|

Знаете ли че

Share

Тревожите ли се, когато детето ви е с висока температура?
Протяга ли се ръката ви към телефона, за да се обадите на лекаря?
Сигурен съм, че ще отговорите утвърдително. Повечето родители постъпват точно по този начин.

продължава>

Share

В голяма част от книгите за възпитание на децата по най-подробен начин се описват стадиите на развитие, казва се кога трябва да започне да пълзи, да сяда, да става, да ходи. Разказва се за това как те стават повод за безкрайни вълнения.

продължава>

Share

Най-важното, което може да направи една майка за здравето на своето дете, е да се храни правилно по време на бременността и да храни правилно детето след раждането.

продължава>

Share

Повечето от нас смятат, че отговорностга на родителите за детското здраве започва от момента, в който детето се прибере от родилния дом в къщи. Всъщност, решенията, определящи здравето и жизнеспособността на детето, се вземат много по-отрано.

продължава>

Share

Не бих написал тази книга, ако не бях убеден, че в американската педиатрия, както и в останалите области на медицината, нещата не стоят добре. Това въобще не значи, че лекарите са по- малко честни или по-малко състрадателни от останалите хора. Просто от самото начало недостатъците са заложени в медицинската философия - в същността на учението, а не в личностите, които се обучават.

продължава>

eXTReMe Tracker