|
Share

Пострадали деца от ваксини - споделено от родители

Случаите са разказани във фейсбук групата "За или Против задължителните ваксини"

Научно е доказано, че страничните вредни ДНК лесно се вграждат в генома на човека и предизвикват мутации на клетките.

Ваксините на фармацевтичните компании всъщност са боклуци, които съдржат живак ,алуминий ,формалдехид ......

ЖИВАКЪТ - все още се използва във ваксините, и Центърът за контрол на заболяванията открито признава това.
НЯМА безопасно ниво на живак за инжектиране в тялото на дете. Не са безопасни дори и ‘микро’ нивата.
НЯМА доказателства за безопасност на живака в каквато и да било доза въобще изобщо.
Всеки лекар, който казва, че нивото на живак в дадена ваксина е ‘безопасно’ за инжектиране на дете демонстрира единствено чудовищното си невежество по отношение на научните факти.

АЛУМИНИЯТ - използван като възпалителен адювант – адювант е фармакологично и/или имунологично вещество, което променя въздействието на други вещества .

ФОРМАЛДЕХИДЪТ- използван да ‘деактивира’ живи вируси .

Ваксинирането не е равнозначно на имунизирането.
(Ваксинация е просто изкуственото предизвикване на временни реакции посредством направени от човека патогени.)

Валя Иванова Петрова:
„МОЯТ СИН Е НА 11 ГОДИНИ, РАЗВИВАШЕ СЕ НОРМАЛНО ДО ГОДИНА И ПОЛОВИНА, КАЗВАШЕ ДУМИЧКИ НОРМАЛНИ ЗА ВЪЗРАСТТА СИ. КАТО ВСЯКА МАЙКА СЪМ МИСЛИЛА, ЧЕ ПРАВЯ НАЙ-ДОБРОТО ЗА ДЕТЕТО СИ, ВАКСИНИРАЙКИ ГО. СПРЯ ДА ГОВОРИ, САМО ПЛАЧЕШЕ, ПОСТОЯННО СЕ ЗАХЛАСВАШЕ, ЯДЕШЕ ЕДНООБРАЗНА ХРАНА, НЕ НИ ЗАБЕЛЯЗВАШЕ ДО ЧЕТИРИ ГОДИШНА ВЪЗРАСТ. ЗАПОЧНАХ ДА ГО ВОДЯ НА ЛОГОПЕД, ПОЯВИХА СЕ И ПЪРВИТЕ ДУМИ - ЕХОЛАЛИЧНА РЕЧ ,НАУЧИ СЕ ДА ПИШЕ ЧИСЛАТА И АЗБУКАТА ЗА КРАТКО ВРЕМЕ.

Ходенето на детски невролози, психолози, психиатри беше без резултат - всички казваха не сте за нас, така в препращане и мотаене синът ми стана на 10. Намерих холистичен лекар, който поиска кръвни изследвания за наличие на тежки метали - живак, цинк и алуминий, даде ни надежда и започнахме хелиране вече втора година. Процесът е бавен и мъчителен, но се чисти макар и бавно. Ако не беше този лекар, нямаше да сме постигнали нищо досега, нямаше да се бях усъмнила за вредата от ваксините. Надявам се, синът ми да се изчисти и да забрави този кошмарен период от живота ни.
ДИАГНОЗАТА Е ЖИВАЧНА ИНТОКСИКАЦИЯ, НЕ АУТИЗЪМ! НЯМА ДА ВАКСИНИРАМ ДЕЦАТА СИ ПОВЕЧЕ !!!”

Иванка Димова:
„Преди години, през май-юни 2001 имаше допълнителна ваксина (а те вече имаха такава) на децата, тъй като имаше няколко случая на детски паралич в страната. Беше на два приема, задължителни, но вече не се сещам името на ваксината.

ДНИ ,СЛЕД ВАКСИНАТА, ВРЪЩАЙКИ СЕ ОТ РАБОТА, СЪСЕДКАТА МИ СЪОБЩАВА, ЧЕ ДЕТЕТО МИ Е В СПЕШНОТО С БАБА СИ, ТЪЙ КАТО СЕ ОБАДИЛИ ПО ДОМ.ТЕЛЕФОН (ТОГАВА ВСЕ ОЩЕ МОБИЛНИТЕ НЕ БЯХА МАСОВО РАЗПРОСТРАНЕНИ) ОТ ДЕТСКАТА ГРАДИНА, ЧЕ ИМА ТЕМПЕРАТУРА И ПОВРЪЩА. ВЕДНАГА ОТИДОХ В СПЕШНОТО И ЗАВАРИХ ДЕТЕТО МИ В МНОГО ЛОШО СЪСТОЯНИЕ. КАЗАХА МИ, ЧЕ МИСЛЯТ, ЧЕ Е МЕНИНГИТ, НО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПУНКЦИЯ, ЗА ДА ПОТВЪРДЯТ. ДЕТЕТО СЕ ВЛОШАВАШЕ С ВСЯКА МИНУТА. ПРИЕХА НИ В ИНФЕКЦИОЗНО ОТДЕЛЕНИЕ И НАЗНАЧИХА ВЕНОЗНО 3 АНТИБИОТИКА, ТЪЙ КАТО НЕ ЗНАЕХА ТОЧНОТО ЗАБОЛЯВАНЕ.

В следващите дни приеха още около над 30 деца в бургаското инфекциозно със същите симптоми, все малки, беше някакъв кошмар. Казаха,че е от ваксините, не били изпитани, вследствие на което са заразили децата. Накараха ме да се разпиша, че разрешавам пункция, като ми казаха, че ако не разреша, ще я тъпчат с 3-те антибиотика, от които получи обриви по целия гръб. Също така, ми обясниха и последствията от пункцията, че е възможно и осакатяване.
БЕШЕ ГОЛЯМ КОШМАР, НО ТАКА И НЕ ОБЯВИХА ЕПИДЕМИЯ, ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА СЪОБЩАВАХА ВСЕКИ ДЕН ЗА НОВИ СЛУЧАИ В ЦЯЛАТА СТРАНА И ВСИЧКИ ГОВОРЕХА, ЧЕ Е ОТ ВАКСИНИТЕ.”

Весела Михайлова:
„КАЗАНО НАКРАТКО, ПРЕДИ ОКОЛО 3 ГОДИНИ ДЕТЕТО МИ ТОГАВА НА 4 МЕСЕЦА ПОЛУЧАВА АЛЕРГИЧНА РЕАКЦИЯ С ПОДУВАНЕ НА ОЧИ, УСТА И ЗАДУХ 4 ЧАСА СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА ПРОТИВОМИНИНГИТНА. СЛЕДВА СПЕШНОТО В НАЙ-БЛИЗКАТА БОЛНИЦА - УРБАЗОН И СЕ ОПРАВИ.
От там аз казах стоп с ваксините и така и стана. За Комисията за освобождаване не ми се говори. Това не е комисия за освобождаване, а комисия за убеждаване. И тях ги бях игнорирала преди 3 години, но сега реших да я запиша на ДГ и кошмар - без ваксини не може, та не може, пак за протокол при тези нещастници и пак караници.
Ми няма да ходи на детска, няма пък да си убивам детето!!!!!!”

Мария Будакова:
„ЗДРАВЕЙТЕ, МОЕТО ДЕТЕ НА 3 МЕСЕЦА СЛЕД СИНФЛОРИКС ПОЛУЧИ ТРОМБОЦИТОПЕНИЯ, БЕШЕ С КРЪВОИЗЛИВИ, В БОЛНИЦА, ТЪПЧЕНА С КОРТИКОСТЕРОИДИ.
ЛЕКАРКАТА КАЗА, ЧЕ МОЖЕ ДА УВРЕДЯТ РАСТЕЖА, ЗАЩОТО Е БЕБЕ. ВЗИМАХА И КОСТЕН МОЗЪК ЗА ИЗСЛЕДВАНЕ. БЕШЕ АД. СЕГА НЕ СЛАГАМ ВАКСИНИ, А И ЛЕКАРИТЕ НЕ КАЗВАЙКИ ГЛАСНО МЕ СЪВЕТВАХА ДА НЕ СЛАГАМ ВЕЧЕ ТАКИВА.

След поставяне на синфлорикса в момента нищо нямаше, освен че се засиня и не можеше да поеме въздух, та се наложи да й бъркам в устата, за да поеме дъх. След няколко дни започнаха да се появяват черени точици по кожата, това са петехии, микрокръвоизливчета, после станаха повече и повече, по устните, бузите, по венците, небцето, беше събота, ЛЛ каза, че е алергия, да дам нещо противоалергично. След това се чух с частната педиатърка, тя пък каза, че била за антибиотик и да отидем в спешното. Отидохме, направиха кръвни изсл., ниски тромбоцити 8 при норма 240-440, та като се притесниха докторите за вътрешни кръвоизливи, айде веднага в детско онкологично.Та сумати изследвания, ехографии, но все още нямаше вътрешни, беше въпрос на минути и часове да избие, казаха да не плаче, че от напън и може да се получи някъде кръвоизлив, установиха по очните дъна, което пък говорело за мозъчен, това беше върха вече, извикаха доц. по неврология, за да види през фонтанелката, но нямаше, в този момент, повярвайте, щях да припадна от страх. След това назначиха пункция на костен мозък от крачето, ако някой не знае какво се прави, нека никога не разбира, мислеха за левкемия заради ниските тромбоцити, нищо нямаше, всичко беше в норма там, назначиха кортикостероиди, за да може да се вдигнат тромбоцитите. Тайно давах хомеопатично и след 2 дни тромб. бяха се вдигнали на 150, лекарите се учудиха на бързата реакция, защото имали дете, което 3 седмици не можели да се повишат. ЛЛ беше в болницата и отговорът бе - не е от ваксината.

А ПОНЕЖЕ СЪМ КОЛЕЖКА, САМО НА МЕН ДОЦ. КАЗА, ЧЕ Е ОТ ВАКСИНАТА И НЕЩАТА МОЖЕ ДА СЕ ПОВТОРЯТ. СЪЩОТО ТОВА МИ ГО КАЗА И ЧАСТНАТА ПЕДИАТЪРКА, КЪДЕТО ВОДИХ ДЕТЕТО, РЕАКЦИЯТА МОЖЕЛА ДА СЕ ПОВТОРИ НЕ САМО КЪМ СИНФЛОРИКС, НО И КЪМ ДРУГА И КАЗА ДА ОТЛАГАМ КОЛКОТО МОГА.

Имах становище на хематолога за трайно отлагане, но ЛЛ така и не предприе нищо, сега вече уж ще ходи на комисия. До 3 год. възраст е освободена временно. Година след реакцията тромб. падаха и се качваха и месеци наред не съм спала, за да я наблюдавам да не стане нещо. Но вече отмина и се радвам за това.”

Вера Андреева:
"НА ТРИ МЕСЕЧНА ВЪЗРАСТ СИНЪТ МИ БЕШЕ ВАКСИНИРАН СРЕЩУ ДЕТСКИ ПАРАЛИЧ - ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ИМУНИЗАЦИЯ. ВСЛЕДСТВИЕ НА ТОВА ПОЛУЧИ ФЕБРИЛНИ ГЪРЧОВЕ И БЕШЕ ДАДЕНА ДИАГНОЗА "ЕПИЛЕПСИЯ" В ДЕТСКО НЕВРОЛИГИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ.

Заради едната ваксина, той е с мозъчни увреди заради гърчовете. В отделението, в което лежахме навремето като се разболя след ваксината, имаше още деца получили неврологични проблеми след ваксинация, но разбира се, отговорните за здравето на децата ни мълчат по темата "ваксини".

ОТ ЗДРАВИ ДЕЦА ПРАВЯТ ИНВАЛИДИ, ТОВА Е ЧУДОВИЩНО. ПОВЕЧЕ НЕ СЪМ ПОЗВОЛЯВАЛА ДА БЪДЕ ВАКСИНИРАН ГОЛЕМИЯТ МИ СИН, А МАЛКИЯТ НЯМА НИКАКВИ ВАКСИНАЦИИ.

И двамата са изключително здрави физически, емоционално, а малкият и умствено. Против задължителните ваксинации съм и няма сила на света, която да ме убеди в полезността им, даже напротив.

Желая много кураж и успех на всички деца и родители, имали нещастието да се сблъскат челно със световната фармацевтична индустрия и нейните отвратителни и чудовищни корпоративни интереси.”

Десислава Цветанова:
„ДЪЩЕРЯ МИ ПОЛУЧИ ФЕБРИЛЕН ГЪРЧ СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА ВАКСИНИ НА 5 МЕСЕЧНА ВЪЗРАСТ.
Тъй като често боледуваше и изоставяхме с графика, наведнъж и поставиха освен задължителната за възрастта й, и полио - капките в устата. Разболя се веднага. 40 С и гърч - оттам в спешното, изписаха ”Зинат”, нищо не помагаше, бронхит с месеци, тъпчене с антибиотици, системи. Излизаме от Окръжна болница след месец лежане и ”лекуване”. Една седмица у дома и отново кашляне, хрипове и онова жестоко свистене от гърдите и. И след доста ходене при специалисти, те решиха, че е астма на алергична основа.

Разбира се, личната и лекарка не е докладвала за реакция от ваксините.”

Н. Рашева:
„Детето ми растеше, развиваше се много добре, започнахме и с ваксинациите, рядко боледуващо, но почти винаги след ваксинация вдигаше Т. И така докато навърши 1 год и 2месеца, след поставена ваксина - ДТК, детето вдигна температура, на всеки 4 часа редувахме различни понижаващи температура медикаменти, но това не помогна, детето вдигна критична Т 42 гр. и всичко това става в рамките на деня, повиках веднага линейка, с която тръгнахме към Пирогов, детето ми изпадна в коматозно състояние, което продължи 56мин. Във въпросната болница, единственото нещо което направиха е да му сложат катетър, с който да спадне отока на мозъка, след това ме изпратиха във вкъщи. Благодаря на Господ, че попаднах на разкошен екип от бърза помощ, който не се предаде и продължи да се бори за детето ми! След като ми беше отказан прием в Пирогов, веднага тръгнахме към 3 градска, приеха ни и детето остана в интензивен сектор за 5 дни, още толкова и в стационара.

ОТ ТАМ НАСЕТНЕ ЗАПОЧНАХА И НАШИТЕ МЪКИ, ДЕТЕТО ЗАПОЧНА ДА ПОЛУЧАВА ЕПИЛЕПТИЧНИ ПРИПАДЪЦИ, СЛЕД ПОСТАВЕНА ДИАГНОЗА - ЕПИЛЕПСИЯ С МИОКЛОНИЧЕН АПСАНС, ЗАПОЧНАХМЕ И ЛЕЧЕНИЕ, КОЕТО ПРОДЪЛЖАВА И ДО ДНЕС, И НЕ СЕ ЗНАЕ В КОЙ МОМЕНТ ЩЕ ЗАПОЧНЕМ ДА ГИ НАМАЛЯВАМЕ ПОСТЕПЕННО!

След направени генетични изследвания на цялото ми семейство и това на моя съпруг, се откри въпросният болен ген, който отговаря за епилепсията ни, не се знае дали така се е родило детето или впоследствие след ваксината се е активирал, но ми беше обяснено че дтк и полиолемит са ваксините, които в никакъв случай не се прилагат на такива деца, поради факта, че отключват епилепсията. В нашия случай е могло този ген никога да не се активизира, но ние сме му "помогнали" това да се случи! Имам и една принцеса, която е на 2 год. и това, което причиних на брат и с незнанието си, няма да го причина и на нея, не я ваксинирам и няма да я ваксинирам.”

Радослава Иванова:
„Бебо се роди по-рано, с проблеми - беше в интензивен сектор. Почти веднага след изписването се започна - диария, повръщане, обриви. Обикаляне по лекари, диагноза-АБКМ, зверски колики (до 6м). Минахме през най-големите имена в педиатрията и детската хирургия, защото положението беше лошо.

НА 3М НАПРАВИ ГЪРЧ-БОЛНИЦИ, ОЩЕ ЛЕКАРИ. И ПОЧТИ ВСИЧКИ БЯХА НА МНЕНИЕ,ЧЕ ПРИЧИНАТА ЗА ОБЩОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДЕТЕТО Е ПОСТАВЯНЕ НА ВАКСИНА, МАКАР ЧЕ Е ИМАЛО ПОКАЗАНИЯ ДА НЕ СЕ СЛАГА СЛЕД РАЖДАНЕТО.

После диети, алергии към лекарства - антибиотици, сироп за кашлица и.т.н.

Седна на 9-10 м., когато другите деца редяха кубчета, той блееше в пространството.

Към днешна дата тепърва проговаря. Психически и физически няма отклонения, но има последствия. Отказах да слагам ваксини, с подпис.

Викаха ми ХЕИ в една болница, в която лежахме, защото детето било опасно за общественото здраве. Заплашваха ме, обиждаха ме (лекари в голяма болница). Докараха ме дотам да се напъна да уча медицина.”

Даниела Борисова:
„Дъщеря ми е на 3 г.и 1 м. и 4 часа след първия прием на Синфлорикс (на 9м. беше, отлагах я ) започна да прави гърчове.

Така няколко месеца. След хиляди перипетии и неприятния престой в клиниката на доц. Литвиненко ми казаха, че гърчовете били от недоразвита нервна система и ще отмине. Е,отмина - като не сложихме вече никаква ваксина след още няколко месеца отмина.

Да не забравя и скенера с пълна упойка на 1 г и 1 д., когато тя посиня пред очите ми и спря да диша, а анестезиолога се въртеше като пумпал и не знаеше какво да стори (тя се задуши от лиги, тъй като растяха два зъба наведнъж) и до ден днешен се радвам, че отказах да изляза от скенера и успях да реагирам навреме.

С много перипетии вече ходим на детска (с връзки и късмет) и не че е моето, но на 3 вече може да брои до пет и произнася думи като конституция и т.н.”

Красимира Райкова:
„Моето дете се развиваше нормално. Всичко си му беше наред - гледаше те, чуваше, запомняше, повтаряше, А СЛЕД ВАКСИНАТА ПРОТИВ РУБЕОЛА, МОРБИЛИ И ПАРОТИТ СТАНА КАТО ДРОГИРАНО.

КРЕЩЕШЕ, ЗАПОЧНА ДА СЕ ДЪРЖИ ЕДНООБРАЗНО, ПРЕСТАНА ДА ГОВОРИ, ДА ПОВТАРЯ, НЕ СЛУШАШЕ, А ВЕЧЕ НАБЛИЖАВА ДА СТАНЕ НА ПЕТ ГОДИНИ... НЕ ГОВОРИ, ДЪРЖИ СЕ СТРАННО, ПОВЕДЕНИЕТО МУ Е ПОДЧЕРТАНО АУТИСТИЧНО!

Въпреки че го скъсваме от обучения, терапии и занятия, то не мръдва напред и дано на доктора не му се случва да е свидетел и на това как едно здраво и весело дете се превръща в друго!

Сякаш ти го подменят и става така сякаш е едно марсианче, точно като дрогирано..”

Надежда Велинова:
„ПРОБЛЕМИТЕ С ХРАНЕНЕТО И СТОМАШНО ЧРЕВНИ РАЗСТРОЙСТВА ПРИ МОЯ СИН ЗАПОЧНАХА СЛЕД ВАКСИНА МОРБИЛИ, ЗАУШКА И ПАРОТИТ. ПОСЛЕДВАХА ПОВЕДЕНЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ И ПОЛОВИН ГОДИНА ПО-КЪСНО ВАКСИНАТА ДТК ГО ДОВЪРШИ. ЗАГУБИ СЪВСЕМ ОЧЕН КОНТАКТ, НИКАКВО ИЗРАЖЕНИЕ НА ЛИЦЕТО, НИКАКВА РЕЧ, НИКАКВИ ОПИТИ ЗА КОМУНИКАЦИЯ...

Преди 3 г. един връстник на сина ми се разболя от коклюш след ваксината против коклюш. Дори сме при една и съша лична лекарка. Много дълго боледува. Миналата година едно детенце в квартала се разболя от коклюш след ваксинацията на 2г. Зарази и още две дечица от входа, в който живее, които бяха ваксинирани.

За появата на алергична реакция – обрив толкова често чувам, че изобщо не се учудвам. Знам за детенце в училищна възраст, на моя позната, с частична пареза след полиоваксина.

ТА И АЗ СЕ ПИТАМ ДАЛИ ТЕЗИ ВАКСИНИ ПОНЯКОГА НЕ РАЗБОЛЯВАТ? И КОЛКО СА ЕФЕКТИВНИ ЩОМ ДЕЦАТА ВЪПРЕКИ ВАКСИНАЦИИТЕ ПАК СЕ РАЗБОЛЯВАТ.”

Т. Руменова:
„ВАКСИНИТЕ СА СТРАШНО ЗЛО И ОЩЕ НЕ СЕ ЗНАЕ ДОКЪДЕ СЕ ПРОСТИРАТ БОЛЕСТОТВОРНИТЕ ИМ ЕФЕКТИ.

За съжаление в България на това мнение са само родители на пострадали деца и представителите на холистичната медицина. Никога повече няма да позволя да убодат детето ми и страшно съжалявам, че бях толкова скептична преди и смятах, че ваксините са манна небесна, най-добрата защита... докато не пострадахме. Още не можем да изчистим проблемите, които докараха на здравето на детето ми. И пак съм благодарна, че се разминахме сравнително леко – дерматити и проблемно дишане, ами ако беше аутизъм...

И кога най-после в България ваксинирането ще стане информиран и свободен избор, както е в демократичните държави?”

Петя Младенова:
„БЯХ ПОВАЛЕНА НА ЛЕГЛО ОТ ВАКСИНАЦИЯ ПРОТИВ ВАРИОЛА – ГОДИНАТА Е 1979, ЕДВА НА 2 ГОДИНКИ, ЗДРАВО МОМИЧЕНЦЕ. В ПЪРВИТЕ 24 ЧАСА, СМЪРТОНОСНА ТЕМПЕРАТУРА ПОДЛУДЯВА РОДИТЕЛИТЕ МИ. БОРБАТА Е МЪЧИТЕЛНА. ПЕТ ДНИ ЛЕЧЕНИЕ С ГЕНТАМИЦИН.

Епикризата – силно двустранно намаляване на слуха, по-силно изразено за дясното ухо. Говорът се развива по-бавно и дефектно. Следва медицинско решение от детската градина – бавноразвиваща се за "Петър Берон”.

Скандал от страна на майка ми (да я прости Вселената, отиде си скоро поради лекарска немарливост) и упорита борба в предучилищна възраст в медицинска академия – База № 2 – София. Завърших нормална гимназия и техникум.

Държавата не пое ОТГОВОРНОСТ над ощетенията ми, не си и търся правата, но и не се ваксинирам, не пия химични отрови. Не плащам здравни в България. Там, където съм – обслужването е на ниво, безплатно и осигурено. В периода от ’77/’79 г. бяха отровени дечица като мен. Случаят е потулен. Ще се радвам някой съвестен Лекар да го разнищи, защото Видинският се "прикачи” на бесилото. Благодаря на родителите ми, че се бориха и ме отгледаха като собствено дете! Поклон пред Природата… Ако наистина вярваш, че в "иглата” е ключът към здравето, докажи го с реални факти.”

Павлина Стефанова:
„Здравейте, казвам се Павлина Стефанова, от гр. Стара Загора съм.

СЛУЧИ МИ СЕ НАЙ-ЛОШОТО НЕЩО НА СВЕТА. ПОЧИНА БЕБЕНЦЕТО МИ.
Ще започна от 15. 01. 2014 г. Отидохме с мъжа ми и бебчо на консултация, трябваше да му бият ваксини. Обясних на лекарката, че детето е със сополки и не постоянно, но от време на време чувам и хрипчета.

Тя ми отговори, че ще го прегледа и ако е необходимо ще отложим ваксинацията. Прослуша му гърдичките и каза че са чисти. Попита ме като кърмя детето дали се дави от нослето и дали се отблъсква от гърдата ми. Отговорих и, че се храни добре. Тогава тя отговори, че при някои бебета запушен нос или малко сополки е било нормално да имат до 8 месеца, доверих и се и бихме ваксините - в едното краче дифтирия, тетанус, коклюш и полиомит, а в другото краче някаква за хронична пневмония.

На 20.01.бебето ми се влоши вечерта, имаше хрипове и сополки. Аз, откакто се появиха сополите му, пръскам в нослето стеримар, т.е.морска вода след което му почиствах сополките. Рано сутринта се обадих на лекарката и и обясних, че бебето се влошава и какво се е случило предната вечер. Тя ми отговори да отида на следващия ден, в сряда, когато е имало консултация, защото имало много болни и каза да продължавам да пръскам стеримар в нослето. В сряда взех по-големия ми син от училище, той е в първи клас, купихме от аптеката маски за тримата и отидохме в болницата. Влязохме с маски на уста и тримата заради грипа. Разказах и всичко, което ви написах по горе. След което тя отново го прегледа със слушалки и каза, че е с чисти гърдички и не чува никакви хрипове.

Този път реши и гърлото да види, каза че и то е добре. Изписа ми виброцил 4 пъти на ден по една капка в всяка ноздра. Започнах веднага да му ги слагам, но той нямаше промяна, започна и по- малко да яде. На 23.01.2014 г.си го изкъпах, сложих му капки, малко по-късно го нахраних и към 21:30 легнахме всички. Сложих си го в кошарката и аз си легнах. На сутринта мъжа ми ме събуди да оправя детето за училище, станах и първо погледнах към кошарата - беше с леко отворена устичка посиняла и целия студен.

Повикахме бърза помощ, дойдаха за секунди, опитаха вкъщи, но казаха, че незабавно трябва да се откара в бърза помощ. Бях в стаята при тях, бориха се 45 мин., но не успяха.

ДЕТЕТО МИ БЕШЕ МЪРТВО. СЛЕД АУТОПСИЯТА МИ КАЗАХА, ЧЕ Е ПОЛУЧИЛ ОТОК НА МОЗЪКА И БЕЛИЯ ДРОБ ВСЛЕДСТВИЕ НА ХЕМОРАГИЧНА ПНЕВМОНИЯ.
Ходих днес до полицията, за да питам какво мога да направя срещу тази лекарка, защото съм сигурна, че вината е нейна - не трябваше да му бие ваксина, а да му пусне изследвания. Но докато не получат експертизата, няма как да я обвиня.

Но душата ми гори, сърцето ми бушува, не мога да намеря покой - за това искам гласност, защото нали се сещате, че в тяхната гилдия лекар виновен няма.

Моля, помогнете ми вярвам, че ако се разчуе може да побързат с експертизата и всичко да се изясни.”


Ирен Борисова:
"Моята дъщеря сега е на 29 години. Разказала съм я в доста групи, на доста стени и не спирам да я разказвам...

ПОСТРАДА ОТ ПОЛИОМИЕЛИТНАТА ВАКСИНА, КАТО 3 МЕСЕЧНО БЕБЕ.. БЕШЕ 14 ДНИ В КОМА И НЕ МИ ДАВАХА ШАНС ДА ОЦЕЛЕЕ, НИТО ДА Е НОРМАЛНА... Е, СЛАВА БОГУ, ОЦЕЛЯ И ЕДИНСТВЕНО ОСТАНА ЛЕВОСТРАННАТА ХЕМИПАРЕЗА.

Съвсем нормално момиче, но осакатена за цял живот...Още тогава в ония времена, в далечната- януари, 1985 година, лекарите бяха категорични, че това е от ваксината. Дано не бъркам името, но тогава извикаха един лекар от София, мисля, че беше проф. Зографски...

Той постави диагнозата на дъщеря ми и в прав текст ми каза, че е реакция от ваксините.
ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ ИМАШЕ ЕДНО МОМЧЕНЦЕ ОТ ПОМОРИЕ 8-9 ГОДИШНО - НИКОГА НЯМА ДА ГО ЗАБРАВЯ... СЛЕД ИМУНИЗАЦИЯ ЗА ДИФТЕТКОК, БЕШЕ ЗАПОЧНАЛО ДА СЕ ПАРАЛИЗИРА ОТ КРАКАТА КЪМ ГЛАВАТА... СИНИТЕ МУ ОЧИ РОНЕХА ОГРОМНИ СЪЛЗИ И НЕ СПИРАШЕ ДА ПИТА ЩЕ МОЖЕ ЛИ ДА РИСУВА... ДО СЛЕДОБЕДА ИМАШЕ ШАНСА ДА СИ ДВИЖИ САМО ОЧИЧКИТЕ..

Откараха го с хеликоптер в София... не зная каква е съдбата му...

После дойде едно момиченце на 9 месеца, пак след имунизация, кома 2 дни, събуди се и не виждаше, не чуваше....

Тая година - 1985 беше бум на деца болни от ваксини.... Лежахме в инфекциозно отделение - Бургас..."

Емилия Иванова.
"От град Бургас съм... СЛЕД ВАКСИНАЦИЯ ТРИМЕСЕЧНОТО МИ БЕБЕ ПОЧИНА. АУТОПСИЯТА ПОКАЗА ОТОК НА МОЗЪКА И НА БЕЛИЯ ДРОБ, А ЗАКЛЮЧЕНИЕТО БЕШЕ ПНЕВМОНИЯ. ДЕТЕТО МИ НЕ БЕШЕ ПРЕГЛЕДАНО, НО ВЪПРЕКИ ТОВА ГО ИМУНИЗИРАХА.

След смъртта беше започнато следствие. След време получих писмо, че се прекратява. Имах възможността да прочета показанията на лекарката, която най-нагло твърдеше, че сина ми е прегледан. Въпросния ден нея я нямаше в кабинета и това беше лъжа.

Когато го заявих, просто ми казаха - Моето момиче, откажи се. Само ще пръснеш пари и нерви. Нищо не можеш да направиш. Никой лекар няма да свидетелства срещу друг. Аз нямах възможност да се боря, признавам си..."

Милена Добрева:
"МОЯТ СИН СЛЕД ПЕНТАКСИМ-А, КОЙТО МУ БИХА НА 1 ГОДИНА И 4 МЕСЕЦА, БЕШЕ КАТО НАТРОВЕН, В БУКВАЛНИЯТ СМИСЪЛ! ВЯРВАЙТЕ МИ, НЕ МОЖАХ ДА СИ ПОЗНАЯ ДЕТЕТО.

ПРИЛИЧАШЕ НА НЯКАКЪВ НАРКОМАН, НА ЧОВЕК, НА КОЙТО СА МУ ЗАБИЛИ ИНЖЕКЦИЯ С ОТРОВА И ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ СЕ СТРОПОЛИ НА ЗЕМЯТА. СЛЕД ВАКСИНАЦИЯТА ГО ЗАВЕДОХ ДА ИГРАЕ НА ЕДНА ГРАДИНКА С ДЕЦАТА И ТОЙ КОЙТО ВИНАГИ ТИЧА И ЛУДУВА, ПРОСТО СЕДЕШЕ КАТО ПАРАЛИЗИРАН В СРЕДАТА НА ПЛОЩАДКАТА, ОПИТВАШЕ СЕ ДА НАПРАВИ КРАЧКА, НО НЕ МОЖЕШЕ, ОЛЮЛЯВАШЕ СЕ, ГЛЕДАШЕ ДЕЦАТА С НЯКАКЪВ МЪТЕН ПОГЛЕД, ПРОСТО ИМАХ ЧУВСТВОТО, ЧЕ ВСЕКИ МОМЕНТ ЩЕ СЕ СТРОПОЛИ И ЩЕ УМРЕ.

Много се уплаших тогава, никога не го бях виждала в такова състояние, и веднага го грабнах към вкъщи. Тогава почнах да се интересувам за ваксините и всичко ми се изясни, а после ми идваше да си блъсна главата в стената заради това, че позволих да го имунизират.

Никога вече! Сега бера последствията от ваксините с хиперактивността, която отключват."

Yildiz Ali:
"Здравейте приятели. Аз искам да споделя нещичко с вас. Първо искам да изкажа моите съболезнования на двете майки, които загубиха децата си.

МОЕТО ДЕТЕ НЕ Е НА 3 МЕСЕЦА, А Е НА 17 ГОДИНИ И СЪЩО ПОСТРАДА ОТ ИМУНИЗАЦИЯ КОЯТО БЕШЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАТО НАВЪРШИ 17 ГОДИНИ.

Сестрата, която я постави, ни каза че може да вдигне температура и да се зачерви и тъй като не й е била за пръв път, за първо начало бях спокойна, но след дни, тя се зачерви доста и доста взе да я боли ръчичката.

Отидохме отново, и сестрата ни каза, че било нормално, но след 2 дни тази имунизация взе да тече и гнояса.

Отново отидохме - мазила, глупости докато детето ми каза - "Мамо, не си чувствам ръката и пръстите".

Пак отидохме и чак тогава доктора ни каза, че тази имунизация или по-точно ваксина не била от хубавите, а сестрата продължи да твърди, че било алергия, че било от топлото време и т.н.

С нейните глупости докато не стигнахме до хирирг, който като видя ръката се уплаши. Беше ужасно преживяване за мен и за детето ми, болката отделно страха от отрязването на ръчичката беше друг страх.

Както и да е, цял месец че и горница бяхме по доктори. Хирурга ни каза - никога повече не я подлагай на ваксини, но сега има пак една Манту, но тя и аз окончателно отказахме, но тъй като ми се налага да ходя при сестрата и доктора като се разболеем и тя все ми се кара и накрая се скарахме и тя каза, че ще се оплаче и ще каже, че отказваме ваксина.

Ок и казах, какво мога да кажа след като детето ми преживя доста и тя продължи да ме убеждава, че не е тяхна грешка, ами топлото време и алергия, а толкова деца пострадаха.

Е КАКВО КАЗВАТ СТАРИТЕ ХОРА - ДОКТОР И ПОП НИКОГА НЕ МОЖЕШ ДА ОСЪДИШ И МАЙ СА ПРАВИ.

Тук в Горна Оряховица има доста случаи и с родилки и деца починали от лекарска грешка, но никой нищо не може да направи, а хората си практикуват.

Благодаря за вниманието, нека да почиват в мир бебенцата които загубихме не само майките, а целият български народ срам е за нас, но живеем в такава държава. Приятен ден на всички."

Дони Наумова:
"С ДЪЩЕРЯ МИ БЯХМЕ В БОЛНИЦАТА МИНАЛАТА ГОДИНА С ТЕЖКА ПНЕВМОНИЯ, СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА "СИНФЛОРИКС", ДОКАЗАХМЕ С 300 ЗОРА, ЧЕ Е ВСЛЕДСТВИЕ НА ВАКСИНАТА.., ОТЛОЖИХА НИ ГИ ЗА 6 МЕСЕЦА И СЕГА НИ КАЗВАТ ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ ДА И СЛАГАМЕ ЛИПСВАЩИТЕ ВАКСИНИ... ЕДНА ОТ ТЯХ ПАК Е СИНФЛОРИКС, НЕ ЗНАМ КОЙ ПРИЕМ...

ТРЯБВА ДА СЪМ ЛУДА ДА ГО НАПРАВЯ ЩОМ ВЕДНЪЖ Я СЛОЖИХ И ИЗВАДИХМЕ КЪСМЕТ, САМО С ПНЕВМОНИЯ, ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ДРУГИ НЯМАТ ТОЗИ КЪСМЕТ, КАКТО МАЙКАТА НА ПАВЕЛ - МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ!

След поставянето на ваксината имахме странична реакция, наду и се крака, почервеня, детето поддържаше температура, повръщаше... аз заснех крака с телефона, там много добре се вижда реакцията след битата ваксина, обадих се веднага на педито и тя ни прегледа, каза че не е от ваксината, разбира се, след което влязохме в болницата.

Детето ми беше много зле, с кислородна маска, почти не можеше да диша. Преживяхме огромен кошмар, месец след като излязохме от болницата продължихме лечение с антибиотик, въпреки че в болницата ни напомпаха с два.

Всички обаче твърдяха, че не е от ваксината. Аз твърдо убедена че всичко това е вследствие на ваксината, представих всички документи и снимката на белите дробове, отделно документа от педиатърката, че сме били болни и снимката на детето, където се вижда реакцията след ваксината отидох в РЗИ - Варна и там комисия написа заключение на база всичките ми документи че ги отлага.

Иначе никой не ти пише, че всичко е вследствие на ваксината, никога няма да го напишат, но те си знаят че е от това."

Екатерина Георги Петрови:
"ЗДРАВЕЙТЕ, ЩЕ ОПИША СЛУЧАЯТ С ДЪЩЕРЯ МИ СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА "СИНФЛОРИКС" НА 1 ГОДИНКА.

Преди да започна искам да обърна внимание на следните факти: детето ми е боледувало 2 пъти за по 2-3 дни от настинки на 2 и 9 месеца. Никакви грипове, никакви пневмонии и т.н., слава Богу!

Ваксината я поставихме през септември, когато няма грип, пиша това обяснение, за да не ми се оправдава онзи мухльо, дето се нарича доктор, че причината за смъртта на Павелчо и други, за огромно съжаление, или пък страничните реакции, бил именно Грипът!!!
Няма такова нещо, хора!!!

ПРЕДИ ВАКСИНАТА, ДЪЩЕРЯ МИ ЯДЕШЕ АБСОЛЮТНО ВСИЧКО, КОЕТО Й ПОДНЕСА И БЕШЕ ПОЧТИ ПРОХОДИЛА! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КОНТАКТНО, ЕНЕРГИЧНО, УСМИХНАТО И МНОГО СПОКОЙНО ДЕТЕ!

ДЕНЯТ БЕШЕ 13.09.2012 Г.! САМО 3 ЧАСА ПО-КЪСНО, ДЕТЕТО МИ ПОЛУЧИ ХРЕМА И НАПРАВИ ЛЕКО ПОВИШЕНА ТЕМПЕРАТУРА. СЕГА НЯКОЙ ЩЕ СИ КАЖЕ, Е КАКВО ТОЛКОВА, НО ТОВА БЕ НАЧАЛОТО! АДЪТ, КОЙТО ПРЕЖИВЯХ, БЛАГОДАРЯ НА БОГА, ЧЕ НЕ СЕ СЛУЧИ НАЙ-ЛОШОТО, ЗАПОЧНА ПРЕЗ НОЩТА. НЕ МОЖЕХ ДА СИ ПОЗНАЯ ДЕТЕНЦЕТО!

ТАЗИ ЛЕКО ПОВИШЕНА ТЕМПЕРАТУРА, НЕ СПАДНА ОТ НИЩО. МАЛКАТА ЗАПОЧНА ДА РЕВЕ МНОГО СИЛНО И НЕПРИСЪЩО ЗА НЕЯ, СВИВАШЕ СИ ТЕЛЦЕТО, БОЛЕШЕ Я КОРЕМЧЕТО, ИМАШЕ УЖАСНО МНОГО И СИЛНИ ГАЗОВЕ.

ПО-КЪСНО ПРЕЗ НОЩТА ЗАПОЧНА ДА СЕ ТРЕСЕ ЦЯЛАТА, НЕЩО КАТО НЕРВНА КРИЗА, АКО НЯКОЙ Е ПОЛУЧАВАЛ ЗНАЕ ЗА КАКВО ТРЕПЕРЕНЕ СТАВА ДУМА.

ЦЯЛОТО Й ТЯЛО СЕ ОБЛЯ В ПОТ, ОСОБЕНО ГЛАВИЧКАТА. МИЛОТО МИ ДЕТЕНЦЕ, ГЛАВИЧКАТА Й ЗАПОЧНА ДА ПАРИ, А НЯМАШЕ ВИСОКА Т.

НА СУТРИНТА ОТКАЗА ДА ЗАКУСВА, ЛЮБИМАТА Й ПОПАРКА, ИСКАШЕ САМО КЪРМА. РАНО СУТРИНТА ПОСЕТИХМЕ ПЕДИАТЪРА. ПРЕГЛЕДА Я И КАЗА, ЧЕ Й НЯМА АБСОЛЮТНО НИЩО, ЗА КАКВИ НЕЩА Й ГОВОРЯ.

Обясних, че всичко това се случи 3 часа след поставянето на ваксината. Толкова категорично отрече, да е било от ваксината, че си няма докъде.

Уж, нямало нищо, пък ни предписа сироп за кашлица, при положени, че детето ми НЕ кашля. И най-голямата глупост от устата на докторката беше, че се потила защото й било жега, много съм я била завила.

Видите ли, аз не си познавам детето, някой друг ми го е гледал 1 година. Нямало нищо страшно това просто били - вегетативни реакции!!!! Ужас!!!

Около 10 дни, дъщеря ми се възстановяваше от този ужас, ту сваляше или покачваше тази Т. Спря да се храни! Отслабна! Изпадна в състояние, нещо като апатия, депресия - гледаше в точка, вече не се смееше, не искаше да играем, а само плачеше и искаше гуш. Сега сме на 1,5 г. още не се храни добре - по много малко и еднообразно, яде само 4 неща, буквално.

С ходенето също не сме много добре - все трябва някой да я държи, непрекъснато се олюлява, залита и пада! Нестабилна, е!
Това е нашата история."

Павлина Иванова :
ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ СЪМ ОТ ГРАД ВАРНА. ДЪЩЕРЯ МИ СЕ РАЗВИВАШЕ НАПЪЛНО НОРМАЛНО ДО ГОДИНКА И ЧЕТИРИ МЕСЕЦА, КОГАТО И ПОСТАВИХА ПОСЛЕДНИЯ ПЕНТАКСИМ.

НАПРАВИ ЛЕКА РЕАКЦИЯ, КАТО ПРЕДНИТЕ ВАКСИНИ ГИ ПРИЕ МНОГО ДОБРЕ,НО ТОЗИ ПЪТ БЕШЕ РАЗЛИЧНО.СПРЯ ДА ГОВОРИ И ДА СЕ ХРАНИ. ЯДЕШЕ НЯКОЛКО ХРАНИ-ХЛЯБ, СИРЕНЕ, МЛЯКО И ЯБЪЛКИ,И ПОНЯКОГА БАНАН.

ГОВОРЕНЕТО СПРЯ,САМО ВИКАШЕ И СОЧЕШЕ С ПРЪСТ, НО ВИНАГИ Е БИЛА МНОГО ЕНЕРГИЧНО И ЖИВО ДЕТЕ.ЗАПОЧНАХ ДЕ СЕ ИНТЕРЕСУВАМ ЗА ВАКСИНИ, ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ, АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА И ТОГАВА РАЗБРАХ КАКВО СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО. ЗА ЩАСТИЕ НА ТРИ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ, ПОСЕЩАВАШЕ ЛОГОПЕД, ДЕТСКАТА ГРАДИНА СИГУРНО СЪЩО Е ПОМОГНАЛА ЗА ТОВА. ДНЕС ТЯ Е НА ШЕСТ ГОДИНИ, ХОДИ НА ПЕЕНЕ, ТАНЦИ, РИСУВАНЕ И Е ЕДНО СЪВСЕМ НОРМАЛНО ДЕТЕ.

Само с готвените ястия ни е трудно още, но поне опитва много нови неща и всяка година менюто и се увеличава.

Лекуваме се с хомеопатия, народна медицина, витамини и минерали, и храна.

Пиша това за да дам кураж на родителите,които са в периода на несигурност, трябва ви много вяра и търпение и работа с децата.

РЕШИЛИ СМЕ ПОВЕЧЕ ВАКСИНИ НИКОГА И НА НИКОГО. СЕГА ИМАМЕ НОВ ЧЛЕН НА СЕМЕЙСТВОТО, КОЙТО Е НАПЪЛНО НАТУРАЛЕН И ЩАСТЛИВ.

Изказвам дълбоки съболезнования на семействата загубили децата си, това е най-лошото на този свят. Нека спрем това.

Тихомир Трайков:
ЗДРАВЕЙТЕ, АЗ СЪМ ОТ ГР.В.ТЪРНОВО, МОЕТО ДЕТЕ ПОСТРАДА ОТ ПЕНТАКСИМА, КОЙТО МУ ПОСТАВИХА НА 3 МЕСЕЦА, ЕДНО ДЕНОНОЩИЕ СЛЕД ПОСТАВЯНЕТО НА ВАКСИНАТА.

Бузите му се зачервиха и напръхнаха и не успяхме да спрем това докато цялото му тяло постепенно стана в рани, екземи, след голямо обикаляне по лекари и всеки вдига ръце, и предлага лечение с кортикостероиди, дори хомеопати нищо не направиха .
Намерихме добър хомеопат който го стабилизира и въпреки това не беше освободено от ваксини, много месеци прекарахме в безсънни нощи и досега се събужда с сърбежи и нервни кризи през нощта .
Болестите, които разви след ваксината, бяха АД- атопичен дерматит и алергия, основно изразена към прясното мляко, и това просто е един кошмар за детето и родителите, това е огромен проблем и трябва ваксините да са свободно избираеми, а не задължителни. Това е моята история.

Нели Желева Томова:
ЗДРАВЕЙТЕ, ПРЕДИ 1 ГОДИНА И 7 МЕСЕЦА СЛОЖИХА ЗАДЪЛЖИТЕЛНАТА ВАКСИНА ЗА КОКЛЮШ И ПЛЕВМОКОКИ НА МОЕТО ТОГАВА 4 МЕСЕЦА И ПОЛОВИНА МОМЧЕНЦЕ .

Няколко дни по-късно моето ангелче стана неспокойно , спря да се храни и аз разбрах че има температура 37,8 веднага отидохме при личният му лекар. Тя каза че детето е здраво и му предписа капки за нос, и каза да му давам панадол за сваляне на температурата.

През това време моето момченце вдигна висока температура и беше постоянно в унес. Сутринта много рано отново бяхме при джипито.

Тя ни вкара в болница за да се направят изследвания да се разбере причината за високата температура. Приеха ни в болница и започнаха да му вливат система и му сложиха антибиотик.

Той се влоши спря да пишка, изпратиха ни в Пирогов на детски уролог. Той каза че всичко е наред с детето. Върнаха ни в Александровска болница, където бяхме приети.

ПРОДЪЛЖИХА СЪС СИСТЕМИ И ИНХАЛАЦИЯ, ЗАЩОТО ДЕТЕТО ВЕЧЕ ДИШАШЕ МНОГО ТРУДНО. МОЕТО СЛЪНЧИЦЕ В 3:30 ПРЕЗ НОЩТА ПОВИКАХ ДЕЖУРНАТА СЕСТРА ЗАЩОТО ВИДЯХ ЧЕ ДЕТЕТО Е МНОГО ЗЛЕ.

КОГАТО ТЯ И ЛЕКАРКАТА ДОЙДОХА ДЕТЕТО МИ ЗАПОЧНА ДА ПОСИНЯВА И СЕ НАЛОЖИ ДА ГО СЛОЖАТ НА КИСЛОРОД И ДА МУ БИЯТ ЛЕКАРСТВО С КОЕТО ДА ГО ЗАДЪРЖАТ ЖИВ ДОКАТО ДОЙДАТ ДА ГО ОТКАРАТ В ДРУГА БОЛНИЦА.

КОГАТО ГО ПРИЕХА ВЕЧЕ САМ В ДРУГАТА БОЛНИЦА . СЛЕД ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ЛЕКАРКАТА ИЗЛЕЗЕ И КАЗА ЧЕ СЕ БОРЯТ ДА ОСТАНЕ ЖИВ , И ДА ОЧАКВАМЕ ЧЕ МОЖЕ ВСЕКИ МИГ ДА УМРЕ.

ДОКТОРИТЕ В СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА БЕЛОДРОБНА БОЛНИЦА ЗА ДЕЦА СЕ БОРИХА ЗА ЖИВОТА МУ ДО 16:30 ЧАСА.

НА ДРУГИЯТ ДЕН ТЕ НАПРАВИХА АУТОПСИЯ И КАЗАХА ЧЕ ДЕТЕТО СЕ Е НАПЪЛНИЛО С ТЕЧНОСТ, ПОЛУЧИЛ Е СЪРДЕЧНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ. НО НЕ МОГАТ ДА ОТКРИЯТ КОЯ Е ПРИЧИНАТА. ПРИЧИНАТА ЗА МЕН Е ВЪВ ВАКСИНАТА!

Милена Аврамова Екатерина:
"ПРИ НАС СЕ ПОЛУЧИ "ПО-ПЛАВЕН" СТРАНИЧЕН ЕФЕКТ СЛЕД СЪЩАТА ТАЗИ ВАКСИНА /"СИНФЛОРИКС"/ . СИНЪТ МИ 20 ДНИ СИ БЕШЕ ДОБРЕ СЛЕД ВАКСИНАТА И НА 21-ВИЯ ВДИГНА ТЕМПЕРАТУРА ОКОЛО 38.0С, СЛЕД КОЕТО ИЗВЕДНЪЖ ПОЛУЧИ ГЪРЧ.

Така се оказахме в детско неврологично отделение, където отрекоха да има каквато и да е връзка с ваксината. Имало инфекция - започнаха да ни дават антибиотик и като попитах срещу какво - ами явно има някаква инфекция, но не знаем каква е.

Изписаха ни след няколко дни престой в болницата. През първите дни на престоя ни там синът ми вдигаше температура до 40.0С без да помагат никакви противотемпературни лекарствени средства.

След 7 дни като приключихме с антибиотика му изби обрив по бузите като от морбили. За себе си бях сигурна, че синът ми просто е изкарал морбили поради ваксината, която уж трябваше да го пази. Това беше на 1г. и 4 м.

ДЕТЕТО ДОТОГАВА СЕ РАЗВИВАШЕ ДОБРЕ - БЕШЕ УСВОИЛ ДОСТАТЪЧНО ДУМИ ЗА ВЪЗРАСТТА СИ, НО ПОСЛЕ ПОНЕ СПОРЕД МЕН ЗА ОКОЛО ПОНЕ 1/2 ГОДИНА СЕ НАБЛЮДАВАШЕ ЗАБАВЯНЕ В ГОВОРНОТО РАЗВИТИЕ. СПРЯ ДА КАЗВА НОВИ ДУМИ И СИ КАРАШЕ С ТОВА КОЕТО БЕШЕ НАУЧИЛ ДО 1Г.4М. БЕШЕ ПО-МЪЛЧАЛИВ НЯКАК.

Слава Богу, притесненията ми се разсеяха след втората година.Сега е вече на 4г. и поне видимо всичко е наред, но можеше да си спестим всичко това, ако си бяхме спестили и ваксината.

Daniela Bodurova:
"МНОГО СЪЖАЛЯВАМ ЗА ВСИЧКО,КОЕТО СТЕ ПРЕЖИВЕЛИ! ЗНАМ КАК СЕ ЧУВСТВАТЕ,ЗАЩОТО СЛЕД ПОСТАВЕН ПЕНТАКСИМ И СИМФЛОРИКС НА 3 МЕСЕЦА МОЕТО ДЕТЕ СЪЩО НАПРАВИ РЕАКЦИЯ, НЕ С ТЕМПЕРАТУРА НО С ПРОМЯНА В ПОВЕДЕНИЕТО,ПОЯВИ СЕ ЕДНА НЕРВНОСТ,БЕЗПРИЧИНЕН ПЛАЧ И ПРОСТО СЕ ПРОМЕНИ...УЖАСНО Е ЗА ЕДНА МАЙКА,ОСОБЕНО ДА РАЗБЕРЕШ КЪСНО ЗА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ ТЕЗИ ОТРОВИ!"

Свещеник Михаил Михалев:
"НЕ ЗНАМ ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНА...ПРЕЗ НОЕМВРИ МАЛКАТА МИ ДЪЩЕРЯ СЕ РАЗБОЛЯ ТО НЕ БЯХА АНТИБИОТИЦИ ,ТО НЕ БЯХА ЛЕКАРСТВА. В КЪЩИ ЗАПРИЛИЧА НА АПТЕКА.
БЯХА Й ИЗПИСАЛИ ЕДИН АНТИБИОТИК НА ИНЖЕКСИИ. АМПУЛИТЕ БЯХА ПО 40 MG ДНЕВНАТА ДОЗА БЕ 20 СПОРЕД МЕН КОЛИЧЕСТВОТО БЕ ДОСТАТЪЧНО ЗА 8 ДНИ.
БЯХА Й БИТИ САМО ТРИ ОТ АМПУЛИТЕ.ДЕТЕТО ОЩЕ НЕ БЕШЕ ЗАКРЕПНАЛО ДОСТАТЪЧНО И МУ БЯХА СЛОЖЕНИ ДВЕ ВАКСИНИ.

И ПАК В БОЛНИЦА ЗА ЕДИН МЕСЕЦ ДВА ПЪТИ"

Христина Жилова:
"Ето нашата история:
Синът ми в момента е на 2 г. и 3 месеца. Още от самото начало имаше сериозни проблеми с храненето, не искаше да суче, дохранвахме се, имаше диария и зелени изпражнения доста дълго време.
Диарията лекувахме с специализирано АМ. Не наддаваше нормално. Имахме и обриви – някакъв вид дерматит. Освен това имаше и ужасни колики, от които започна и де пищи, докато се хранеше.

СЛАГАХМЕ МУ ВСИЧКИ ВАКСИНИ. НА 2 МЕСЕЦА, СЛЕД ПЪРВИТЕ ИНФАНРИКС И СИНФЛОРИКС /СЛОЖЕНИ В ЕДИН ДЕН/ ПЛАКА УЖАСНО, ДЪЛГО И НЕУТЕШИМО.

ПОЧТИ СЪМ УБЕДЕНА, ЧЕ ТОГАВА ПОЛУЧИ МАЛКО ПО-КЪСНО УСТАНОВЕНАТА ИНГВИНАЛНА ХЕРНИЯ. ЗАПОЧНА ДА СЕ ХРАНИ ОЩЕ ПО-ЗЛЕ И СКОРО СЛЕД ТОВА ПАК ЗАПОЧНА С ДИАРИЯТА.

На 2 месеца и нещо ни приеха в болница, като там ни уверяваха, че нищо му няма. Имаше субфебрилна температура, която за педиатрите беше нещо нормално за възрастта.

След много на брой изследвания установиха, че има уроинфекция (изолираха Enterococcus foecalis, което е почти невъзможно за двумесечно бебе). Назначиха антибиотик. Изписаха ни. На почти 4 месеца ни сложиха втора доза от горните ваксини. Проблемите с диарията и обривите продължиха. Отидох на алерголог.

ТЯ КАЗА, ЧЕ ЗА НЕЯ ТОВА Е АЛЕРГИЯ КЪМ БЕЛТЪКА НА КРАВЕТО МЛЯКО И ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНА ДИЕТА. НА МАЛКО ПО-МАЛКО ОТ 6 МЕСЕЦА ОТИДОХМЕ НА КОНСУЛТАЦИЯ ПРИ ПЕДИАТЪРА - ИСКАШЕ ДА МУ ПОСТАВИ ТРЕТАТА ДОЗА ОТ ГОРНИТЕ ДВЕ ВАКСИНИ.

ОТКАЗАХ, ЗАЩОТО СПОРЕД МЕН ДЕТЕТО НЕ БЕШЕ ДОБРЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЯМАШЕ ЯВНИ ПРИЗНАЦИ НА ИНФЕКЦИЯ. ТЯ СЕ ПОЗАЧУДИ И КАЗА, ЧЕ ЩЕ МУ НАЗНАЧИ ПРОФИЛАКТИЧНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА КРЪВ И УРИНА, КОИТО ТАКА ИЛИ ИНАЧЕ СЕ ПОЛАГАТ НА 6 МЕС. ВЪЗРАСТ.

НАПРАВИХМЕ ГИ И СЕ УСТАНОВИ, ЧЕ СИНЪТ МИ Е С ТРОМБОЦИТОПЕНИЯ. ХЕМОГЛОБИНА СЪЩО БЕШЕ НИСЪК. ИЗПРАТИХА НИ НА КОНСУЛТАЦИЯ С ХЕМАТОЛОГ.

Хематоложката го прегледа, назначи контролни изследвания във ВМИ и каза, че за нея е много вероятно детето да има т.н. синдром на Уискот-Олдрич. Изключително рядко генетично заболяване, срещащо се само при мъже и предавано главно /но не само/ по наследство.

Основните му симптоми са тромбоцитопения, алергия с обриви и ниски нива на имуноглобулини. Лекува се само чрез пресаждане на костен мозък, и ако не се лекува децата не оцеляват много дълго - 2-3 год.

Беше около Великден, така че ни предложи да постъпим в детската онко-хематология след празниците. Ние ужасно се притеснихме и започнахме да ровим за повече информация по въпроса. Решихме да идем в на консултация и в София при проф. Бобев. Той прегледа детето, направи контролни изследвания и каза, че за него няма никакъв Уискот-Олдрич; да оправим храненето, да мажем обривите, които вече почти ги нямаше, с преварен зехтин и да чакаме тромбоцитите да се оправят сами, защото според него са паднали поради имунизациите.

Каза също да не го имунизираме известно време. Според него имуноглобулините щели да са в нормата за възрастта, но ако искаме да ги изследваме. Бяхме толкова щастливи от новото развитие на нещата, че дори не се замислихме за някакви документи, които да поискаме от прегледа.

Взехме си само резултатите от кръвните изследвания. /Голяма наша грешка, но както и да е - минало/. Отидохме пак при ЛЛ – педиатъра и разказахме, как са се развили нещата.

Тя се зарадва все пак, и каза, че тя от имунизации може да го освободи за 6 месеца без проблем, но за по-дълъг период трябва комисия и попита за документи от професора.

Обадих му се по телефона и го попитах, може ли да ни даде някаква бележка или становище. Той ми отказа и ме насочи към друга лекарка в пловдивската онко-хематология, която да ми свърши работа, както той се изрази.

Отидохме за изследвания и се оказа, че въпросните Ig са доста под нормите за възрастта, за наш късмет тромбоцитите бяха в норма и то без никакво лечение, което е малко вероятно за синдром на Уискот-Олдрич. /Ако бяхме направили изследванията на Ig един месец по-рано, при ниските тромбоцити, сега щяхме да сме с доста тежка диагноза!!!/

Според доцентката, която се зае със случая ни, синът ми е с транзиторна хипогамаглобулиномия, която за няколко години трябва да се оправи, т.е. Ig, да влезнат в норма.

Дотогава не трябва да се имунизира. За целта трябва да правим контролни изследвания на всеки 6 месеца, а при най-малка настинка или разболяване - лечение с антибиотици; при по-тежки ситуации препоръчва лечение при нея в онко-хематологията, а не по други клиники, с цел ако се наложи да се влива IgG или да се вземат други необходими мерки.

НЯМА ДА ОПИСВАМ КАКВО СЕ СЛУЧИ НАТАТЪК, ОСВЕН ЧЕ СМЕ ОСВОБОДЕНИ ЗА 1 ГОДИНА ОТ ИМУНИЗАЦИИ, БОЛЕДУВАМЕ ЧЕСТО, ПИЕМ ДОСТА АНТИБИОТИЦИ И МНОГО СЕ ПАЗИМ. НА 2 ГОДИНИ ВЕЧЕ НЯМАМЕ АЛЕРГИЯ КЪМ МЛЯКОТО И ЯДЕМ ПОЧТИ ВСИЧКО, НО СИНЪТ МИ ВСЕ ОЩЕ Е 10КГ., ИНАЧЕ СЕ РАЗВИВА МНОГО ДОБРЕ.

ВСЯКО РАЗБОЛЯВАНЕ ГО ВРЪЩА НАЗАД И В ХРАНЕНЕ И НА КГ. АКО IG ВЛЕЗНАТ В НОРМА, НЕ ЗНАМ ДАЛИ ЩЕ МОГА ДА ГО ОСВОБОЖДАВАМ ОЩЕ, НО ТВЪРДО СЪМ РЕШИЛА, ЧЕ НЯМА ДА ГО ИМУНИЗИРАМ. ЧАКАМ ВТОРО ДЕТЕ И СЪМ ВЗЕЛА СЪЩОТО РЕШЕНИЕ И ЗА НЕГО."


Ивелина Г.:
„ГОЛЯМОТО МИ ДЕТЕ ИЗКАРА ВСИЧКИ ВАКСИНИ МНОГО ТЕЖКО, ДО ЕДНА С ТЕМПЕРАТУРА И ПОСЛЕДВАЩИ СОПОЛИ, КАШЛИЦИ И Т.Н., МНОГО ГО БОЛЕШЕ КОРЕМЧЕТО, ГАЗОВЕ, КОЛИКИ. ДОПЪЛНИТЕЛНО МУ СЛАГАХ РОТАРИКС ДОКАТО БЕШЕ НА 8-10 МЕСЕЦА, И ТАКА СТОМАХЧЕТО МУ СЕ УВРЕДИ ЗА ЦЯЛО ЛЯТО, ЗАЩОТО КОЛИКИТЕ ЗАПОЧНАХА ОТНОВО И ГО МЪЧЕХА СТРАХОТНО.

ВЪРХЪТ БЕШЕ ПРОТИВОШАРКОВАТА ВАКСИНА - 5 ДЕНА С 39 ГРАДУСА ТЕМПЕРАТУРА И НАКРАЯ СЕ ИЗРИНА ЦЕЛИЯТ СИТНО НА ПЪПКИ, ТОЕСТ ИЗКАРА ЯВНО МОРБИЛИТО. ТОВА ГО ПИШЕШЕ НА ВАКСИНАТА КАТО СТРАНИЧЕН ЕФЕКТ, НО ПРИ 0,001% ОТ ХОРАТА СЕ СЛУЧВАЛО ПИШЕШЕ.

Е, НИЕ БЯХМЕ ОТ ТОЗИ ПРОЦЕНТ. МАЛКОТО МИ ДЕТЕ Е ОЩЕ БЕБЕ, СЛЕД 2-РИЯ СИНФЛОРИКС ПОЧНА ДА МУ ХЪРКА НОСА, ОТТАМ ТЕМПЕРАТУРА И ДИАРИЯ, СТРАХОТНА ХРЕМА И КАШЛИЦА, ЗАВЕДОХ ГО НА 3-МА ЛЕКАРИ, МНЕНИЯТА ВАРИРАХА МЕЖДУ РЕСПИРАТОРЕН И РОТАВИРУС, ПОСЛЕДНАТА КАЗА ЧЕ БИЛ МН. ЗЛЕ И ИМА НУЖДА ОТ АНТИБИОТИК, ПОЧНАХМЕ И АУГМЕНТИН, КОЙТО ПРОСТО ГО ДОВЪРШИ, ДЕТЕТО ПОЧНА ДА ПОВРЪЩА И ДРИСКА ВСИЧКО, НЕ МОЖЕШЕ ДА ЗАДЪРЖИ ЛЕКАРСТВАТА ЗА ТЕМПЕРАТУРА ДОРИ, ОЗОВАХМЕ СЕ В БОЛНИЦА, ЗАРАДИ ВИРУС, КОЙТО НЕ ЗНАМ ОТКЪДЕ СЕ БЕШЕ ПОЯВИЛ.

ПРЕДИ ВАКСИНАТА ДЕТЕТО СИ БЕШЕ ЗДРАВО, ПОСЛЕ С ГОЛЯМ УЖАС СЛАГАХМЕ ХЕПАТИТНАТА ВАКСИНА, ЦЯЛА СЕДМИЦА ДЕТЕТО ПОЧТИ НЕ ЯДЕ, А КОРЕМЧЕТО ГО БОЛЕШЕ И ИМАШЕ КОЛИКИ, ТА ИСКАМ ДА КАЖА, ЧЕ НЕ ВСИЧКИ ДЕЦА ПОНАСЯТ ВАКСИНИТЕ ДОБРЕ, И ЧЕ ТОВА ДА СЕ СЛАГА 5-ВАЛЕНТНА ВАКСИНА ЗАЕДНО СЪС СИНФЛОРИКСА НА ТАКИВА МЪНИЧКИ ДЕЦА, СИ Е НАПРАВО ЛУДОСТ. АЗ ДОБРЕ, ЧЕ РАЗДЕЛЯХ ДВЕТЕ ВАКСИНИ, ИНАЧЕ НЕ ЗНАМ КАКВО МЕ ЧАКАШЕ.”

Десислава Тодорова-Велкова:
"СЛЕД 1-ВАТА ИМУНИЗАЦИЯ, Т.Е. 1-ВАТА СЛЕД РОДИЛНОТО ОТДЕЛЕНИЕ, ЗАПОЧНАХА ОБРИВИ - ПО БУЗКИТЕ И НА НЯКОИ МЕСТА ПО ТЯЛОТО.

ДЕТЕТО БЕШЕ САМО НА КЪРМА (ВНИМАВАХ КАКВО ПРИЕМАМ), СПОДЕЛИХ С ПЕДИАТЪРА И ЗАПОЧНАХМЕ ОТ КОЖЕН НА КОЖЕН СПЕЦИАЛИСТ, ВСЯКАКВИ КОЗМЕТИКИ И НИЩО НЕ ПОМАГАШЕ.

СЛЕД ВСЯКА ВАКСИНАЦИЯ ПОЛОЖЕНИЕТО СЕ ВЛОШАВАШЕ. ДОКТОРКАТА МУ НЕ СМЯТАШЕ, ЧЕ СЪСТОЯНИЕТО МУ Е БОЛЕСТНО, А КОЗМЕТИЧНО, КАКТО И ВСИЧКИ ДЕРМАТОЛОЗИ.

НА 3 МЕСЕЦ ЦЯЛОТО МУ ТЯЛО ВЕЧЕ БЕШЕ В ЕКЗЕМИ, НЯМАШЕ ЗДРАВА КОЖА. АЗ ПРОДЪЛЖАВАХ ДА ГО КЪРМЯ КАТО ПОСТЕПЕННО ИЗКЛЮЧВАХ ОЩЕ ХРАНИ ОТ МЕНЮТО СИ (МЛЕЧНИ, ЗЪРНЕНИ, ПИКАНТНИ, МЪХЕСТИ ПЛОДОВЕ, ЦИТРУСИ, ЧЕРЕШИ, ЗЕЛЕН ЛУК...), КЪПЕХМЕ ГО С ЛАЙКА, СИНЯ ХВОЙНА, ПОЛОЖЕНИЕТО БЕШЕ ТОЛКОВА КРИТИЧНО, ЧЕ ДОРИ И ОТ ВОДАТА СЕ ЗАЧЕРВЯВАШЕ ЦЕЛИЯ И ЗАПОЧНАХМЕ С ДЕВИН ДА ГО КЪПЕМ.

ЛЯТОТО ИЗКАРА С ДЪЛЪГ РЪКАВ И РИТАНКИ, ЗА ДА НЕ СЕ ДРАСКА, ЗАЩОТО МНОГО ГО СЪРБЕШЕ И ЧЕСТО ДОКАТО СПИМ СИ ПРАВЕШЕ РАНИ ДО КРЪВ.

КОГАТО СТАНА НА 5 МЕСЕЦА ОТИДОХМЕ НА МОРЕ И ТАМ МНОГО СЕ ПОДОБРИ, КОЖАТА МУ ЗАЗДРАВЯ.

НА 6МЕС. ПАК МУ СЛОЖИХА ВАКСИНА И НЯКОЛКО МЕСЕЦА БЕШЕ СТРАШНО - БОРБА С ЕКЗЕМАТА. ЗАХРАНВАНЕТО БЕШЕ ТРУДНО, ПОЧТИ ОТ ВСИЧКО ИМАШЕ КОЛИКИ, ДИАРИЯ - КАТО И ТАМ ВНИМАВАХМЕ ХИПОАЛЕРГЕННИ ПЮРЕТА, БЕЗМЛЕЧНИ И БЕЗГЛУТЕНОВИ КАШИ.

Когато беше на 9мес. се записахме при алерголог, за да направим изследване. Направихме ги и да не ви казвам колко е дълъг списъка със забранените храни - белтък на кр. мляко, белтък на яйце, глутен, картоф, ядки, цвекло и т.н., отделно полени, към животни ...

Попитахме за ваксините и той ни каза да ги отложим, докато се успокои състоянието му. Но това на думи, не в документ. След няколко месеца педиатъра взе да ни търси за поредна имунизация. В предаването "На кафе" имаше тема за ваксини, алергии, мисля, че участничката беше англичанка и хомеопат, но тя каза, че често има зависимост - деца с алергия към глутен да стават аутисти.

И ТОВА ВЕЧЕ БЕШЕ ПРЕЛОМЕН МОМЕНТ В НАШАТА ИСТОРИЯ. СЪС СЪПРУГА МИ РЕШИХМЕ ДА ПРИКЛЮЧИМ С ИМУНИЗАЦИИТЕ."

Alexander Stefanov:
В НАШИЯ СЛУЧАЙ ДЕТЕТО ИМАШЕ ОБРИВИ ПО ЦЯЛОТО ТЯЛО - ДИАГНОСТИЦИРАХА ГО С АЛЕРГИЯ КЪМ БЕЛТЪКА НА КРАВЕТО МЛЯКО, А КОЖНИЯТ НИ ЛЕКАР - С АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ.
ТОВА СЕ ПОЛУЧИ ЕДНА СЕДМИЦА СЛЕД ПЕНТАКСИМА В НАЧАЛОТО НА ВТОРИЯ МЕСЕЦ.

В последствие отлагахме реимунизацията, докато накрая заради детската градина направихме комисия и там отложиха реимунизацията с Пентаксим, но не я отмениха, нито отмениха другите ваксини.

НИЕ СИ ГИ ОТМЕНИХМЕ ПО НАША ПРЕЦЕНКА И СЪЖАЛЯВАМ, ЧЕ ИМА И ТЕЗИ, КОИТО ИМА. СЕГА ЗА ЩАСТИЕ СМЕ В ГЕРМАНИЯ И ТУКА НЯМАМЕ ТИЯ ПРОБЛЕМИ - ВАКСИНИТЕ НЕ СА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ И НИКОЙ НЕ НИ ПРАВИ ПРОБЛЕМИ, ЧЕ НЕ ИСКАМЕ. САМО ДЕТО И АУТИЗМЪТ НЕ НИ ПОДМИНА..."

Elena Dimova:
"И НИЕ БЯХМЕ С ОБРИВ И ПОДСИЧАНЕ СЛЕД ВТОРИЯ ПРИЕМ НА ПРОТИВОХЕПАТИТНАТА ВАКСИНА. ПРОДЪЛЖИ ОКОЛО МЕСЕЦ И НИЩО НЕ ПОМАГАШЕ. ПОЛОЖЕНИЕТО БЕШЕ МНОГО СТРАШНО. СЛЕД ТОВА ЗА ОКОЛО 2 МЕСЕЦА ОТШУМЯ ПОСТЕПЕННО. ДЕРМАТОЛОГЪТ, ПРИ КОЙТО ХОДИХМЕ, КАЗА, ЧЕ БИЛО ЛЕКА ПОСТВАКСИНАЛНА РЕАКЦИЯ, НО ДА НЕ СЪМ СЕ ПРИТЕСНЯВАЛА. ЛЕКА ЛИ?! ЛИЧНАТА НИ ОТЛОЖИ ВАКСИНИТЕ НА ВТОРИЯ МЕСЕЦ, ЗАЩОТО СЕ УПЛАШИ. И ТЯ САМАТА СЕ ВИДЯ В ЧУДО, ЗАЩОТО АБЦОЛЩТНО НИЩО НЕ НИ ПОМОГНА В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА 2 МЕСЕЦА."

Л. Марчева:
"НА 1 Г. И 1 М. БИХА ПРИОРИКС НА СИНА МИ. ЛИЧНИЯ НИ ЛЕКАР, КОЙТО АБСОЛЮТНО ВИНАГИ Е СЛЕДЯЛ ПОД ЛУПА ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ДЕТЕТО, Я ПОСТАВИ КОГАТО ТО БЕШЕ НАПЪЛНО ЗДРАВО, БЕЗ НИКАКВИ ОПЛАКВАНИЯ, И В ПЕРИОД, В КОЙТО НЯМАШЕ ОБЯВЕНИ ГРИПНИ ИЛИ ДРУГИ ЕПИДЕМИИ.

СЪЩАТА ВЕЧЕР, НЯКОЛКО ЧАСА СЛЕД ИМУНИЗАЦИЯТА, ДЕТЕТО ЗАПОЧНА ДА СТАВА НЕРВНО, ПЛАЧЕШЕ НЕПРЕСТАННО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ДВА?ТРИ ЧАСА. СЪНЯТ МУ СТАНА НЕСПОКОЕН С ПРОПЛАКВАНИЯ.

Десет? дванадесет дни след това се появи обрив по крайниците и целия торс, включително и гръбчето, вдигна температура и я поддържаше над 38 градуса.Два дни по?късно симптомите все още бяха същите, а детето се събуди с хрема, влажна дълбока кашлица и подути лимфни възли на вратлето.

В този момент бяхме извън града и в Спешен център на друг град поставиха диагноза бронхит и обрив, най?вероятно от храни.

Няколко дни след връщането ни в града в който живеем, личния лекар каза, че най?вероятно е постваксинално морбили, с изявен атипичен синдром на морбили, но няма как да подаде сигнал за странични реакции, защото не е прегледал детето в процеса на проявилите се реакции, а от спешния център има издаден амбулаторен лист с диагноза само бронхит. Всичко постепенно отшумя, детето оздравя.

Няколко месеца по?късно по крайниците на детето се появиха червени сухи петна, диагнозата беше атопичен дерматит.

Причината за заболяването не се изясни, тъй като кръвния тест за алергии показа само отрицателни резултати. След поставянето на Приорикса, на детето не са бити други ваксини, с дерматита се справихме благодарение на хомеопатично лечение и щадене откъм кожни агресори.

ДЕТЕТО И ПРЕДИ И СЛЕД ВАКСИНАТА Е БИЛО СЪС СИЛЕН ИМУНИТЕТ, КЪРМЕНО Е ДЪЛГО ВЪВ ВРЕМЕТО, РЯДКО БОЛЕДУВАЩО И БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАЩО СЕ, НИКОГА НЕ Е БОЛЕДУВАЛО ОТ БРОНХИТИ, ЛАРИНГИТИ ИЛИ ДРУГИ ПО?СЕРИОЗНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ДИХАТЕЛНИЯ ТРАКТ, ОСВЕН ТОВА ВСЛЕДСТВИЕ НА ВАКСИНАТА СРЕЩУ ШАРКИТЕ."

Ventsi Bo:
"РОДЕН СЪМ СЕПТЕМВРИ 1980Г. НА ГОДИНА И ПОЛОВИНА (20.03.82Г.) СА МИ СЛОЖЕНИ МОРБИЛНА И ПАРОТИТНА ВАКСИНИ. ПРЕЗ 1987-МА СЪМ ОСВОБОДЕН ОТ ПО-НАТАТЪШНО ВАКСИНИРАНЕ С ТЕЗИ ВАКСИНИ ПОРАДИ БРОНХИАЛНА АСТМА.

Освобождаването идва с голямо закъснение след като получавам първия астматичен пристъп на 2 години и 3 месеца (9 месеца след поставяне на ваксините).

Записано е с неустановена етиология, т.е. неустановена причина за болестта... При първия пристъп докторите са казали, че е алергия през декември?! Още повече че родителите ми не са алергични, годината е 1982-ра - храните, въздухът са по-чисти от сега...

ИЗВЕДНЪЖ ПРЕЗ ЯНУАРИ 1992Г. СЕ РАЗБОЛЯВАМ ОТ МОРБИЛИ. ЗАПИСАНО Е КАКТО ВЪТРЕ В КАРТОНА, ТАКА И НА ЧЕЛНАТА СТРАНИЦА.

Всеки може да си направи изводите на базата на тази информация, но ето моите:
- явно ваксината не е ефективна и не ме е предпазила. Поел съм риска (и негативните последици) от слагането и, но не съм получил положителния резултат от този риск;

- как така се получава, че имунизирано дете се разболява, при условие че по това време всички са имунизирани и не би трябвало вирусът въобще да го има наоколо?! Това навежда на мисълта колко ефективна е била ваксината и при другите?

- девет месеца след слагането на ваксината развивам много странна за сезона и без генетични предразположености алергична бронхиална астма, с която се боря години наред, чак до пубертета. Естествено докторите заключават "неустановена етиология".

- за мое щастие, след години хронична бронхиална астма, през 1987-ма докторите ме освобождават от повторна ваксинация поради заболяването ми, което явно има взаимовръзка с ваксината.

- възможно е неефективната ваксина само да е отложила разболяването с вируса - до 11-годишна възраст, когато се предполага, че ще го изкарам по-тежко, отколкото в по-ранна детска възраст и ще се създаде траен и сигурен имунитет."

Mariana Beliderova:
"ИМАМ 2 ДЕЦА МОМЧЕ НА 4 ГОДИНКИ И МОМИЧЕ НА 2 МЕСЕЦА. АКО НЯКОЙ МЕ БЕШЕ ПОПИТАЛ ПРЕДИ МЕСЕЦ КАКВО МИСЛЯ ЗА ВАКСИНИТЕ ЩЯХ ДА ОТГОВОРЯ, ЧЕ СЪМ ЗА ТЯХ, НО СЕГА МОЕТО МНЕНИЕ Е ОБРАТНОТО - ПРОТИВ ТЯХ.

ДЪЩЕРЯ МИ ПОЛУЧИ СВОИТЕ ПЪРВИ ВАКСИНИ В ЕДИН ЧЕТВЪРТЪК СУТРИН И ДО ВЕЧЕРТА ТЯ ИМАШЕ 38.5 ТЕМПЕРАТУРА. СЕГА НЯКОИ ЩЕ КАЖЕ "ДА, ТОВА Е НОРМАЛНО", НО НЕ. ВЕДНАГА ЩОМ РАЗБРАХ, ЧЕ ТЯ ИМА ТЕМПЕРАТУРА АЗ СЕ ОБАДИХ НА ЛИНЕЙКА И ТЕ ДОЙДОХА ДА НИ ВЗЕМАТ.

АЗ И ДЪЩЕРЯ МИ ПРЕЖИВЯХМЕ ЕДНА КОШМАРНА НОЩ В СПЕШНОТО ОТДЕЛЕНИЕ И ОЩЕ 4 ДНИ СЛЕД ТОВА, ДОКАТО ТЯ НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВИ. ЗАПОЧНАХА ПРОЦЕДУРИТЕ, КАКТО ВСИЧКИ ХОРА ЗНАЯТ - ПРЕГЛЕД, ИЗСЛЕДВАНИЯ И Т.Н., ДОРИ И ВЗЕХА ТЕЧНОСТ ОТ ГРЪБНАКА ТЪЙ КАТО СЕ СЪМНЯВАХА, ЧЕ ИМА МЕНИНГИТ.

УЖАСЪТ, КОИТО ИЗПИТАХ В ТОЗИ МОМЕНТ НЕ МОГА ДА ГО ИЗКАЖА С ДУМИ - КОШМАР, КОИТО НЕ ИСКАМ И НЕ ПОЖЕЛАВАМ НА НИКОЙ РОДИТЕЛ ДА ГО ИЗПИТА.

След края на всички изследвания и прегледи се оказа, че тя е била с натряване на кръвта.

С ЛЕЧЕНИЕТО ОТ 3 АНТИБИОТИКА И ЕДИН АНТИВИРУСЕН ПРЕПАРАТ ТЯ СЕГА Е ДОБРЕ, НИКОГА ПОВЕЧЕ НЕ ИСКАМ ДА ПРЕЖИВЯВАМЕ ТОЗИ КОШМАР, АЗ САМ УБЕДЕНА, ЧЕ ТЕЗИ ВАКСИНИ СА ПРИЧИНАТА ЗА ТОВА, ЗАЩОТО ТЯ ПРЕДИ ТОВА БЕШЕ ДОБРЕ И ВСИЧКО БЕШЕ ОК.

Докторите се опитват да ме убедят, че това е просто една случайност и един инцидент, но живота на моите деца не е случайност.

НЯМА ДОКТОР, КОИТО ЩЕ КАЖЕ "ДА ТОВА Е В СЛЕДСТВИЕ ОТ ВАКСИНИТЕ". ВСЯКО ДЕТЕНЦЕ РЕАГИРА ПО РАЗЛИЧЕН НАЧИН НА ТЕЗИ ВАКСИНИ, НО НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА, НИЕ ТРЯБВА ДА СИ ПАЗИМ ДЕЦАТА!

Сега, слава на Бог, моето малко момиченце е добре! От посещението ни в две болници ние си тръгнахме живи и здрави, с две епикризи и една ужасяваща диагноза (менингит, натряване)."

Milena Domusheva:
"ДЪЩЕРЯ МИ РАЗВИ АД СЛЕД ВАКСИНА П/В МОРБИЛИ ПОСТАВЕНА В 13-ИЯ МЕСЕЦ. НЯМА НАСЛЕДСТВЕНА ОБОСНОВКА ПОНЕ 4 ПОКОЛЕНИЯ НАЗАД. ЗАПОЧНА С РАЗРАЗЯВАНЕ НА СГЪВКИТЕ НА КРАЧЕТАТА И АД СЕ ПРОЯВЯВА КАКТО С ОБРИВ ПО ЦЯЛОТО ТЯЛО, КАТО ПРИ БОЛНИ ОТ МОРБИЛИ, СИТНИ МЕХУРЧЕТА С ЖЪЛТЕНИКАВ ВРЪХ, ЦЕПКИ С ТЕЧАЩА ПЛАЗМА И КРЪВ ОТ СГЪВКИТЕ. НЕПОНОСИМ СЪРБЕЖ И СУХИ УЧАСТЪЦИ.

Изцяло сме на хомеопатично лечение и сме много доволни."

Kremena Georgieva:
"НА ОКОЛО 19 ДЕН СЛЕД РАЖДАНЕТО (ИМА ВАКСИНИТЕ ОТ РОДИЛНОТО) СЕ ПОЯВИХА ПЪПЧИЦИ И СУХИ И ГРУБИ МЕСТА ПО ЛИЧИЦЕТО И НАЙ-ВЕЧЕ СКУЛИТЕ. ОТДАВАХ ГО НА БЕБШКО АКНЕ, ТОГАВА И ИДЕЯ СИ НЯМАХ, ЧЕ ВАКСИНИТЕ МОГАТ ДА ПРИЧИНЯТ НЕЩО ЛОШО.

СЛЕД ИМУНИЗАЦИЯТА НА ЕДИН МЕСЕЦ (ХЕПАТИТ Б) ПОЛОЖЕНИЕТО СЕ ВЛОШИ, СЛЕД ОКОЛО ДЕСЕТИНА ДНИ КОЖАТА ПО УШНИТЕ МИДИЧКИ ВЕЧЕ СЪЛЗЕШЕ ЛИМФА, ПОДУТИ, МОКРИ И ТЕЧАЩИ.

НИКОЙ ЛЕКАР НЕ МИ Е И НАМЕКНАЛ, ЧЕ МОЖЕ ДА ИМА ВРЪЗКА, АЗ СЪЩО НЕ ПОДОЗИРАХ. С ВРЕМЕТО НЕЩАТА СТАВАХА ВСЕ ПО-ЗЛЕ, ОБРИВА СЕ РАЗПРОСТРАНИ И ПО ТЯЛОТО, А НИЕ МЕЖДУВРЕМЕННО СПРЯХМЕ ВАКСИНИТЕ.

Открих, че се изрива допълнително, когато ям млечни, започнах диета, той е пил и антихистаминови препарати за кратко. На 7 м. без други ваксини и диета нямаше и помен от обривите."


Кристиан Симеонов:
НАШЕТО НЕ Е ТОЧНО АСТМА, НО НАЙ-СИЛНО ГО ОПРИЛИЧАВАМ, ЗАЩОТО НЯМАМ НАМЕРЕНИЕ ДА Я ВОДЯ НА НЯКОЙ ДРУГ КАСАПИН ДА ПРОВЕРЯВА КАКВО Й Е ТОЧНО.

НИЕ С МАЛКАТА ПОСТРАДАХМЕ ТЕЖКО СЛЕД ПЕНТАКСИМ ВАКСИНА И СМЕ ПРИКОВАНИ ПОВЕЧЕ ОТ 1001 НОЩИ КЪМ ИНХАЛАЦИИТЕ (А НЕ КЪМ УРБАЗОНА, МЕДРОЛА И Т.Н.) С РИСК ОТ РЕСПИРАТОРЕН СТРИДОР (ПОСИНЯВАНЕ И ЗАДУШАВАНЕ В РАМКИТЕ НА БРОЕНИ МИНУТИ).

След прочитането на 40 случая подобни на нашия и мнението на световни експерти от цял свят се успокоихме, че проблемът не е в нашата небрежност или генетична обремененост, а е в конкретната ваксина, поставена при несъответствие с конкретното състояние и болничен хистерезис на детето.

Ели Палакарчева:
"АД МНОГО ОСТЪР, СЛЕД ПОСТАВЕНИ 2 ВАКСИНИ ЕДНОВРЕМЕННО НА 2 М. ВЪЗРАСТ.

ЛЛ РАЗБИРА СЕ ОТРИЧА ВРЪЗКАТА. ПРОДЪЛЖИ ДА СИ ПОСТАВЯ СЛЕДВАЩИТЕ ВЪПРЕКИ СИЛНИТЕ ОБРИВИ. ДОКАТО АЗ НЕ КАЗАХ СТОП. ТОГАВА КАЗА ЧЕ МЕ ПОДКРЕПЯ?!

За съжаление не бях информирана, доверявах се сляпо и вярвах, че медицината е за да лекува... не да разболява. Но, уви."

Elisaveta Petkova:
"И ПРИ МОЯ СИН СЕ ПОЯВИ АД ОТ 2-РИ МЕСЕЦ И ЗАДЪХВАНЕ И ПОСИНЯВАНЕ ,КОЕТО ОТ КАКТО НЕ БИЕМ ВАКСИНИ НЕ СЕ Е ПОЛУЧАВАЛО ВЕЧЕ."

Ivanka Chobanova:
"АЛЕРГИЯ КЪМ БЕЛТЪКА НА КРАВЕТО МЛЯКО СЛЕД МПР. ДЕТЕТО ИМАШЕ ПРОБЛЕМ СЪС СЪРЦЕТО. ИЗРАСТВАХМЕ ГО. СЛЕД ТОВА ВСИЧКО СЕ ВЪРНА НАЗАД.

СЕГА УЖ ИЗЛИЗАМЕ ОТ ТАЗИ СИТУАЦИЯ. НИЩО НЯМА НАПРАВЕНО ЗА ТЕЗИ СЛУЧАИ И ТОВА Е. А ИНАК КАТО ОТВОРЯТ ЕДНИ УСТИ... ВРЪЗКАТА СЕ ПРИЗНА, НО НЕ ЕДНОЗНАЧНО. ВЪПРЕКИ ЧЕ СЕ ЗНАЕ, ЧЕ Е ТАКА, ПРИТИСКАТ ЛЕКАРЯ И НИ РАЗВАЛИХА ОТНОШЕНИЯТА."

Емили Емилова:
"СЛЕД ВАКСИНАТА ЗА МОРБИЛИ СИНЪТ МИ СЕ ОБРИНА СЛЕД 15 ДНИ, СЛЕД 3,4 ДНИ ОБРИВА ПО ТЯЛОТО ИЗЧЕЗНА, НО НА БУЗКИТЕ НА ЛИЦЕТО НЕ.

Педиатърката отрече връзката с ваксината естествено, но ние като родители сме 100 % сигурни, че това е причината за обрива по лицето, който ту се появява, ту изчезва."

Irina Slavcheva:
"НА 21 МЕСЕЦА ДЕТЕТО МИ ИМАШЕ РЕЧНИКОВ ЗАПАС ОТ ОКОЛО 30-40 ДУМИ. ИМАШЕ БЕЗУПРЕЧЕН ОЧЕН КОНТАКТ И ДОРИ ПРОЯВЯВАШЕ ЧУВСТВО ЗА ХУМОР.

БЯХА МУ ПОСТАВЕНИ НАВЕДНЪЖ 2 ИНЖЕКЦИИ С ВАКСИНИ - ПЕНТАКСИМ И АВАКСИМ 80. ПОСЛЕДВА ПОСТЕПЕНЕН И ПЪЛЕН РЕГРЕС В РАЗВИТИЕТО НА ДЕТЕТО В РАМКИТЕ НА 3 МЕСЕЦА. ПЪРВО ИЗЧЕЗНАХА ДУМИТЕ, СЛЕД ТОВА ИНТЕРЕСЪТ КЪМ ОКОЛНИЯ СВЯТ И НАКРАЯ И ОЧНИЯТ КОНТАКТ.

ДЕТЕТО МИ Е С МНОЖЕСТВО АЛЕРГИИ ТИП 3 КЪМ ХРАНИТЕ И С НАЙ-ВИСОКА КЪМ ЯЙЧНИЯ БЕЛТЪК И КРАВЕ МЛЯКО, КАКТО И С МНОГО ДРУГИ НЕДОБРИ ПОКАЗАТЕЛИ ОТ ИЗСЛЕДВАНИЯ."

Лили Неделчева:
"СЛЕД ПОСТАВЯНЕ НА ВАКСИНА ПРЕЗ 2-РИ МЕСЕЦ, СЕ СДОБИХМЕ С АЛЕРГИЯ.

ЛЛ НЕ СЕ ТРОГНА И ПРОДЪЛЖИ ДА ВАКСИНИРА ДЕТЕТО И ПРЕЗ 3-ИЯ МЕС. ПРЕЗ 4-ИЯ МЕС ВЕЧЕ НИ КАЗА ЧЕ Е АД, НО ПАК СИ ГО БОЦНА...(А АЗ ТОЛКОВА НАИВНО И ВЯРВАХ НА ПРЕДПОЛОЖЕНИЯТА, ЧЕ Е ЗАРАДИ ТОВА, ЧЕ Е БЯЛ, ЧЕ Е МОМЧЕ, БИЛО ТО ОТ ПЕРИЛНИЯ ПРЕПАРАТ, ОТ КРЕМОВЕ И ПРОЧИЕ ГЛУПОСТИ...)

ОБЩО ВЗЕТО ОТ 2-РИ ДО 6-ТИ МЕС ДЕТЕТО МИ БЕШЕ NON STOP С ОБРИВИ И АЛЕРГИИ, ВСЕ НЯКАК СИ МЕ ЗАБЛУЖДАВАШЕ, НО СЛЕД 7, 8 МЕС ВЕЧЕ ДЕТЕТО СЕ ВЪЗСТАНОВИ СЪС СПИРАНЕ НА ВАКСИНИТЕ.

Тогава започна да ми попада инфо за подобни реакции вследствие на ваксини и ми просветна, когато детето се оправи със спирането им.

От ХЕИ за обривите казаха, че състоянието му се е обострило, когато ЛЛ е продължила да го ваксинира при вече проявен проблем. Отложихме ваксините, след като детето прояви свръхчувствителност към анкерпласт и кожата му се наду на мехури и буквално падна. В продължение на година АД не се беше появявал (само тук таме някоя алергия от храни) и си мислех, че сме се отървали завинаги от този упорит проблем, но от 2 седмици пак попаднахме в омагьосания кръг АД..."

Славена Стоянова:
"СЛЕД ПЕНТАКСИМ НА 3-ТИЯ МЕСЕЦ, СЕДМИЦА СЛЕД ПОСТАВЯНЕТО СЕ ПРОЯВИ АД. МИНАХА НЯКОЛКО МЕСЕЦА В ЛУТАНЕ И МАЗАНЕ, ДОКАТО СЕ УСТАНОВИ И АБКМ.

Личната не коментира никаква връзка между ваксина, АД и АБКМ. Дори не каза, че не трябва да му се слага друга ваксина, докато има обострен АД.
СЛЕД 3-ТИЯ МЕСЕЦ НЕ СЪМ СЛАГАЛА ПОВЕЧЕ ВАКСИНИ."

Nikolina Ilieva:
"СЛЕД ВАКСИНА МПР СЕ ОБРИНАХМЕ ПО ЦЯЛОТО ТЯЛО! ДЕТЕТО ПРОМЕНИ НАСТРОЕНИЕТО СИ, ОТКАЗА ДА ЯДЕ, ВДИГНА ЛЕКА ТЕМПЕРАТУРА!

ЛЛ КАЗА, ЧЕ НЯМА КАК ДА ОБРИНЕ СЛЕД 15 ЧАСА, А ТРЯБВАЛО ПО-ДЪЛЪГ ПЕРИОД, ЗА ДА МОЖЕ ДА КАЖЕ, ЧЕ Е ОТ ВАКСИНАТА, НО АЗ КАТО МАЙКА ЗНАЕХ, ЧЕ НЕЩАТА НЕ СА ТАКИВА, КАКВИТО СЕ ОПИТВАТ ДА МИ ПРЕДСТАВЯТ!

Оттогава са минали почти 14 месеца. До ден днешен по крачката ни излизат от време на време малки мехурчета с зачервен участък. В сряда чакаме резултатите от посявката и ще знаем със сигурност на какво се дължи. Да не говорим, че след случая пием ЕРИУС, защото имаме някаква алергия, но не можем да бъдем изследвани, защото сме много малки още.

Преди два дни на детенце от нашия блок му сложиха диагноза "епилепсия"! Детенцето е на 7 годинки! Като малка не можеше да говори правилно в следствие на ваксина, а сега неврологът е казал, че всичко, което е настъпило като нямост и епилепсия е от ваксините, които са й поставени!"

Елеонора Маркова:
"АД СЛЕД ВТОРИ ПРИЕМ НА ПЕНТАКСИМ. НЕ БЕШЕ ТЕЖЪК, С ПОМОЩТА НА ХОМЕОПАТИЯТА ДЕТЕТО СЕ СПРАВИ.

ПЕДИАТЪРЪТ ЕСТЕСТВЕНО ОТРЕЧЕ ВРЪЗКА, НО ДОКАТО НЕ СЕ ОПРАВИ ДЕТЕТО НЕ НАТИСКАШЕ ЗА ВАКСИНИ.
Естествено, така и не продължихме да ги слагаме. Вече няколко месеца след като кожата се изчисти продължавам всяка сутрин да я следя за обриви. Беше ужасно!"

Galina Daskalova:
"AЛЕРГИЯ ПРИ ЕДНОТО ОТ БЛИЗНАЧЕТАТА МИ. ПОСТАВИХМЕ ПЪРВИЯ ПЕНТАКСИМ НА 2 ГОД И 2 МЕСЕЦА ПОРАДИ ФАКТА, ЧЕ СЕ РОДИХА НЕДОНОСЕНИ И ПО ПРЕЦЕНКАТА НА ПЕДИАТЪРКАТА.

ПЪРВОТО ЧРВЕНО ПЕТНО СЕ ПОЯВИ 2 ЧАСА СЛЕД УБОЖДАНЕТО - ИЛИ ПОНЕ ТОГАВА ГО ВИДЯХМЕ. ПРЕЗ СЛЕДВАЩИЯ ДЕН НА РАЗЛИЧНИ МЕСТА ЗАПОЧНАХА ДА ИЗЛИЗАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ ПЕТНА. ПЕДИАТЪРКАТА НИ ПРЕДПИСА НЯКОЛКО ХОМЕОПАТИЧНИ ПРЕПАРАТА, НО НА ВТОРИЯ ДЕН И ПЛАМНАХА ЦЕЛИТЕ КРАЧЕТА И ГЪРБА.

Оправи се, оттогава 2 пъти Комисията по освобождаване ни отлагат с по 3 месеца, въпреки че в листовката изрично е казано, да не се слага повече.

Иначе педиатърката ни изпрати с диагноза - тежка алергична реакция след поставена ваксина. Не им се чете на хората...

Преди да се реша да сложа на моите прословутия Пентаксим, четях и се опитвах да споделя със съпруга ми. Отговорът му беше: стига си чела, така само се стресираш.

Е като пламна кожата на дъщеря ни, вече и той започна. Такива като него са мнозинство - колкото по-малко знаят – по-щастливи се усещат."

Petya Yotova:
"НА ТРЕТИЯ ДЕН СЛЕД МПР СЕ ПОДУ КОЛЯНОТО И СЛЕД 2 СЕДМИЦИ ХОДЕНЕ ПО ЛЕКАРИ НИ ПОСТАВИХА ДИАГНОЗА ЮНОШЕСКИ АРТРИТ.

МАЛКИЯТ БЕШЕ НА 1 Г И 2 МЕСЕЦА. ВЕЧЕ СМЕ НА 9 ГОДИНИ И ПОЛОВИНА И ПРОДЪЛЖАВАМЕ С ЛЕЧЕНИЕТО.

КАТО БОНУС ПРЕБОЛЕДУВА ПАРОТИТА И РУБЕОЛАТА, МНОГО ЛЕКО БЛАГОДАРЕНИЕ НА ХОМЕОПАТИЯТА.

От разговори с майки на деца със същата диагноза, знам за още 2 деца, при които заболяването се е появило след поставяне на същата ваксина."

Galiya Atanasova:
"Голямата ми дъщеря:
ДИАБЕТ.
ДЪЛГО Е ЗА РАЗКАЗВАНЕ, НО НАКРАТКО. БЯХ МНОГО ПРИТЕСНЕНА СЛЕД КАТО ЧЕТОХ ЗА СТРАНИЧНИТЕ РЕАКЦИИ ОТ МПР И НЕ ИСКАХ ДА Я СЛАГАМЕ И ОТЛАГАХ. ОТИДОХ ДО ПЕДИАТЪРКАТА И ИСКАХ ДА СЕ НАПРАВЯТ КРЪВНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА ДЕТЕТО, ЗАЩОТО ИМАХ ПРИТЕСНЕНИЯ /ШЕСТО ЧУВСТВО, МАЙЧИН ИНСТИНКТ, НЕ ЗНАМ/.

ИСКАХ СПЕЦИАЛНО КРЪВНА ЗАХАР. ДЕТЕТО СЕ ОКАЗА С КРЪВНА ЗАХАР НА ГЛАДНО 8,1 /ПРИ НОРМА 6,1/. НЯМАШЕ НИКАКВИ СИМПТОМИ, НИТО ЖАЖДА, НИТО НАДЕБЕЛЯВАНЕ, НИЩО ОТ СИМПТОМИТЕ. ПОСЛЕДВАХА МЕСЕЦИ ПРЕЗ КОИТО ИСКАХА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ВЛЕЗЕМ В БОЛНИЦА.
ОТКАЗАХ И ПОТЪРСИХ ДРУГ ДОКТОР.

Свързах се с национален консултант по детски диабет, страхотна жена, страхотен специалист. Тя погледна детето и каза, то не прилича на диабетно болно, абсурд, но в следващия момент кр. й захар беше 14,0. Последваха ДНК тестове и на тримата, тестове в Англия за пренатален диабет, за диабет тип 1 и т.н. Какво ли не направихме, какво ли не направи и доктор Константинова, за да разбере какво става.

Всички тестове бяха отрицателни. А докторката каза, че такова нещо рядко вижда, че детето няма нито един симптом на диабетик и сме постъпили правилно, като сме отказали прием в болница, тогава е щяла да се влоши.

Успокоени от резултатите, но не и чак толкова решихме да се обърнем към хомеопати. Първият не успя нищо да направи, но втората каза, ме според нея е реакция от някоя от ваксините /календара за 2006г./ и предписа съответното лекарство.

Започнахме да го пием и да следим с глюкомер какво се случва. След една седмица, захарта започна да пада и след месец и половина най-високата й кръвна захаре беше 5,7."

Таня Аламузарова:
"НЕ ЗНАЯ ТОЧНО СЛЕД КОИ ВАКСИНИ СЕ ПОЯВИХА СИМПТОМИТЕ, ЗАЩОТО НЕ СЪМ НАПРАВИЛА ВРЪЗКАТА С ТЯХ. ОЩЕ ОТ БЕБЕ НА НЯКОЛКО МЕСЕЦА ИМАШЕ СИТНИ, ОСТРИ И СУХИ ПЪПКИ ПО БУЗКИТЕ, ВОДИХ Я НА КОЖЕН И НИ ПОСТАВИХА ДИАГНОЗА АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ.

МАЗАНА Е С КАКВИ ЛИ НЕ Л...НА , НО БЕЗ РЕЗУЛТАТ. ВЕЧЕ Е НА 11, А ПЪПКИТЕ, ОСВЕН ПО БУЗИТЕ, СЕГА ИМА И НА РЪЦЕТЕ. ОСВЕН ТОВА ПРОЯВИ И АЛЕРГИЯ НА ОКОЛО ГОДИНА И НЕЩО.

НЯКОЛКО ПЪТИ СТИГАХМЕ И ДО СПЕШНОТО, ЗАЩОТО СЕ ЗАДУШАВАШЕ ОТ КАШЛИЦА, ВЕЧЕ ГО ИЗРАСТНА, НО Е БЕЗ ПОСТАВЕНА ДИАГНОЗА. ПРОСТО АЛЕРГОЛОЖКАТА ОТКАЗА ДА Я ТЕСТВА, ЗАЩОТО БЕШЕ МНОГО МАЛКА И ИМАЛО РИСК ДА ПРИДОБИЕ АЛЕРГИЯ И КЪМ ДРУГИ НЕЩА СЛЕД ТЕСТА."

Кръстина Коларова:
"ПРИ ДЪЩЕРЯ МИ, КОГАТО БЕШЕ НА 3 Г.- АСТМА, С АЛЕРГИЧЕН КОМПОНЕНТ.
ИМАШЕ ВСИЧКИ ВАКСИНИ.

Сега е на 12, слава богу е добре, лекувах я с хомеопатия, защото конвенционалната терапия не и помагаше и се налагаше да и увеличаваме дозите.

ПРИ СИНА МИ, КОГАТ БЕШЕ НА 5-6 МЕС. РАЗВИ АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ, НА СГЪВКИТЕ НА КРАЧЕТАТА И РЪЦЕТЕ.

ВЪПРЕКИ СПИРАНЕТО НА ВАКСИНИТЕ, ДО 3 Г ЗИМНИЯ ПЕРИОД ПРАВЕШЕ МНОГО ЧЕСТО ЛАРИНГИТНИ ПРИСТЪПИ.
Сега е на 4 г, не му слагам ваксини, кожата му по-рядко се обрива, като че ли се спря и с пристъпите."

Lilia Netzova:
"ПРИ СИНА МИ АБКМ СЕ ОТКЛЮЧИ СЛЕД ВАКСИНИТЕ В РОДИЛНОТО, А СЛЕД ВТОРИЯ ПРИЕМ НА ХЕПАТИТНАТА НА 1МЕС. СЕ ВЛОШИ И РЕАГИРА НА ВСИЧКО, КОЕТО ПРИЕМАШЕ.

СПОРЕД МЕН НЕРАЗВИТАТА ИМУННА СИСТЕМА И НЕЗРЯЛАТА ЧРЕВНА ФЛОРА НА БЕБЕТАТА ДАВАТ РЕАКЦИЯ КЪМ ВСИЧКИ ВАКСИНИ И ОТКЛЮЧВА АЛЕРГИИ, ЕДВА ЛИ Е НЯКОЯ ТОЧНО ОПРЕДЕЛЕНА ВАКСИНА."

Nataliya Aleksandrova:
"ТЕЖЪК АД ПРИ СИНА МИ СЛЕД ХАПАТИТ В ВАКСИНАТА В КРАЯ НА ПЪРВИЯ МЕСЕЦ. ДО 8 МИЯ МЕСЕЦ СЕ ОПИТВАХМЕ ДА ЛЕКУВАМЕ С КЛАСИЧЕСКИ ДЕРМАТОЛОГИЧНИ ПОХВАТИ, ОСНОВНО МАЗАНЕ С КОРТИКОСТЕРОИД. ОБРИВИТЕ БЯХА КАТО ОТВОРЕНИ ГНОЙНИ РАНИ.

ОТ 9 ТИЯ МЕСЕЦ МИНАХМЕ НА КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ И СПРЯХ ОСТАВАЩИТЕ ВАКСИНИ (ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЧАК ТОГАВА СПРЯХ ДА ВЯРВАМ НА ВСИЧКИ ВСЕЗНАЙКОВЦИ И ЗАПОЧНАХ ДА ЧЕТА).

В момента детето е на почти 6 г. Все още има АД, не толкова тежък. След консултация с нутриционист и поредни изследвания „само” за 1000 лв. установихме, че има чревна мукоза, пропускливост на червата и 10 отложени алергии към храни.

И СЕГА КАРТИНАТА Е ПЪЛНА: ВАКСИНИ - УВРЕЖДАНЕ НА ХРАНОСМИЛАНЕТО (ПЪРВА ИМУННА ЗАЩИТА) - АЛЕРГИИ КЪМ ХРАНИ - ОБРИВИ. СЕГА ДЕТЕТО Е НА СТРОГА ДИЕТА И ТОВА МИ Е НАДЕЖДАТА ДА СЕ ПРЕБОРИМ С ТОЗИ УЖАС."

Antonia Petkova:
" Големият ми син се роди точно на термина си, 4,5 кг., здраво, изключително силно и развито бебе. Не беше боледувал от нищо до 2 год.

СЛЕД ПОСТАВЯНЕТО НА ВСИЧКИ ТОГАВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ВАКСИНИ ДО 2 Г, НЯКОЛКО СЕДМИЦИ СЛЕД ПОСЛЕДНАТА, ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ПРАВИ ТЕЖКИ ТЕМПЕРАТУРНИ ГЪРЧОВЕ (ЗА 3 МЕСЕЦА НАПРАВИ 7!) И ДА ПРОЯВЯВА ДРУГИ НЕТИПИЧНИ СИМПТОМИ ПРИ НАЙ-ЛЕКИ ВИРУСИ ПОСТОЯННО, ПРЕЗ СЕДМИЦА-ДВЕ.

ИЗРОВИХ ЕПИКРИЗИ И КАРТОНИ ДА ВИДЯ КАКВО Е ОТБЕЛЯЗАНО - ПОСЛЕДНАТА МУ ВАКСИНА Е I-ВА РЕИМУНИЗАЦИЯ-ПОЛИОМИЕЛИТ, 2РИ ПРИЕМ. СЛЕД ТОВА ЗАПОЧНАХА ГЪРЧОВЕТЕ.

Разбира се, пряката връзка м/у ваксинирането и заболялото дете бе отречена от всички лекари, с които се консултирахме тогава.

Моето решение като ЕДИНСТВЕН отговорен за здравето му бе взето информирано и отговорно.

За около година, с адекватен подход, той се възстанови и отново стана здраво дете, каквото е до днес (на 8 г.). Не му давах никое от изписаните лекарства, спрях и да го реваксинирам.

От 3 до 5 год. се преборваше с вирусите лесно и бързо, без лекарства, с "народна" и нетрадиционна медицина, хомеопатия, мед и пчелни продукти и много движение сред природата.

Гърчове повече не е правил, откакто спряхме лекарства и ваксини на 2 год. А от 5 годишен до момента НЕ Е БОЛЕДУВАЛ от нищо, освен някое и друго леко стомашно неразположение за няколко часа.

МАЛКИЯТ СЕ РОДИ НЕДОНОСЕН, В 26 Г.С., 1,100 КГ., С ДОСТА ТЕЖКИ ПРОГНОЗИ ЗА РАЗВИТИЕТО...

НЕ СА МУ СЛАГАНИ НИКАКВИ ВАКСИНИ, ПЪРВОНАЧАЛНО ЗАРАДИ ЕКСТРЕМНАТА НЕДОНОСЕНОСТ. А АЗ ОТКАЗАХ, КОГАТО ВЕЧЕ БЕШЕ "ДОПУСТИМО" СПОРЕД НАРЕДБАТА И НАБЛЮДАВАЩИТЕ ГО ЛЕКАРИ. ТОЙ Е НА 2,5 Г И ВЪПРЕКИ УЖАСНИТЕ ПРОГНОЗИ, СЕ РАЗВИВА БАВНО, СЪС ЗАТРУДНЕНИЯ, НО С НЕВЕРОЯТНА СИЛА, УСТОЙЧИВОСТ И СТЪПКА ПО СТЪПКА НАПРЕД... НЕ Е БОЛЕДУВАЛ... ОТ НИЩО...

Това са фактите пред очите ми и за своите решения за здравето на децата си ВЕЧЕ чувам само похвали от лекари, специалисти и терапевти (не че са ми нужни, но са показателни, понеже са ме наричали и „луда“ и „безотговорна“ и каква ли не, когато баткото беше малък).

Иначе и още много други неща по темата мога да пиша, но ми се прииска само тези факти накратко да споделя..И много ми се иска да кажа, че решенията, които аз съм взела, не биха били правилни за никое друго дете и за никоя друга майка и че единственото важно е да следваме майчината си интуиция,защото САМО и ЕДИНСТВЕНО тя знае кое е най-доброто за нашите деца!

И КАКТО ВСИЧКИ МИСЛЕЩИ ЗНАЕМ, „ВАКСИНАЦИЯ“ НЕ Е СЪЩОТО КАТО „ИМУНИЗАЦИЯ“, А ИМУНИТЕТА НА ДЕЦАТА СЕ ИЗГРАЖДА БЕЗ ВАКСИНИ И БЕЗ ЛЕКАРСТВА, НЕАДЕКВАТНО Е ДА СЕ ТВЪРДИ ОБРАТНОТО..."

Kristina Raykova:
"ТЕЖЪК АТОПИЧЕН ДЕРМАТИТ СЛЕД ВАКСИНАТА СРЕЩУ МОРБИЛИ, РУБЕОЛА И ПАРОТИТ НА 13 М."

DesisslavaTsvetanova:
"Дъщеря ми се роди здрава, още от родилното обаче я изписаха с обриви по дупето, приличащи на екзема./тогава не обърнах внимание/. Често боледуваше, затова и закъснявахме с поставянето на ваксините.

"НАВАКСАХМЕ" ПО ПРЕПОРЪКА НА ЛЛ. СПОМНЯМ СИ, ЧЕ ЕДНАТА ВАКСИНА БЕШЕ ПОЛИО /КАПКИТЕ В УСТАТА/ ПЛЮС ОЩЕ НЯКАКВА С ИНЖЕКЦИЯ...

ДЕТЕТО БЕШЕ ОКОЛО 5-8 МЕСЕЧНО. ПОСЛЕДВА ТЕМПЕРАТУРА 40 ГР. И ГЪРЧ ВЕДНАГА НА ДРУГИЯ ДЕН, БЪРЗА ПОМОЩ ПЛЮС ВЪПРОСНАТА ЛЕКАРКА РЕШИХА, ЧЕ Е ЗА ХОСПИТАЛИЗАЦИЯ, ЗАЩОТО ИЗПИСАНИЯ АНТИБИОТИК ПОСЛЕДНО ПОКОЛЕНИЕ ,,ЗИНАТ,, НЕ И ДЕЙСТВАЛ...

В ПОСЛЕДВАЛОТО РАЗСЛЕДВАНЕ КОМИСИЯТА УСТАНОВИ, ЧЕ РЕАКЦИЯТА Е ПРОВОКИРАНА ОТ АПЛИКАЦИЯ НА ДТК.

Кога се усъмних в лекарите и във ваксините?

КОГАТО РАЗБРАХ, ЧЕ ВОДЕЙКИ ДЕЦАТА СИ ЕДНОВРЕМЕННО НА ВАКСИНАЦИЯ, ЕДНОВРЕМЕННО СЕ РАЗБОЛЯВАТ. И ТО ОТ ЕДНО И СЪЩО. ТОВА СЪВПАДЕНИЕ МЕ НАКАРА ДА МИСЛЯ.

СЪЩО И НАБОРИ НА ДЕЦАТА МИ, ВАКСИНИРАНИ ПО ЕДНО И СЪЩО ВРЕМЕ И ТЕ СЕ РАЗБОЛЯВАТ ОТ СЪЩОТО, В СЛУЧАЯ АСТМА....А АДЖЕБА, СЛЕПИ ЛИ СМЕ?

ПАРАДОКС: БИЯТ СЕ ВАКСИНИ, ЗА ДА НЕ СЕ РАЗБОЛЕЕШ ОТ ХИПОТЕТИЧНИ БОЛЕСТИ. РЕЗУЛТАТ - ЛЕЧЕНИЕ ОТ ВАКСИНАЛНИ УСЛОЖНЕНИЯ И ТРАЙНО НАНЕСЕНИ ФИЗИЧЕСКИ ВРЕДИ. НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ - ЧЕСТИТО!"

Ralitza Popova:
"УЖАСЕН АД И СИЛНА АБКМ СЛЕД ВТОРИ ПРИЕМ НА ИНФАНРИКС.

Само хомеопатия оправи положението, но се мъчихме с месеци преди да се обърна към нея.

ДА ДОБАВЯ, ЧЕ ДЪЩЕРЯ МИ Е ВЕЧЕ НА 3 ГОДИНИ И ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ИЗРАСТНАЛА АЛЕРГИЯТА, НИТО ПЪК Е НАМАЛЯЛА С ВРЕМЕТО. НЕ ПРИЕМА ПРОДУКТИ ОТ КРАВЕ МЛЯКО, НЕ ДАВАМ ЛЕКАРСТВА ОСВЕН ХОМЕОПАТИЧНИ, НЕ ВАКСИНИРАМ И Е ДОБРЕ."

Katerina Georgieva:
"И ДВЕТЕ МИ ДЕЦА СА ДИАГНОСТИЦИРАНИ С АСТМА С АЛЕРГИЧЕН КОМПОНЕНТ.

НО АЗ ЗНАМ, ЧЕ НЕ Е ТОЧНО ТАКА - НА ОКОЛО 1,3 Г. И ПРИ ДВАМАТА СЕ ПОВТАРЯХА ЧЕСТИ БРОНХИТИ И ПНЕВМОНИИ ПРИДРУЖЕНИ СЪС СПАЗМИ. И ДВАМАТА ИМАТ ВСИЧКИ ВАКСИНИ МАЛКИЯ БЕЗ ПОСЛЕДНИЯ ПЕНТАКСИМ И НЯМА ДА ГО СЛОЖА.

ЗА МЕН Е ВИНОВНА КОМБИНАЦИЯТА ПЕНТАКСИМ СЪС СИНФЛОРИКС.И ОМАГЬОСАНИЯ КРЪГ ВАКСИНИ И АБ."

Йонка Стоянова:
"СЛЕД ВАКСИНА СРЕЩУ МОРБИЛИ, ПАРОТИТ И РУБЕОЛА ДЕТЕТО МИ СЕ ПРОМЕНИ СТАНА ЗАТВОРЕНО, НЕРВНО, СПРЯ ВСИЧКИ ОПИТИ ДА ГОВОРИ. ПОСЛЕ ЗАПОЧНА ПОСТОЯННО БОЛЕДУВАНЕ - БРОНХИОЛИТИ, ПНЕВМОНИЯ, ДЕРМАТИТИ.

След 4години хомеопатия, логопеди и усилен труд успяхме да се изчистим от тая отрова."

Milka Velichkova:
"В КРАЯ НА ЮНИ ПОСТАВИХА НА МОМИЧЕНЦЕТО МИ ХЕКСАЦИМА И СИНФЛОРИКС ЕДНОВРЕМЕННО. ПОСЛЕДВАХА КУП СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ, ЗА КОИТО НЕ БЯХ УВЕДОМЕНА.

ПЕТ ЧАСА СЛЕД ПОСТАВЯНЕТО ЗАПОЧНАХА НЕКОНТРОЛИРУЕМИ ОГЛУШИТЕЛНИ ПИСЪЦИ, ПРОДЪЛЖИХА ОКОЛО 5 МИН. ПО ПРИНЦИП Е СПОКОЙНО ДЕТЕ, ПОПЛАКВА САМО АКО ИМА ПРОБЛЕМ.

СЛЕД ТОВА СЕ ОТПУСНА ЦЯЛАТА, А КРАКАТА Й СЕ ОБЕЗДВИЖИХА ЗА ОКОЛО 20 МИН, СЛЕД ТОВА ПРИ ДРАЗНЕНЕ РЕАГИРАШЕ С РАЗДВИЖВАНЕ НА ПРЪСТЧЕТАТА НА КРАКАТА, НО ДО СУТРИНТА ОСТАНА НЕПОДВИЖНА ПО ГРЪБ.

Обикновено спи настрани или по корем. После започна високата температура - 39,5-40, която продължи две денонощия, а на сутринта изпражненията бяха воднисти и имаше кръв. Получи и обриви, които продължиха два месеца.

НО НИЩО ОТ ТОВА НЕ МОЖЕ ДА Е ОТ ВАКСИНАТА, СПОРЕД ДЖИПИТО. СПОРЕД МЕН, СЛЕД КАТО ВРЕДИТЕ И РИСКОВЕТЕ ОТ ВРЕДИ НАДВИШАВАТ ПОЛЗИТЕ ОТ ВАКСИНИТЕ, ТО СЪЩИТЕ СА НЕЕФЕКТИВНИ И НИКОЙ РОДИТЕЛ НЯМА ПРАВО ДА ПРИЧИНЯВА СТРАДАНИЕ НА ЗДРАВОТО СИ ДЕТЕ.

СЛЕД КОНСУЛТАЦИИ С ИМУНОЛОЗИ МИ КАЗАХА, ЧЕ НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАВЯТ ДВЕТЕ ВАКСИНИ ЕДНОВРЕМЕННО, ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА ПОНЕ МЕСЕЦ МЕЖДУ ПОСТАВЯНЕТО. ДА ОБАЧЕ КАЛЕНДАРА КАЗВА, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОСТАВЯТ ЗАЕДНО, А ПЕДИАТРИТЕ ИЗПЪЛНЯВАТ ВСЯКА АДМИНИСТРАТИВНА НОРМА - ОБРАЗЦОВИ ЧИНОВНИЦИ СА ТЕ!
Не ми дава мира въпроса защо поне не информират джипитата, за обществеността ясно, че няма да го направят. Защо не актуализират календара?

ДРУГИЯТ ПРОБЛЕМ, С КОЙТО СЕ СБЛЪСКАХ Е, ЧЕ НИТО НЕВРОЛОГ, НИТО ИМУНОЛОГ, НИТО ПЕДИАТЪРКАТА, ИМ СТИСКА ДА ПРЕДПОЛОЖАТ, ЧЕ РЕАКЦИИТЕ ПРИ ДЕТЕТО СА ОТ ДВЕТЕ ВАКСИНИ.

Чух няколко безумни обяснения, едното от които ме втрещи - било от никнещи зъби?!?

ПОЛУЧИХ УСТНИ ПРЕПОРЪКИ /ПИСМЕНИТЕ НЯКОЙ ГИ Е ЗАБРАНИЛ ЯВНО/ ДА НЕ ПОСТАВЯМ ВАКСИНИ ДОКАТО ДЕТЕТО НЕ ПРОХОДИ.

Лично аз вече съм убедена, че няма да поставя нито една ваксина повече на детето, независимо от нехуманните, неграмотни и неморални разпоредби, ширещи се в тъжната ни държава, чрез които шепа сребролюбци се опитват да извиват ръцете на част от родителите, а други заблуждават и манипулират.

Въпреки това се надявам някога нещата да се променят."

http://vaksiniistinata.ovo.bg/

eXTReMe Tracker