|

Знаете ли че

Share

Най-голямата заплаха от детски болести се крие в опасните и безплодни опити те да бъдат предотвратени чрез масови ваксинации.

продължава>

Share

Когато едно дете проходи, родителите му може да открият, че то е по-енергично, по-подвижно, но и по-палаво и по-непослушно от своите връстници. Радостта, че малчуганът не е отпуснат и сънлив, се изпарява скоро, а запасът от сили и търпение свършва бързо след като започнат ежедневните поразии и катастрофи.

продължава>

Share

Във времената на Шекспир не е имало дума „алергия", такава не е срещана дори в английската литература от миналия век. Медицинската хипотеза за алергичния произход на много болести е относително нова. Но не толкова, че да извини неспособността на много лекари да открият алергията като причина за дадено заболяване.

продължава>

Share

Винаги ми се е струвало парадоксално, че болести, които са обичайни и безобидни, се възприемат от родителите като реална заплаха за здравето на детето им, а в същото време не се плашат от нещастните случаи и травми, от които умират много повече деца, отколкото от всички детски болести взети заедно.

продължава>

Share

Несъмнено физическото развитие на детето тревожи родителите не по-малко от интелектуалното и психичното. Те наистина се тревожат не е ли време бебето да се обръща, да става от леглото си, да пълзи, да прави първите си крачки...

продължава>

eXTReMe Tracker