|
Share

Като човешки същества, ние сме ситуирани в нашата галактика, на нашата планета, в природата на екосистемата Земя. След това идват нашите тела, органи, тъкани и клетки. След тях - нашите молекули, атоми, елементарни частици и в последна сметка нашата

ЕНЕРГИЯ
Разгледани с подходящ микроскоп, ние сме съставени от енергия. А тя е същата, от която се състоят галактиките, звездите, въздухът, лъчите, цветята и всичко, което е около нас. Чрез нашата енергия ние сме свързани органично в една обща мрежа от вибрация с всичко, което съществува, далечно или близко, минало или бъдеще. За енергията всичко това е континиум, всичко е едно и насъщно.

Когато нашата енергия трепти с честотата на енергията на екосистемата, от която сме органична част, ние сме здрави и хармонични. Когато нарушим тази честота, нарушаваме хармонията, нарушаваме здравето.
Осъзнаването ни като енергийни същества с тяло, което е всъщност тяло на цялата Вселена, представлява най-основното "пренареждане на пъзела ", който ни гарантира синхрон с вибрацията на всичко около нас и в нас.
Храната, която приемаме и която изгражда нашето тяло, в основата си е същата тази енергия, от която са съставени и нашите мисли, нашата природа, нашата галактика. Всъщност, храната е едно основно "депо на енергия ", което навлиза ежедневно в нас и се превръща в нас самите - в наши клетки, атоми, мисли, емоции.

ЧЕСТО ЗАБРАВЯМЕ ТАЗИ ПРОСТА И БЕЗКОМРОМИСНА ОРГАНИЧНА ВРЪЗКА И НЕ ОСЪЗНАВАМЕ, ЧЕ ВЕЧЕРЯТА, КОЯТО СМЕ ПРИЕЛИ, МОЖЕ ДА ОПРЕДЕЛИ КАК ЩЕ СЕ СЪБУДИМ СУТРИНТА. ДАЛИ ЩЕ СМЕ БОДРИ ИЛИ ОБРАТНО - С НАТЕЖАЛА ГЛАВА И МРАЧНИ МИСЛИ.

Енергията е една, просто нейната честота е различна. Ако приемаме в нас енергия с честота, която е в синхрон с честотата на нашите клетки, ние ще вибрираме и живеем хармонично. И обратно - ако приемаме храна с честота на вибрацията в нея, несъответна на нас и нашето тяло - ние вибрираме дисхармонично и нездраво. Чувстваме се зле и възпроизвеждаме негативни мисли и емоции. Така пораждаме и своя ежедневен свят, който просто отразява и преповтаря това, което сме.

Ако приемаме неправилната храна, ние вибрираме погрешно и се чувстваме дискомфортно и като тяло, и като емоция. Ако повтаряме това редовно всеки ден, дискомфортът прераства в болест. Енергийните нарушения в нас се трансформират в биохимични, биохимичните във физиологични, а физиологичните в анатомични. Така нарушената вибрация се превръща постепенно в разрушен орган и разрушено тяло. Ние ставаме това, с което се храним!

Има хиляди болести и медицината им е поставила хиляди имена. Но всички те са просто слабо звено, резултат от повишено налягане в системата. Ако поставим една верига под силен натиск, най-слабото звено в нея се къса. Ако малтретираме тялото си ежедневно с енергиен дистрес, то се "пука" в най-слабото си място. Всеки от нас се ражда с едни по-силни и други по-слаби органи. Това е разликата между отделните индивиди. Това е и илюзията, че болестите са различни. Всеки от нас има по-слабо място и то е различно.

Когато подложим организма на енергиен натиск, ще получим увреда в най-слабия му орган. Затова един ще развие артрит, друг ще направи инфаркт, трети ще отреагира чрез енергийно разрастване на тъканите си с формирането на тумор. Във всички тези случаи обаче сме злоупотребили с едно и също - надскочили сме енергийния праг на системата. Подали сме погрешната вибрация, превишили сме дозата, настъпила е болестта.

ПРИРОДАТА Е ПЕРФЕКТНА МАТРИЦА ЗА САМОВЪЗСТАНОВЯВАНЕ. ВСЯКА ЕКОСИСТЕМА - МОРЕ, ГОРА,  РЕКА, АКО Е ЗАМЪРСЕНА, ВЕДНАГА ЗАДВИЖВА САМОРЕГУЛАТИВНИТЕ СИ МЕХАНИЗМИ НА САМОПРЕЧИСТВАНЕ И  ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ. СТИГА ДА НЕ Й ПРЕЧИМ И ДА Й ДАДЕМ НЕОБХОДИМОТО ТЕХНОЛОГИЧНО ВРЕМЕ.

Същата  енергия и същият принцип обладават и нашето тяло.
Ние се раждаме с една основна програма, наречена самоизцеление.

Ако се нараним, раната зараства. При бактериална инфекция, се включва имунната система и ни изцелява. Не са лекарствата, които задвижват тези механизми на природата - това е енергията в нас, която действа много пъти въпреки лекарствата!

КОГАТО ЕНЕРГИЯТА В НАС Е РАЗСТРОЕНА, КОГАТО БОЛЕДУВАМЕ, НИЕ ИЗПИТВАМЕ СЪОТВЕТНИ  СИМПТОМИ. СИМПТОМИТЕ, ОПЛАКВАНИЯТА, КОИТО УСЕЩАМЕ, СА "ЧЕРВЕНИТЕ ЛАМПИЧКИ „ НА СИСТЕМАТА,  КОИТО СВЕТВАТ МНОГО ПЪТИ МНОГО ПО-РАНО ОТ УСТАНОВЕНАТА ОТ ЛЕКАРЯ БОЛЕСТ.

Ние винаги сме предупредени навреме, стига да не пренебрегваме тези сигнали на организма ни и да не ги потискаме с медикаменти. Все едно да угасим сигналната лампичка от таблото на колата си, предупреждаваща ни за авария и да продължим да шофираме.

Нещо повече - симптомите всъщност са не само израз на увредата в нас, но и обратно - на движението на енергията в нас, целяща самовъзстановяването на системата. Разбрали тази истина, ние лесно ще отгатнем и разберем простите послания на нашето тяло. Когато то ни кара да повръщаме или имаме чревно разстройство, то се опитва да изхвърли навън насъбралата се в него отрова. Така, както морето през бурята ще изхвърли на брега боклука, който сме хвърлили в него, за да бъдат водите му отново здрави и чисти. По същата сила нашите клетки и органи ще се стремят да изтласкат навън замърсителите си. Тялото ни ще се изпотява, ще вдига температура, ще кашля и киха все с една и съща цел - да освободи себе си от непотребния баласт, с който сме нарушили екологията му.

ВСЕКИ ДЕН В ТЯЛОТО НИ УМИРАТ И СЕ РАЖДАТ МИЛИОНИ КЛЕТКИ. НЯКОИ ЧАСТИ ОТ ТЯЛОТО НИ СЕ  ПОДМЕНЯТ ВСЕКИ ДЕН, НА ДРУГИ ЧАСТИ ИМ ТРЯБВАТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА ИЛИ ГОДИНИ. НО В РАМКИТЕ НА  НЯКОЛКО ГОДИНИ ИМАМЕ ЧИСТО НОВО ТЯЛО.

Защо да не можем за това време да получим един здрав организъм, ако зададем на нашето тяло една различна програма?
Как да променим програмата?
Как от заболяване да постигнем здраве?
И дали можем въобще да не боледуваме?


Звучи фантастично. Но енергията в нас има много по-фантастични възможности, отколкото можем да си представим.
Как с промяна на основната енергия в тялото ни чрез храна можем да премахнем  високото кръвно налягане за 2 седмици?
Диабетът Втори тип за 3 седмици?
Как можем да преборим високия холестерол завинаги?
Как можем трайно да нормализираме теглото си?
Да излекуваме своята язва, гастрит или колит?
И още толкова други неща!
САМО С ХРАНА!
Това ще ви разкажем в страниците на тази книга.

ГОРЕЩИ ТЕМИ В ХРАНЕНЕТО - Д-р Г. Гайдурков

 

eXTReMe Tracker