|
Share

Веднъж мой колега ме запита в едно писмо, как „медицината може морално и материално да помогне на борбата за мир в целия свят". Аз отговорих: „Като престане да съществува".

НИЕ ВЕЧЕ СЕ УБЕДИХМЕ, КАКВО БЕДСТВИЕ Е СТАНАЛА ЛЕЧЕБНАТА МЕДИЦИНА, НО ТАКА НАРЕЧЕНАТА ПРЕВАНТИВНА МЕДИЦИНА Е ОЩЕ ПО-ОПАСНА.

В действителност превантивната медицина е локомотивът на Съвременната Медицина в нейния стремеж към власт с цената на нашите животи. Не е тайна, че жадуващите за власт структури, включително правителството, могат безнаказано да нанасят телесни повреди като се крият зад намерението да предотвратят нещастието. Съвременната Медицина е способна и на нещо по-лошо.
Например, Министерството на отбраната обяснява милиардните си разходи с необходимостта „да се защити страната от камилите". И макар по-голямата част от тези разходи, без съмнение, да са хвърлени пари на вятъра, Министерството поне може да посочи фактическата липса на камили като доказателство за това, че част от парите все пак са били похарчени с полза.

Съвременната Медицина не може да се възползва дори от такова оправдание.

НЯМА НИКАКВО ОПРАВДАНИЕ ЗА МИЛИАРДИТЕ ДОЛАРИ, КОИТО ЕЖЕГОДНО СЕ ХАРЧАТ ЗА „ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ".

С увеличаване на разходите ние не ставаме по-здрави, а ставаме все по-болни. Независимо от това здрава ли е нашата страна, или болна, здравното осигуряване в най-добрия случай няма никакво отношение към здравето, а в най-лошия е едно от най-опасните решения за години напред.
Та нали, дори ако всички медицински услуги станат безплатни, броят на болестите и случаите на нетрудоспособност няма да намалеят.

Любопитно ми е дали някой си задава въпроса ще има ли някаква полза, ако това, което ние вече имаме в изобилие, стане още повече.

СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА УСПЕШНО НИ НАУЧИ ДА ОТЪЖДЕСТВЯВАМЕ МЕДИЦИНСКОТО ОБСЛУЖВАНЕ КЪМ ЗДРАВЕТО.
Това отъждествяване носи в себе си сила, способна да разруши нашите тела и семейства, нашите общество и свят.

Ние вече видяхме колко много от това, което Съвременната Медицина нарича „профилактика", не само не е ефективно, но е и опасно. Обредът „редовен профилактичен преглед" ви подлага на цял спектър от опасни и неефективни процедури.

СЛЕД ТОВА „ИЗПИТАНИЕ НА ВЯРАТА" САМОЗВАНИЯТ ЖРЕЦ, АКО ВИ ПРОВЪРВИ, ЩЕ ВИ ДАДЕ ОПРОЩЕНИЕ НА ГРЕХОВЕТЕ. ПРЕДИ ВСИЧКО ОТ ВАС ЩЕ ПОИСКАТ ИЗПОВЕДИ И ТОВА ТРЯБВА ДА Е ПЪЛНА И ОТКРОВЕНА ИСТОРИЯ, ВКЛЮЧВАЩА МОМЕНТИ, ЗА КОИТО НЕ ЗНАЯТ ДОРИ ВАШАТА ЖЕНА И НАЙ-БЛИЗКИТЕ ВИ ПРИЯТЕЛИ.

После лекарят ще положи церемониалния стетоскоп на жизнено важните части от вашето тяло - стетоскопът, който по-скоро е неизправен.
След това ще погледне във всички ваши отвори, непременно ще ви подложи на унизителната процедура с даването на шишенце с урина на сестрата, след което ще нанесе ритуалния удар с гуменото чукче по коляното и ще ви обяви за спасен!

Или ще ви наложи епитимия, като я запише на латински.

Или - ако имате много грехове - ще ви изпрати при специалист за по-изтънчено наказание.

Програмите за масови прегледи могат да се нарекат комедия от грешки, ако резултатите от тях не бяха много често толкова печални.

Например, ТУБЕРКУЛИНОВАТА ПРОБА била първоначално много ценен метод за разкриване на хората, които трябва да бъдат по-подробно изследвани за туберкулоза. Но сега, когато туберкулозата е толкова слабо разпространена, този тест започна да се използва като метод за „профилактичен контрол". Това означава, че за предотвратяване на един случай на туберкулоза на десет хиляди или повече хора, този който е дал така наречената „първична реакция", с месеци го тъпчат с такива силнодействащи и опасни антибиотици като INH.
Този тест нанася също така съществена психологична травма, предизвикана от това, че човек може да се превърне в изгнаник, когато приятелите и съседите му разберат, че е дал положителна реакция.
Днес лекарите са длъжни да предупреждават майките да не казват на съседите и дори на роднините, че детето е дало положителна реакция, тъй като този тест обикновено не означава, че детето може да предава инфекцията.

Ако слушате внимателно глашатаите от медицината и правителството, които ви проглушават ушите с призиви за „профилактика", по-скоро ще се озовете в самия център на един от най-малко безопасните и ефективни ритуали на църквата.

 

НАПРИМЕР, ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО ВАКСИНАЦИИТЕ, ОПАСНОСТТА ОТ НЯКОИ ОТ ВАКСИНИТЕ МОЖЕ ДА ПРЕВИШАВА ОПАСНОСТТА ОТ ЛИПСАТА ИМ!

ДИФТЕРИЯТА, КОЯТО НЯКОГА Е БИЛА СЕРИОЗНА ПРИЧИНА ЗА БОЛЕСТИ И СМЪРТ, СЕГА ПОЧТИ Е ИЗЧЕЗНАЛА. НО ВАКСИНИРАНЕТО ПРОДЪЛЖАВА. ДОРИ И ДА СЕ СЛУЧИ НЯКОЙ РЯДЪК ВЗРИВ НА ДИФТЕРИЯ, ВАКСИНИРАНЕТО МОЖЕ ДА Е СЪС СЪМНИТЕЛНА СТОЙНОСТ.

По време на епидемията от дифтерия в Чикаго през 1969, по данни на чикагския отдел по здравеопазване, 4 от 16-те жертви били изцяло ваксинирани срещу тази болест. Други 5 от загиналите били получили 1 или 2 дози от ваксина, а у други двамина, тестовете показвали пълен имунитет. В друг доклад за случаи на дифтерия, 3 от които завършили със смърт, 1 от починалите и 14 от 23-мата носители на инфекция били напълно ваксинирани.

ЕФЕКТИВНОСТТА НА ВАКСИНАТА СРЕЩУ КОКЛЮШ СЕ ОБСЪЖДА ГОРЕЩО В ЦЯЛ СВЯТ.
Само около половината от хората, получили тази ваксина са имали полза от нея; затова пък вероятността от висока температура, конвулсии, увреждания на мозъка след нея е толкова висока, че не е възможно да не се вземе под внимание всичко това.
Опасността е толкова голяма, че много органи на здравеопазването сега забраняват използването на тази ваксина, ако детето вече е навършило 6 години.
В СЪЩОТО ВРЕМЕ САМИЯТ КОКЛЮШ ПОЧТИ НАПЪЛНО Е ИЗЧЕЗНАЛ.

ИМА СЪМНЕНИЯ И ПО ПОВОД НА ТОВА, ДАЛИ ДА СЕ ПРЕПОРЪЧВА ВАКСИНИРАНЕТО СРЕЩУ ЗАУШКА.
Макар определено да намалява възможността за възникване на болестта у ваксинираните, то ги подлага на опасност да се разболеят от заушка по-късно, когато приключи действието на имунитета от ваксината. Освен това, болести като заушка, морбили, рубеола, срещу които бяха разработени ваксини през последните години, не дават толкова тежки последствия, като вариолата, тетануса или дифтерията.
Въпреки разпространеното заблуждение, заболяването от морбили не води до слепота.
С фотофобията - която не е нищо друго, освен чувствителност към светлината -човек може да се бори, както това са правили от векове всички родители, т. е. просто като са пускали пердетата на прозорците.

ВАКСИНАТА СРЕЩУ МОРБИЛИ Е ПРИЗВАНА ДА ПРЕДОТВРАТИ МОРБИЛОЗЕН ЕНЦЕФАЛИТ, КОЙТО КАКТО КАЗВАТ, СЕ ПРОЯВЯВА У 1 НА 1000 ЗАБОЛЕЛИ.
Но всеки лекар, практикуващ достатъчно години, знае, че всички тези усложнения се наблюдават у деца, живеещи бедно и хранени лошо, а сред добре хранените деца от средната и над средната класа енцефалит се появява у един на 10 000 или дори на 100 000 заболели.
В същото това време самата ваксина може да предизвика други невралгични и дори смъртоносни заболявания, като, например, атаксия (дискоординация), забавено развитие, хиперактивност, асептичен менингит, припадъци, хемипареза (пареза на едната половина от тялото).

ВАКСИНАТА ПРОТИВ РУБЕОЛА ОСТАВА СПОРНА, ТЪЙ КАТО НЯМА ЕДИННО МНЕНИЕ ОТНОСНО ВЪЗРАСТТА, В КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ ТОВА ВАКСИНИРАНЕ.
Ваксинирането против рубеола може да донесе повече вреда, отколкото полза, защото се случва ваксината да предизвика артрит, макар и временен, но продължаващ месеци.
В САЩ против рубеола се ваксинират основно децата, а не жените, планиращи бременност. Остава спорен въпросът трябва ли да се защитават неродените бебета, понеже процентът деца, родени с недъзи от майки с явна, диагностицирана рубеола, варира от година на година, от епидемия на епидемия, от едно изследване на друго.

Ваксинирането не е единственият фактор, определящ дали човек ще се зарази с една или друга инфекция.

Съществено значение имат и много други фактори - хранене, битови условия, хигиена. Поставя се под съмнение въпроса действително ли ваксината е изиграла роля в снижаването на заболеваемостта от коклюш, а също така - ще бъде ли одобрена ваксината в днешния й вид от Агенцията за контрол на храните и медикаментите.

ПОНЯКОГА САМАТА ВАКСИНА МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА ЗАБОЛЯВАНЕ.
През септември 1977 Джонас Солк с група учени призна, че малкото случаи на полиомиелит, регистрирани в САЩ от началото на 70-те години, изглежда са предизвикани от живата полиоваксина, използвана за ваксиниране. Във Финландия и Швеция, където почти изключително се използва ваксина с убит вирус, за последните 10 години не са отбелязани случаи на полиомиелит. Тези, които живяха през 40-те години и са виждали деца, вързани за „механичен бял дроб", които са виждали президента, прикован към инвалидна количка или които не посещаваха обществените плажове, заради страха от зараза с полиомиелит, никога няма да забравят тези плашещи образи, изплуващи в съзнанието им.
Сега, когато човекът, чието име е свързано с унищожаването на полиомиелита, посочи ваксината като източник на  големия брой случаи на заболяване от полиомиелит е тъкмо моментът да си зададем въпроса, какво печелим, ваксинирайки цялото население.

БЕЗУМНОТО УСЪРДИЕ НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА НИКЪДЕ НЕ Е ТОЛКОВА ОЧЕВИДНО, КАКТО В СЛУЧАЯ С ЕЖЕГОДНИЯ ФАРС НА ВАКСИНИТЕ ПРОТИВ ГРИП.

Когато си мисля за тези ваксинации, си спомням една сватба, на която се случи да присъствам. С учудване забелязах, че на сватбата ги нямаше бабите и дядовците на младоженците и въобще нямаше хора над 60-годишна възраст.
Когато все пак запитах къде са старите хора, ми отговориха, че преди няколко дни всички те били ваксинирани против грип. И сега лежали вкъщи, оправяйки се от страничните ефекти от ваксинацията!

ТОВА МЕРОПРИЯТИЕ С ВАКСИНИРАНЕТО ПРОТИВ ГРИП НАПОМНЯ МАСОВА ИГРА НА РУЛЕТКА, ЗАЩОТО ОТ ГОДИНА НА ГОДИНА СЪВПАДЕНИЕТО МЕЖДУ ВАКСИНАЛНИТЕ ЩАМОВЕ И ЕПИДЕМИЧНИЯ ЗАВИСИ ВЪВ ВСЕ ПО-ГОЛЯМА СТЕПЕН ОТ НЕЧИЕ ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ.

Ние бяхме пред свирепото лице на истинската опасност, когато през 1976 под зоркото наблюдение на правителството и пресата стана големия провал с ваксинирането против свински грип.
ИМЕННО ТОГАВА ВСЛЕДСТВИЕ ОТ ВАКСИНАЦИЯТА СЕ ПОЯВИХА 565 СЛУЧАЯ НА ПАРАЛИЗА НА ГИЙЕН- БАРЕ И 30 СТАРЦИ ПОЧИНАХА НЯКОЛКО ЧАСА СЛЕД ВАКСИНАЦИЯТА „ПО НЕОБЯСНИМИ ПРИЧИНИ".

Интересно, с какви числа би се изразявал мащабът на бедствието, ако такова разследване беше направено и по повод на други кампании за ваксиниране? Д-р Джон Сийл от Националния институт по алергия и инфекциозни болести каза:
„НАШАТА ИЗХОДНА ПОЗИЦИЯ ТРЯБВА ДА БЪДЕ, ЧЕ ВСЯКА ПРОТИВОГРИПНА ВАКСИНА МОЖЕ ДА ПРЕДИЗВИКА СИНДРОМА НА ГИЙЕН-БАРЕ".

И отново - жените, след децата и старите хора, са най-уязвими и съответно, по-често са подложени на злоупотреби от страна на медиците.

НЯМА НИКАКВИ ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ МАСОВИТЕ ПРЕГЛЕДИ ЗА РАК НА ГЪРДАТА СА ДОНЕСЛИ ПОЛЗА НА НЯКОГО.

Въпреки това лекарите доведоха народа до такова безумие по повод „профилактиката" на рака на гърдата, че мога да нарека това само синдром на Алиса в страната на чудесата. Предположете, че опасността от рак на гърдата и от други „женски" видове рак в някои семейства е толкова голяма, че като профилактична мярка се налага гърдите или яйчниците на всички жени да бъдат отстранени хирургично! Друг пример за такъв род „профилактична хирургия" може да е сегашната практика за отстраняване на влагалището на възрастни жени, които нямат никакви симптоми, но чиито майки са приемали диетилстилбестрол по време на бременността.
ЖЕНИТЕ ТРЯБВА МНОГО ВНИМАТЕЛНО ДА СПОДЕЛЯТ С ЛЕКАРЯ ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЕБЕ СИ И ЗА СВОЕТО СЕМЕЙСТВО. НИМА МОЖЕ ДА ЗНАЕТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО КАКВО ЩЕ РЕШИ ТОЙ ДА ОТСТРАНИ ОТ ВАШЕТО ТЯЛО, ЗА ДА ВИ „ЗАЩИТИ"!

В същото време мъжете, вероятно, не трябва да бъдат толкова предпазливи в беседата си с лекаря, тъй като той едва ли ще им препоръча да им ампутира пенисите, за да защити техните притежатели от каквото и да било.


РАЗБИРА СЕ, ОСВЕН ЧЕ ТЕЗИ „ПРОФИЛАКТИЧНИ МЕРКИ" СА НЕЕФЕКТИВНИ И ОПАСНИ, ЛЕКАРИТЕ ПРИЧИНЯВАТ ВРЕДА ОЩЕ И С ТОВА, ЧЕ ПРИКРИВАТ ИНФОРМАЦИЯ, КОЯТО ДЕЙСТВИТЕЛНО БИ МОГЛА ДА ПРЕДОТВРАТИ БОЛЕСТТА.

На мен са ми известни 4 причини за рака на гърдата, за които трябва да знае всяка жена. Готов съм да споря, че много малко от жените, осведомени за тези причини, ги знаят от своя лекар.
Четирите съставки на рецептата, за да се получи рак на гърдата, се формулират просто.
И така, това са:
1) малкият брой деца или тяхната липса;
2) изкуственото хранене вместо кърмене;
3) използване на хормонални контрацептиви;
4) употребата на такива хормони като премарин в постклимактеричния период.

ДРУГА КАМПАНИЯ ПРОТИВ ЖЕНИТЕ В ИМЕТО НА „ПРОФИЛАКТИКАТА" СЕ ЯВЯВА ШИРОКОТО ПРОПАГАНДИРАНЕ НА ИДЕЯТА, ЧЕ ЖЕНИТЕ СЛЕД 30-ГОДИШНА ВЪЗРАСТ НЕ ТРЯБВА ДА РАЖДАТ.

Когато бях студент, ме учиха, че жените не трябва да раждат след 45-годишна възраст. Когато бях стажант, спуснаха летвата до 40 години. По време на моята специализация това число намаля до 38. Преди 10 години - до 35. Сега тя увисна между 30 и 32.
Лекарите обикновено обясняват тези възрастови ограничения с това, че с възрастта в яйцеклетките на жените стават промени - те се изморяват и се износват. По такъв начин, у нас се появи някакъв „синдром на изморените яйцеклетки", който предизвиква физически недъзи у децата. Но никога няма да чуете за „синдром на изморените сперматозоиди. "

В действителност възрастта на жената никак не влияе на това дали тя ще роди дете с физически недостатъци.

Изследване на Джон Хопкинс показа, че жените, родили деца със синдром на Даун, са получили 7 пъти повече рентгеново облъчване при стоматологични и други медицински изследвания, отколкото майките на същата възраст, родили здрави деца.
Това изследване беше подкрепено от други, които показаха, също така, че истинската причина за раждането на деца с недъзи у немлади жени е тази, че те не са били достатъчно внимателни и са се подлагали на голям брой медицински, стоматологични, лечебни и в значителна степен безполезни рентгенови облъчвания.

За жените на другия край на възрастовата скала пък казват, че не трябва да раждат прекалено рано. Бременността при подрастващите има лоша репутация, но все пак опасността за детето няма нищо общо с възрастта на майката. Тези бременности при млади момичета се сдобиха с лоша репутация, заради това, че повечето от тях са жени от бедните слоеве. Ако забременее момиче от средната или по- висшата класа, което се храни добре и за което се грижат, то има същите, а може би и по-добри шансове да роди здраво дете.

Профилактиката е толкова опасна стока на Съвременната Медицина, че си струва да избягваме и самия термин.

Няма нищо лошо в самата идея, че хората трябва да се грижат за себе си, за да не се разболеят, но концепцията на Съвременната Медицина за профилактика, както можете да се досетите е твърде далеч от това.
Профилактиката, осъществявана от Църквата е толкова деспотична и опасна, както и „лечението", а може би и по-лоша, тъй като лекарите използват щита на профилактиката, за да скрият истинското количество на действително „опасните " процедури.

ПРЕДИ ВСИЧКО, СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА НЕ СЕ ИДЕНТИФИЦИРА СЪС ЗДРАВЕТО.

ПОВЕЧЕТО ЛЕКАРИ НЕ ЗНАЯТ КАК ДА ОПИШАТ ЗДРАВИЯ ЧОВЕК. МАКСИМАЛНОТО, КОЕТО ТЕ МОГАТ ДА ПРЕДЛОЖАТ Е: „ТОВА Е НОРМАЛНОТО".

Нещо повече, тъй като лекарят може да пусне пациента през невероятна поредица от различни изследвания, извън границите на „нормалното" остава практически всичко.

С вас все нещо няма да е наред, защото лекарите няма да могат да извлекат никаква полза, ако вие сте „нормален" или здрав.

По-рано лекарите оценяваха много ниско служителите от ХЕИ. Тези хора се занимаваха с хигиената и с други неща, които в основата си бяха насочени към това хората да бъдат държани далеч от лекарите.
Но от момента, когато ХЕИ се съгласиха, че тяхната основна работа е масовото изследване на населението, те получиха много висока оценка, тъй като сега станаха снабдители на Съвременната Медицина. Те снабдяват лекарите с пациенти, вместо да ги държат по-далеч едни от други.

СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА НЕ ВЯРВА, ЧЕ ХОРАТА САМИ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ЗА ЗАПАЗВАНЕ НА ЗДРАВЕТО СИ, ЗАЩОТО ЛЕКАРИТЕ ВЯРВАТ, ЧЕ БОЛЕСТТА - ТОВА Е АНОНИМНО ПРОКЛЯТИЕ, КОЕТО МОЖЕ ДА СЕ ОТКЛОНИ НЕ С КОНКРЕТНИ ДЕЙСТВИЯ, А СЪС СИМВОЛИЧНИ РИТУАЛИ, НЯМАЩИ НИКАКВА ВРЪЗКА С РЕАЛНОСТТА.

А тъй като Съвременната Медицина не признава нищо друго за грях, освен неподчинението на нейните закони, значи всеки човек идва на този свят с първородния грях за възможна болест. Лекарите предполагат, че сте болни, докато не докажете обратното. Няма да ви бъдат опростени греховете, просто защото сте заявили, че сте здрав или че нямате никакви симптоми. Вие трябва да минете на преглед, да докажете, че сте ваксинирани и да се изповядате като разкажете всичко за себе си и за своето семейство.

ЛЕКАРИТЕ ПРОИЗНАСЯТ ПРИСЪДИТЕ СИ ПО СЪЩИЯ НАЧИН, КАКТО И ВСИЧКИ ДРУГИ СВЕЩЕНИЦИ.
Знаете ли вие какво записва вашият лекар, когато ви задава въпроса дали сте боледували някога от венерически болести, а вие отговаряте, че не сте?
Той записва: „Венерически болести отрича".
Няма други болести, за които лекарите са учени да пишат, че пациентът ги „отрича".


Ако лекарят практикува истинска профилактика, неговите пациенти трябва да стават по-здрави и все по-рядко да се появяват в неговия кабинет. Може да се убедите, че това противоречи на интересите на Съвременната Медицина. Църквата трябва, преди всичко, да поддържа своя авторитет и всичко, което го отслабва, например редките посещения при лекаря, е забранено.

СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА ПРОЦЪФТЯВА БЛАГОДАРЕНИЕ НА БОЛЕСТИТЕ, А НЕ НА ЗДРАВЕТО.

Колкото повече плашат хората с всякакви болести, които са „около тях" и изчакват удобния момент, за да поразят хората по своя прищявка, с толкова по-голямо подозрение тези хора се отнасят към заиграванията и обидите на Съвременната Медицина.

ЕДИН ОТ НАЧИНИТЕ, КОИТО СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА ПРИЛАГА ЗА ДА УСИЛИ ВСЕОБЩАТА ЛУДОСТ, ТОВА Е ИГРАТА „ХВЪРЛИ ЦЯЛАТА ВИНА ВЪРХУ ЖЕРТВАТА".

Вие сте виновни, че сте се разболели, но не защото имате вредни навици и се отказвате да водите здравословен начин на живот, а защото или въобще не сте се причестявали към тайнствата на Съвременната Медицина, или не сте го направили навреме.
Затова лекарят никога няма да се предаде и да признае, че съдбата на пациентите „е написана на небето", докато не изчерпи целия си запас от медикаменти, ритуални разчленявания и жертвоприношения и тогава пациентът с целия набор от подправки ще се отправи на небето много по-рано, отколкото е предполагал.
ДОРИ АКО СЕ СЛУЧИ НАЙ-ЛОШОТО, ЛЕКАРЯТ НИКОГА НЯМА ДА ПРИЗНАЕ, ЧЕ ПАЦИЕНТЪТ Е БИЛ УБИТ ПО ВРЕМЕ НА РИТУАЛ.
Използвайки своята привилегия да владее терминологията, той ще обърне всичко с главата надолу и ще обвини във всичко жертвата. „Той беше затънал твърде дълбоко."

АКО ВЯРВАТЕ В СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА, ЗНАЧИ, В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ МИСЛИТЕ, ЧЕ НЕ СИ СТРУВА ДА ОЧАКВАТЕ ЗДРАВЕ ОТ СЕБЕ СИ.
Вие действително не знаете, какво да очаквате, тъй като болестта поразява хората избирателно. Вие живеете в състояние на нервно напрежение, на страх, с чувство за вина, обездвижени и неспособни да носите отговорност и да правите това, което е по силите ви. Вие сте готови да се оставите на милостта на първия срещнат, който се окаже по-силен от вас.

ФАКТЪТ, ЧЕ ПАЦИЕНТИТЕ МНОГО ЧЕСТО ЗАБРАВЯТ ДА ВЗЕМАТ МЕДИКАМЕНТИТЕ СИ, ПОДЛУДЯВА ЛЕКАРИТЕ.

Отстъпчивостта на пациентите създава благодатно поле за изследванията, защото Съвременната Медицина би искала да усъвършенства методите за въздействие върху пациентите, които помагат да ги карат да правят това, което е „нужно". За тази цел идеално би подхождала системата за електронен мониторинг, която би позволила на лекарите да следят послушанието на всеки пациент, евентуално с прилагането на електронен таймер или електрошок, който да напомня на пациента, че е дошло време да приема медикамент. Засега обществеността не допуска използването на такива методи. И на Съвременната Медицина й се налага да се задоволява с по-традиционни, действително средновековни методи за сдържане на „стадото".

Когато у достатъчно голям брой хора изработят достатъчно добри възгледи спрямо религията, последната минава в отбранителна позиция и учредява теологията. За да предотвратят нарушаването на удобното статукво от еретиците, старейшините на Църквата замразяват вярванията и обичаите и измислят или преувеличават важността на вече съществуващата митология. Обръщайки се постоянно към предишни успехи, лекарите-жреци прославят съвременните обичаи, придавайки им ореола на Божия благодат. А след това, за да гарантира непоколебимостта на божествените (според разбиранията на жреците) устои, Съвременната Медицина се провъзгласява за непогрешима.

Опитайте се да поспорите и ще бъдете обявен за еретик. Всичко, което се намира извън тясното полезрение на църковния закон, всяко нестандартно лечение се назовава неправилно и затова се прогонва в подозрителния престъпен свят.

АЗ ВЕЧЕ ГОВОРИХ ЗА ТОВА КАК СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА ИЗКЛЮЧВА ОТ ЗОНАТА НА ДЕЙСТВИЕ ЕФЕКТИВНИ ПРОФИЛАКТИЧНИ МЕРКИ КАТО ИГНОРИРА ИСТИНСКИТЕ ПРИЧИНИ ЗА БОЛЕСТТА.

Същият този механизъм, с който ни учат да мислим, че болестите на сърцето са случайност, а не резултат от нашите хранителни пристрастия и от начина ни на живот, се използва, за да отклони вниманието ни от други причини за болестта, а именно - политическите.

Повечето от болестите, които убиват съвременните хора, са резултат от „замърсяването" на околната среда. Във всички нейни аспекти, без изключение - физически, политически, икономически, обществени, семейни и лични, психологически. Истинската профилактична медицина не може да игнорира това, изследвайки проблемите на здравето.
Но лекарите заявяват, че тези проблеми са чисто медицински и следователно се решават е помощта на тайнствата на Църквата на Съвременната Медицина.

ЕДИН ОТ УБЕДИТЕЛНИТЕ ПРИМЕРИ, ИЛЮСТРИРАЩИ ТАЗИ ПОЗИЦИЯ Е СВЪРЗАН С ОТРАВЯНЕТО С ОЛОВО.

В медицинските университети учат, че причина за отравянето е олово е геофагията. Тя се определя като всяко ненормално хранително пристрастие към неядливи вещества. В дадения случай вреда нанася оловото. Но от къде децата вземат оловото? От прозоречните бои или от други части на сградата, където боята е олющена?
Докато мислим така, ще бъдем далече от истинската причина за отравянето с олово, а именно -децата ядат боята от первазите на прозорците, защото хладилникът им е празен. Дори по времето, когато не беше забранено използването на бои, съдържащи олово, за вътрешно боядисване, при децата от средната и висшата класа не са се наблюдавали отравяния с олово. Защо им е да ядат боя? Те могат да погледнат в хладилника, ако са прегладнели!

Ако ни позволят да забележим истинската причина в глада, би се наложило или да не слагаме в сметката децата, подложени на тази опасност, или да се обърнем към истинския източник на проблеми, тъй като медицинското лечение на отравянето е олово е неефективно и много често опасно. Ако решите да се обърнете към източника на проблема, ще откриете в шкафа медико-политически скелети.
АКО ИЗТЪКНЕТЕ ГЛАДА КАТО ПРИЧИНА ЗА ОТРАВЯНЕТО С ОЛОВО, ЩЕ ВИ СЕ НАЛОЖИ ДА ПРИЗНАЕТЕ И ДРУГИ РЕАЛНО СЪЩЕСТВУВАЩИ ПРИЧИНИ - НАЛИЧИЕ НА ОЛОВО ВЪВ ВЪЗДУХА (ОТ ИЗХВЪРЛЯНИТЕ ОТ КОЛИТЕ ГАЗОВЕ), А СЪЩО И В ПАСТАТА ЗА ЗЪБИ И В ИЗКУСТВЕНИТЕ ХРАНИ ЗА БЕБЕТАТА.

Не е ли по-лесно да се обвини майката - не е видяла, че детето е сложило в устата си боята. И по такъв начин да стане политическият климат още по-благоприятен за израстването на Съвременната Медицина.

МЕДИЦИНСКОТО ПООЩРЯВАНЕ НА ЗАСИЛВАНЕТО НА КОНТРОЛА НАД РАЖДАЕМОСТТА (НА ВСЯКА ЦЕНА), А СЪЩО И НА МАЛКИТЕ СЕМЕЙСТВА НЕ СЛУЖИ НА НЯКАКВИ НАУЧНО-ОБОСНОВАНИ МЕДИЦИНСКИ ЦЕЛИ, НО СЛУЖИ ТОЧНО НА ИНТЕРЕСИТЕ НА ИНДУСТРИАЛНО-ПРАВИТЕЛСТВЕНИЯ КОМПЛЕКС.
Отново ще напомня - жените и децата възпрепятстват процеса. Много жени са принудени да работят, за да свързват двата края. Това явление като политико-икономически проблем ме поразява повече от всичко, тъй като главата на семейството - бил той мъж или жена - трябва да има възможността да осигури семейството така, че да не се налага вторият родител да работи. Да се признае съществуването на този проблем, значи да се отправи явно предизвикателство към несправедливостите, лежащи в основата на нашето общество. Затова ние каним лекаря, за да медикализира проблема. Тъй като в голямото семейство на майката (или на бащата) се налага дълго време да не работи, лекарите обявяват, че е по-добре семействата да са малки. След това същите тези лекари ни осигуряват с инструменти за поддържане малочислеността на семейството, с което свалят излишния товар от институциите, които трябва да държат политическия и икономическия контрол и на които би се наложило да отстъпят част от властта си, ако неочаквано се окаже, че не е достатъчно за прехраната в семейството да се грижи само единият родител.

За големите семейства са нужни повече време и пари, но техните членове се подкрепят един друг, което в крайна сметка прави тези семейства по-независими от правителството и от работодателя.
Когато човек има братя, сестри, лели, чичовци и родители, които живеят наблизо, той може да разчита на тяхната помощ, ако обстоятелствата в работата се стекат така, че е по-добре да не работи.
Но ако семейството е малко и живее изолирано от роднините, то няма откъде да очаква помощ. Семейство, състоящо се само от едно „ядро", най-добре удовлетворява интересите на работодателя. То лесно може да се манипулира. Членовете на такова семейство осъзнават, че може да има риск да изгубят работата си и се стараят да не нарушат условията, установени от компанията. Индустрията, като правило, взема връх над малкото семейство. Когато позициите на семейството са силни, работодателят, болниците и правителството остават с малки шансове да завладеят волята на човека.

ЛЕКАРИТЕ ОБЕЩАВАТ НА ЖЕНАТА „ДА Я ОСВОБОДЯТ" ОТ биологическата й същност, но вместо това я дават в ръцете на къде-къде по-малко либерални робовладелци.

Лекарите в действителност не се замислят за причините за рака.

ТЕ ОБЯВИХА „ВОЙНА ПРОТИВ РАКА", КОЯТО СЕ ОКАЗА БЕЗПОЛЕЗНА АТАКА СРЕЩУ СИМПТОМИТЕ.

Признаването на това, че страдаме от замърсяването на въздуха, водата, хранителните продукти и нездравословния начин на живот, ще изисква същите политически усилия, каквито е приложила Съвременната Медицина, за да може с подкрепата на закона да издигне ваксинирането, флуорираната вода и сребърния нитрат до нивото на „светената вода".

Тъй като Съвременната Медицина е култ към смъртта, колкото по-силно е влиянието й над обществото, толкова по-слаб е човешкият фактор. Общественият ред, преминал обработка от Съвременната Медицина, ще напомня тишината и покоя на гробище.
В КОИТО И ОБЛАСТИ ОТ ОБЩЕСТВЕНИЯ ЖИВОТ ДА ПРОНИКНЕ ВЛИЯНИЕТО НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА, ТО ПО-ЧЕСТО НАНАСЯ ВРЕДА, ОТКОЛКОТО ДА ОКАЗВА ПОМОЩ.

Например, държавните диетични програми, продиктувани от специалистите по хранене, притискат малцинствата, като ги заставят да ядат „стандартизирана" американски храна, която може да е недопустима от гледна точка на техните традиции и биологични особености. Съставителите на менютата за училищните закуски, както и на програмите за хранене на възрастните, също малко се съобразяват с културните, семейни или религиозни традиции.
Съвременната Медицина просто декларира, че за всички е необходима Голямата четворка - зеленчуци и плодове, зърнени храни, месо и млечни продукти.
Разбира се, известно ни е, че много народи не понасят кравето мляко, заради липса на съответните ензими. Също ни е известно, че традиционните кухни на различните народи са достатъчно пълноценни, тъй като са изпитвани стотици години.
В СЪЩОТО ВРЕМЕ АМЕРИКАНСКИТЕ НАВИЦИ В ХРАНЕНЕТО СА ПРОДИКТУВАНИ ОТ РАЗЛИЧИН СЪОБРАЖЕНИЯ, НЯКОИ ОТ КОИТО СА ЗДРАВОСЛОВНИ, НО ПОВЕЧЕТО - НЕ.


Вреда на обществото нанасят и ПРОГРАМИТЕ ЗА МАСОВО ИЗСЛЕДВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО С ЦЕЛ ИЗОЛИРАНЕ НА НОСИТЕЛИТЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ БОЛЕСТИ, свързани с расовата принадлежност на носителя.

Изследването на болестта на Тей-Сакс (амавротична детска ранна идиотия) вся раздор в еврейското общество, заради неговото въздействие върху морала, самочувствието и поведението на тези, които бяха признати за носители на тази болест. Същото се отнася и за чернокожото население, което е принудено да търпи нашествието на представителите на здравеопазването, извършващи изследване за сърповидно-клетъчна анемия.

АЗ ИМАМ РЕЦЕПТА, КАК ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ ЕДНО ЗДРАВО ОБЩЕСТВО В РАЗВАЛИНА - ГЛАВНОТО Е ДА СЕ ПОСТРОИ БОЛНИЦА В ЦЕНТЪРА НА КВАРТАЛА.
Веднага след построяването й Съвременната Медицина получава изходна позиция за своята първа атака - срещу семейството.
Ако имах за задача да разруша семейните връзки в средата на бедните хора, на първо място бих ги изпратил да раждат в болниците и бих следил да хранят децата си с изкуствени храни, а не да ги кърмят. В болницата на Илинойския университет преди около 30 години 99% от майките кърмеха децата си. Сега този процент е спаднал до един.

По-нататък аз бих въвел в бедните райони планиране на семейството. Бих наел група бедни хора, които да учат на контрацепция другите бедни.
Федералното правителство започна да прави това още преди 25 години е цел да пресече раждането на незаконни деца и венерическите болести.
Какво е постигнато за тези 25 години? Незаконно родените деца и венерическите болести сред бедните станаха повече от преди, а семейните връзки отслабнаха.


Следващото, което бих направил, след като вече съм отслабил бедните хора със своите набези за изкуствено хранене и планиране на семейството, бих накарал негрите да се чувстват хора от втора ръка.
За тази цел бих въвел програмата за масово изследване за сърповидно-клетъчната анемия, която открива това заболяване у 1 от 7 чернокожи.
После бих уверил носителите на болестта, както уверяват хората с функционални шумове в сърцето, че в това няма нищо страшно. Естествено, хората нито за миг няма да ми повярват. Те ще са сигурни, че тези носители имат „лоша кръв" и че трябва да бъдат внимателни и да не се женят или омъжват за такива и ще ги смятат за непълноценни до края на дните им. За хората от бедните квартали това ще бъде достатъчно.
ЛЕКАРИТЕ ГАРАНТИРАТ ЖАЛКО СЪЩЕСТВУВАНИЕ И НА ДРУГИ СЛОЕВЕ ОТ НАСЕЛЕНИЕТО.

Дискриминацията на възрастните хора започва с проклятие, което гласи, че старите хора задължително изостават по талантите и способностите, които правят човека достоен член на обществото. Така, получили проклятие от медицината, старците са принудени да отстъпят и да се предадат под опеката на държавата или което все пак е по-добре, под опеката на църквата като обитатели на домовете за стари хора.

РАЗБИРА СЕ, ВИСША ЦЕЛ Е ВСИЧКИ НИЕ ДА БЪДЕМ ПОДЧИНЕНИ НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА.

Лекарите демонстрират опасна склонност - при всяка удобна възможност да карат хората да правят нещо просто заради самия този, често пъти безсмислен, процес. Ако лекарите не се стремят да имат неограничена власт над хората, защо все повече медицински процедури стават задължителни по закон? Защо ви се налага да се борите с лекарите, за да раждате в къщи, да кърмите детето си, да запишете детето в училище или да го лекувате, когато е болно с методи, които вие смятате за най- ефективни?

Не съм учуден, че обикновено бдителни и могъщи организации като профсъюзите или Американския съюз за гражданска свобода не демонстрират никаква реакция срещу подобни заплахи за нашата свобода. Те не виждат в това проблем, защото се присъединяват към религията на Съвременната Медицина.
Вместо да заявяват, че всеки човек има право да не прави рентгеново изследване и да не прави аборти, те заявяват обратното.
Те не забелязват как медицинската Църква изисква първо от по-възрастните, а после и от всички жени да минават процедурата за амниоцентеза (анализ на околоплодната течност), за да се изключат аномалии в развитието на плода.
Те не забелязват, също така, че Църквата принуждава тези майки да правят аборт.
И КОГАТО СЕ ОКАЖЕТЕ ПРЕД ЛИЦЕТО НА МЕДИЦИНСКИЯ ПРОИЗВОЛ, НАПРИМЕР КОГАТО НЕИЗВЕСТНО ЗАЩО ВИ КАРАТ ДА ПРАВИТЕ ПРОФИЛАКТИЧНА ОПЕРАЦИЯ, ВИЕ ОСТАВАТЕ САМИ.

Всеки път, когато революционната част от обществото изобретява неологизъм, реакционната част се опитва да го използва за свои цели. Това направи и Съвременната Медицина с термина „профилактика". Подчертавайки разликата между нея и другите видове свои дейности, медицинската църква контролира общественото мислене и узаконява своята налудна идея за кризисна медицина.

Ако искат да наричат това профилактика - нека го наричат. Но хайде да не наричаме профилактика всичко, което ние правим. От друга страна, ако искат да лепят на необичайното поведение етикети, съответстващи на техните представи - нека.
Нека говорят, че вие пропагандирате жестоко отношение към децата, ако сте за раждането вкъщи. В случай на нужда, вместо да се борите с термините, ще се съгласите напълно, че се отнасяте жестоко към децата.
Ако някой каже, че кърменето връзва ръцете на майката и засилва зависимостта на детето от нея, ще се съгласите - да, вие сте за това обвързване и за такава зависимост. Ако някой каже, че хората, предпочитащи чиста и натурална храна, са луди, чудаци и екстремисти, ще потвърдите, че вие и вашите приятели сте точно луди чудаци и екстремисти.
СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА МОЖЕ ДА НАРИЧА НЕТРАДИЦИОННИТЕ ЛЕЧИТЕЛИ ЗНАХАРИ, НО МОЖЕ БИ ЗНАХАРИТЕ СА ТОВА, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕМ. НАЗВАНИЯТА НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ. ВАЖНИ СА ДЕЙСТВИЯТА. А ДЕЙСТВИЕТО, КОЕТО НИ Е НУЖНО, НЕ Е НИЩО ПО-МАЛКО ОТ РАЗРУШАВАНЕ НА ЦЪРКВАТА НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА.


В страната работят стотици блестящи специалисти, изучаващи проблемите за предотвратяването на такива смъртоносни заболявания като рака и сърдечните болести; но тъй като техните методи са нетрадиционни, им се налага да се движат много плахо, за да не ги изхвърли Църквата от обществото. Спомнете си, Националният институт за рака отхвърли молбата на нобеловия лауреат Лайънъс Поулинг да отдели малко средства за уточняване действително ли аскорбиновата киселина носи полза на раково-болните, както показаха предходните му изследвания.

Представете си, не един лекар в неофициални беседи с мен е признавал, че би използвал неофициални методи за лечение на рак, ако това би помогнало на него или на членовете на неговото семейство. Нима може да се работи в такава система?

ХОРАТА ТРЯБВА ДА СЕ ПОТРУДЯТ, ЗА ДА СВАЛЯТ НАПЪЛНО ОТ СЕБЕ СИ БРЕМЕТО НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА.
За тази цел ще е нужна армия от еретици, твърдо решени да се освободят от Съвременната Медицина и имащи мъжеството, знанията и възможностите да изменят отношението на обществото към здравето и болестите.

ТОВА, КОЕТО НИ Е НУЖНО Е НОВА МЕДИЦИНА И НОВО РАЗБИРАНЕ ЗА МЕДИЦИНСКАТА ПОМОЩ.

Съвременната Медицина е толкова затънала в пороци, че нейните представи не само не вдъхновяват вярата и усърдието, но нейните тайнства и символи не са способни да приближат хората към по-добър живот. Затова Съвременната Медицина напълно премина в отбранителна позиция. За поддържане на статуквото, а още повече за поддържане на ръста, на нея й се налага да разчита на сила. Тъй като нейният духовен авторитет е слаб, Съвременната Медицина е станала по-деспотична и агресивна.
ТОВА, КОЕТО ПО-РАНО МОЖЕШЕ ДА СЕ ИЗБИРА ИЛИ ОТХВЪРЛЯ ОТ СВОБОДНИТЕ XOPA, СЕГА СТАНА НАСИЛСТВЕНО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.

Ние се сдобихме с медицинска инквизиция.

Главен признак на инквизицията - на пръв поглед безобиден - е продажбата на индулгенции. Налагайки продажбата на индулгенции, църквата признава, че е загубила законните права върху въображението и сърцата на хората. Когато ви дават възможност да си купите благословия, това означава, че религията поощрява не вашата добра работа, а всичко, което е угодно и което ще позволи да получите персонално местенце на небето.

ЦЪРКВАТА НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА Е ПРЕКРАЧИЛА ТАЗИ ГРАНИЦА МНОГО ОТДАВНА. ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ - ТОВА Е МЕДИЦИНСКИ ВАРИАНТ НА ИНДУЛГЕНЦИИТЕ.

Докато служителите на повечето традиционни религии никога не са искали срещу услугите си повече от 10%, цените на Църквата на Съвременната Медицина за нейните благословии и тайнства растат на пазара много по-бързо. Тази Църква продава опрощение на бъдещите ви грехове, тъй като Съвременната Медицина мълчаливо подразбира, че не е способна ефективно да поддържа вашето здраве, затова някога ще ви потрябват нейните благословии.
Това развързва ръцете на лекаря и връзва вашите. Лекарят не може да изгуби, а вие не можете да спечелите - вас са ви надхитрили, карайки ви да мислите, че все едно ще се разболеете. Независимо от вашия начин на живот. Е, и това ако не е йезуитство!

ОСВЕН ТОВА, ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ НЕ СВЪРШИ КОЙ ЗНАЕ КАКВО В РАБОТАТА ПО ЗАЩИТА НА ПАЦИЕНТА.

В края на краищата, като тегли чертата и си направи сметка на разходите, преминалият през болницата пациент вижда, че е изхарчил толкова пари, колкото е харчел и няколко десетилетия преди въвеждането на осигуряването.
ПОЧТИ ЕДИНСТВЕН ЕФЕКТ ОТ ЗДРАВНОТО ОСИГУРЯВАНЕ Е УВЕЛИЧАВАНЕТО НА ДОХОДИТЕ НА ТЪРГОВЦИТЕ НА МЕДИКАМЕНТИ И АПАРАТУРА.

Медицинската инквизиция, както и средновековната, предполага, че вие по-скоро сте виновни, отколкото невинни.

Никакви външни прояви на здраве не могат да разколебаят увереността на вашия лекар в това. Вашата способност да пробягате маратона само ще предизвика подозрението на инквизитора, а няма да го убеди в желязното ви здраве. Той не само няма да одобри бягането на дълги дистанции, но и ще ви предпази от някаква хипотетична вреда.

Вашето общуване с Църквата на Съвременната Медицина е такава тайна, каквито са били и делата на средновековната инквизиция, тайна дори от вас самите. Затова старайте се да получавате копия от всички ваши медицински документи.

Средновековната инквизиция не се е отчитала пред никого за своите действия. И медицинската също не се отчита.

Ако средновековната инквизиция е обезглавявала свидетеля или го е изтезавала до смърт - нищо страшно.
Ако по време на лечението вашият лекар ви убие заради глупост, небрежност или от обикновена злоба, вашето семейство трябва да намери най-добрия адвокат, който може да си позволи, за да получи поне шанс да възстанови справедливостта.
АКО ЛЕКАРЯТ ВИ УБИЕ, ЗАЩОТО ПРИЗНАТИЯТ ЗА СВЕЩЕН МЕТОД НА ЛЕЧЕНИЕ, КОЙТО Е ПРИЛОЖИЛ ВЪРХУ ВАС Е ЕДНО НИЩО, НО НИКОЙ НЕ ПРИЗНАВА ТОВА, ТО И НАЙ-ДОБРИЯТ АДВОКАТ В СВЕТА НЯМА ДА МОЖЕ ДА ПОСТИГНЕ СПРАВЕДЛИВОСТ.


Повечето хора знаят как речниците определят инквизицията - това е организация, чиято цел е отлъчване и наказване на еретиците. Това, което е скрито по-дълбоко в смисъла на даденото определение, това е самата същност на инквизицията. Всъщност тя е била ефективно оръдие за налагане на църковния закон и за поддържане на църквата като културна и политическа сила. В много отношения в резултат от нейната дейност църквата станала могъща сила в живота на обществото и културата. Невъзможно е човек да премине целия си жизнен път, без да плати дан на църквата.

ОПИТАЙТЕ СЕ ДА ПРЕМИНЕТЕ СВОЯ ПЪТ, БЕЗ ДА ПЛАЩАТЕ НИЩО ИЗЛИШНО НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ПРЕМИНЕ ТОЗИ ПЪТ, БЕЗ ДА БЪДЕ ПОТОПЕН ИЛИ ОПРЪСКАН ОТ ВЕЧЕ СПОМЕНАТИТЕ ЧЕТИРИ ВИДА „СВЕТЕНА ВОДА" НА СЪВРЕМЕННАТА МЕДИЦИНА - ВАКСИНИТЕ, ФЛУОРИРАНАТА ВОДА, ВЕНОЗНИТЕ ИНЖЕКЦИИ И СРЕБЪРНИЯ НИТРАТ. ОБЕКТИВНО КАЗАНО, БЕЗОПАСНОСТТА И ПОЛЕЗНОСТТА И НА ВСИЧКИТЕ ЧЕТИРИ Е ПОД ВЪПРОС.
Въпреки това Съвременната Медицина е издигнала техния статус до свещен. За вярващия тези течности не само притежават велика сила - дори въпросите и съмненията спрямо тях са забранени. Към тях трябва да се отнасяме с почит, а тяхната святост се поддържа от гражданското право, както и от църковно-медицинското.

Инквизицията помага на Църквата да дискредитира и да лишава от права всички други вероизповедания, просто обявявайки алтернативните ритуали за ерес. Всяка група хора, всички идеи или всяка практика (включително традиционните религии и семейството), които могат да влияят на здравето, са подложени на нападки.

Инквизицията дава на Съвременната Медицина могъщество, нужно й за да се състезава, подпомагана от стоящите зад нея сили на закона. Ако лекарят заподозре, че дете става жертва на жестоко отношение, държавата дава на лекаря пълномощия да изпрати детето в болница. Всички подозрения на лекаря се приемат безкритично, когато е създадена реална заплаха за неговата власт. В наше време много хора пренебрегват ваксинирането, като подправят бележките или използват, че училищната администрация не настоява прекалено много за ваксинирането. Но какво ще се случи, ако двете страни едновременно се заинатят и родителите откажат да се подчиняват, а училищата, на свой ред, престанат да приемат децата?
Как да стане така, че лекарите да спрат да обвиняват под измислен предлог родителите в жестоко отношение към децата и да ги отнемат?


Като благодарност за властта, с която държавата е снабдила инквизицията, Съвременната Медицина оказва на държавата огромна услуга като медикализира тези проблеми, които въобще не са предмет на медицината.
Джон Мак-Найт, професор по проблемите на комуникацията и помощник на директора на Центъра за проблеми на градовете в Северо-Западния университет, отбелязва в есето си „МЕДИКАЛИЗАЦИЯ НА ПОЛИТИКАТА":
„Най-важната функция на медицината е медикализацията на политиката чрез разпространяване на терапевтичната идеология. Тази идеология, ако се освободи от всички, вкарващи в заблуда символи е обикновено кредо, състоящо се от три постулата:

1) Главният проблем - това сте вие самите.

2) Решението на вашия проблем е под моя професионален контрол.

3) Моят контрол е вашето спасение. "


Същността на такава идеология е в нейната способност да крие контрола под вълшебния плащ на терапевтичната помощ. По такъв начин, медицината е пример за модернизирано господство. В действителност, нейната културна хегемония е толкова силна, че самият смисъл на политиката се променя.

Политиката, в традиционният смисъл на думата, работи като диалог - това са дебати на гражданите по повод целите, ценностите, властта.
МЕДИЦИНСКАТА ПОЛИТИКА Е ЕДНОСТРАННА, ТОВА СА РЕШЕНИЯ НА „СПАСИТЕЛИТЕ" В ИНТЕРЕС НА „СПАСЯВАНИТЕ".

Признанията на един лекар-еретик -Д-р Робърт Менделсон

eXTReMe Tracker