно възстановява здравето, а заболяването, независимо в кой орган е локализирано, изчезва. В нашия технологизиран свят това може би звучи фантастично, но за природата винаги е било факт.

Почиствайки нашата екосистема - човешкото тяло и зареждайки я с храна, предназначена за нея, то отново е здраво и силно, освободено от болести. Така живеят моретата, океаните, горите, така живее и се възстановява и човешкото тяло!

В ПРИРОДАТА БОЛНОТО ЖИВОТНО ПРЕСТАВА ДА СЕ ХРАНИ, ЗА ДА ОЗДРАВЕЕ, ЗАМЪРСЕНОТО МОРЕ ИЗХВЪРЛЯ НА БРЕГА СВОЯТА ОТРОВА И СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА, А ЧОВЕКЪТ В СВОИТЕ ПРЕДАНИЯ, ЗА ДА ГАРАНТИРА СВОЕТО ЗДРАВЕ, ВЪВ ВСЯКА ЕДНА КУЛТУРА Е СПАЗВАЛ СТРИКТНО ОПРЕДЕЛЕНИ ОЧИСТВАЩИ ПЕРИОДИ - ПОСТИ.

Науките менят своите теории и хипотези. Но болният човек се интересува само от едно - как да оздравее.

Нашият собствен опит показа, че редица основни заболявания, застъпени масово сред населението, се лекуват с видово хранене само за 2-3 седмици.

Тъй като всяка истина е проста, проста е и храната, която гарантира здраве. Тя е съставена от следните групи:

1. ПРЕСНИ ПЛОДОВЕ
2. ЗЕЛЕНЧУЦИ
3. СУРОВИ ЯДКИ
4. ЗЪРНЕНИ КУЛТУРИ
5. БОБОВИ ВАРИВА
ДОПЪЛНЕНИ С ОГРАНИЧЕНО КОЛИЧЕСТВО УМЕЛО ПОДБРАНИ И СЪЧЕТАНИ ЖИВОТИНСКИ ПРОДУКТИ.

В настоящия етап с формулата, която сме разработили и която се практикува в нашите центрове, високото кръвно налягане, диабетът 2-ри тип, високият холестерол в кръвта се лекуват с храна за 2-3 седмици и никога повече не се ползват лекарства.

ЛЕКУВАТ СЕ УСПЕШНО:
Исхемична болест на сърцето, стомашно-чревни, чернодробни, белодробни, бъбречни и други заболявания по специално изготвени индивидуални програми и наблюдение.

ГОРЕЩИ ТЕМИ В ХРАНЕНЕТО - Д-р Г. Гайдурков

eXTReMe Tracker