|

Други

Share

Животът на живите системи в основата си е постоянна борба за запазване на тяхната цялост, на техния интегритет, на способността им за неразпадане. Нашето тяло непрекъснато се разгражда и изгражда, отделяйки вещества и в същото време приемайки други, стриктно следейки във всеки един миг за всяка една отделна молекула.

продължава>

Share

От най-ранното ни детство са ни учили, че ако не ядем, няма да пораснем. Пораснали вече, знаем, че трябва да се храним балансирано и пълноценно, за да не липсва на организма ни нито една хранителна съставка. Затова всекидневно се стремим да поемаме различна храна, която да набавя редовно необходимите ни хранителни вещества.

продължава>

Share

Всеки от нас е чувал поговорката "Яж от всичко по малко!". Защото организмът се нуждае от различни вещества и отразява разнообразието на Вселената, в която е потопен.

продължава>

Share

Според православния календар подготовката за най-големия християнски празник - Възкресение - се предхожда от Великият пост - Светата четиридесятница (всъщност, около 48 дни!).

продължава>

Share

Спомняте ли си приказката за дъщерята на царя, която сравнява обичта си към него със солта, защото без нея и най-хубавото ястие е безвкусно?

продължава>

eXTReMe Tracker